Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 01:02
Drobny błąd w konfiguracji forum.
Autor Wiadomość
Technic
Użytkownik

Level: 50
Wysłany: 04-06-2011, 07:48   Drobny błąd w konfiguracji forum.

Już wyjaśniam:
Na "phpBB modified by Przemo" istnieje bardzo ciekawe zabezpieczenie mające na celu zabezpieczyć konto przed włamaniem.
Gdy podczas logowania wpiszemy pod danym loginem pewną ilość błędnych haseł, to konto zostaje automatycznie zablokowane.
Sęk w tym że po pewnym (wyznaczonym przez administratora) czasie powinno się ono odblokować, a tak niestety się nie dzieje.
Daje to nam możliwość złośliwego, stałego zablokowania konta każdego użytkownika forum (w tym zapewne nawet moderatorów).

Co bardziej mnie zastanawia nigdy nie wpisałem błędnego hasła a moje konto jest z tego powodu zablokowane.

Mój zablokowany login: Kamyck

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 05-06-2011, 17:56   

Cześć,

Swego czasu mieliśmy problem z botami (zresztą, nie tylko my), które próbowały logować się na konta użytkowników. Poradziliśmy sobie z tym, jednak część kont użytkowników pozostawało zablokowanych dłużej, niż powinno (trudno mi powiedzieć z czego to wynika, w każdym razie problem nie dotyczy wszystkich) - do tej pory dotarło do mnie parę takich zgłoszeń.

Sprawdź, konto powinno być już odblokowane.

Kamyck 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 1
Wysłany: 06-06-2011, 00:12   

Jak widać wszystko jest w jak najlepszym porządku. Dzięki wielkie. Pozdrawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi