Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:04
MFO 3
Autor Wiadomość
ShoYo
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Miodek
Level: 1
Wysłany: 14-05-2011, 11:59   MFO 3

Postanowiłem się założyć ten temat i porozmawiać o odczuciach innych graczy co do MFO3. Jeżeli już taki temat istnieje, to przepraszam.

Moim zdaniem MFO3, to już nie jest MF, to jest Margonem pod inną nazwą. MFO2 jest znacznie lepsze pod każdym względem. Fabuła w MFO3 jest debilna, gdyż praktycznie identyczna, co w MFO2. Zaczyna się od porwania itd. Moim zdaniem, lepiej wrócić do MFO2, wziąć je udoskonalić, a jeżeli już koniecznie chcecie MFO3, to zrobić je na silniku v2.

Czekam na wypowiedzi innych.

WeeDu 
Użytkownik

Level: 136
Wysłany: 14-05-2011, 12:57   

Każdy ma swoje zdanie co do MFO3 ,dla jednych nowa wersja jest lepsza bo jest poprawiona pod względem graficznym ja natomiast jestem innego zdania , to w stara wersja mnie wciągnęła i sprawiła że gram w nią już naprawdę długo.
I zgadzam się z tobą w całej pełni "To już nie jest MF" do tego minusem powstania nowej wersji jest to że coraz mniej ludzi gra w MF2 i to jest najbardziej przygnębiające. Myślę że jest jeszcze paru wiernych graczy starej wersji wiec powiedzmy sobie szczerze może nie jest nas dużo ale sama ELITA :)
Do koła wielu mówie że jesteś zła, do koła wielu tak myśli lecz nie ja, wiem że oni wszyscy mylą sie bo przecież ty jesteś lekiem na wszelki zło. To jest przecież nie moralne żeby coś co stworzył BÓG było nie legalne powiedzcie mi czy to jest normalne że naturalne zródło ukojenia jest karalne...?

musaraj 
Użytkownik

Nick: benerit
Level: 164
Wysłany: 14-05-2011, 17:45   

Ja tej wersji również nie cierpię, nie z powodu grafiki czy fabuly, lecz... nieco innych wydarzeń...

Antybristler 
Użytkownik

Nick: Antybristler
Level: 30
Wysłany: 14-05-2011, 17:48   

musaraj napisał/a:
Ja tej wersji również nie cierpię, nie z powodu grafiki czy fabuly, lecz... nieco innych wydarzeń...

Samemu adminowi coś nie pasuje? :D

musaraj 
Użytkownik

Nick: benerit
Level: 164
Wysłany: 14-05-2011, 17:48   

Antybristler napisał/a:
musaraj napisał/a:

Samemu adminowi coś nie pasuje? :D

Wtedy to pasowało ąż nadto ;)

Reksio i Kretes 
Użytkownik

Nick: RiK
Level: 2
Wysłany: 14-05-2011, 19:53   

ShoYo napisał/a:
Fabuła w MFO3 jest debilna, gdyż praktycznie identyczna, co w MFO2

To zrób lepszą

ShoYo napisał/a:
a jeżeli już koniecznie chcecie MFO3, to zrobić je na silniku v2.

To by już nie było MFO 3, więc ten pomysł sobie daruj

ShoYo napisał/a:
Moim zdaniem MFO3, to już nie jest MF, to jest Margonem pod inną nazwą

I tak potem będzie to samo co z Old MFO (Chodzi oczywiście o MFO 2)

xDDDD
Użytkownik

Wysłany: 14-05-2011, 20:50   

MFo2 jest o wiele lepsze od MFO3

Bicek 
Game Master

Nick: [GM] Bicek
Wysłany: 15-05-2011, 14:09   

Margonem ? Gdzie wy widzicie margonem.

Co do mfo 3 Administracja włożyła cały swój czas żeby zrobić grę przez przeglądarkę wyglądającą jak mfo3.Grafika jest cukierkowa , ale fabuła oraz wiele innych rzeczy jest bardziej rozbudowane . Masz wiele możliwości np: Handel z druga osobą wystawienie rzeczy na targ na 3 godz .

Mfo2 upadnie z czasem gdy mało osób w to gra i gra już jest nudna kiedyś pamiętam 2007 rok grało się najlepiej , ale cóż czasy się zmieniają i są robione lepsze gry . Więc grajcie w Mfo3 , a nie męczycie tyły administracji , że mfo 2 lepsze.

Night Crawler 
Użytkownik

Wysłany: 15-05-2011, 14:42   

WeeDu napisał/a:
minusem powstania nowej wersji jest to że coraz mniej ludzi gra w MF2 i to jest najbardziej przygnębiające

To oznacza że MFO3 jest lepsze niż MFO2.
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.

ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>

WeeDu 
Użytkownik

Level: 136
Wysłany: 15-05-2011, 15:15   

Night Crawler, To jest twoje zdanie.
Do koła wielu mówie że jesteś zła, do koła wielu tak myśli lecz nie ja, wiem że oni wszyscy mylą sie bo przecież ty jesteś lekiem na wszelki zło. To jest przecież nie moralne żeby coś co stworzył BÓG było nie legalne powiedzcie mi czy to jest normalne że naturalne zródło ukojenia jest karalne...?

Ashiro 
Tester

Profesja: Mag
Nick: Ashiro
Level: 168
Wysłany: 15-05-2011, 15:34   

Przecież MF2 już dawno spadł pod względem popularności, więc mf3 nie ma nic w tej sprawie. Margonem to kompletnie inna gra, choć w nią nie gram to zrobiłem konto z ciekawości i żadnych znaczących powiązań nie zauważyłem. MF3 prócz porwania tego brata kompletnie się różni fabularnie.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 15-05-2011, 17:28   

Cytat:
Moim zdaniem MFO3, to już nie jest MF, to jest Margonem pod inną nazwą.

Równie dobrze możesz napisać, że wszystkie FPS-y w realiach drugiej wojny światowej są takie same, bo wyglądają tak samo. Wspomniane przez ciebie gry łączą jedynie grafiki w formacie RPG Makera (które jako pierwsze wykorzystywało MFO już w 2005 roku).
Cytat:
MFO2 jest znacznie lepsze pod każdym względem. Fabuła w MFO3 jest debilna, gdyż praktycznie identyczna, co w MFO2. Zaczyna się od porwania itd.

Główny wątek fabularny bazuje na tym znanym z MFO2, cała reszta jest nowa - zarejestruj się i sprawdź.
Cytat:
Moim zdaniem, lepiej wrócić do MFO2, wziąć je udoskonalić, a jeżeli już koniecznie chcecie MFO3, to zrobić je na silniku v2.

No tak, ciekawe dlaczego id Software nie wydało DOOM-a 3 na silniku DOOM-a 1.

W każdym razie do dyskusji na temat MFO3 zapraszam na nowe forum.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi