Przez ten temat przewinęła się zaledwie garstka osób, ciężko nazwać to odzwierciedleniem opinii graczy. Zaryzykuję stwierdzenie, że większość graczy nawet nie wie, że za handlowanie można dostać karę ;)
Odpowiednio zakomunikowana i przeprowadzona zmiana nie musi budzić kontrowersji.
Cytat:
Na prawdę nie da się jakoś inaczej rozwiązać tego problemu z niewystarczającą liczbą GM?
Uwolnienie targu nie ma związku z ilością aktywnych GM - zgłoszeń z targu jest stosunkowo niewiele. Ta propozycja przewija się przez forum od wielu lat, z biegiem czasu ukazując coraz więcej problemów obecnego rozwiązania. Wprowadzenie limitów paradoksalnie tylko utrudniło karanie za przelewy, w żadnym wypadku ich nie wyeliminowało.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Jak będzie uwolnienie handlu na światach moderowanych to możecie być pewni, że przestanę w to grać. Tak jak KisS pisze, nie będę kupował jednego eliksira za 1,5 m skoro teraz mogę za tyle kasy kupić 2 eliksiry...
Profesja: Mag
Nick: KisS
Level: 180
Wysłany: 15-03-2012, 14:08
Ile sie niewypowiadac by mialo to i tak to nie ma sensu dla High LV
Takie między 20-50 mogły by na elkach zarabiac w sumie im tez to nic nie da bo gemy speeda z 3kk do 7kk skoczą dobra róbcie co i jak chcecie tylko grajcie w mfo żeby nieupadało
na co wam to zeby elki były wszędzie po 1.5 m za szt jak dawniej ?
Jeśli tak się stanie to znaczy, że właśnie tyle są warte ;)
Ten kij ma dwa końce - jednym to nie odpowiada, innym jak najbardziej, bo je sprzedają. A sprzedają je najczęściej przeciętni gracze (czyli większość...), którzy grają głównie PvE i nie są im one potrzebne.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
moze dla ciebie tka dla mnie nie niestety jeszcze w to gram
też niby gram, ale jak kogoś do walki trzeba szukać po kilka godzin to już lekka przesada.
@topic
nie powiedziałbym, że większość graczy sprzedaje elki.. albo je trzymają w eq, bo się później przydadzą, albo są na tyle 'ogarnięci', że sprzedadzą w sklepie. jakaś częśc tylko sprzedaje.
Adi ale widzę że aktualnie tylko Ty bronisz swojego pomysłu. spoko, ja tez pobronie
Jak widać większość osób wypowiadających się w tym temacie jest przeciwna.
Demokracja to ustrój, w którym rządzi durnota – przecież wiadomo, że głupich jest więcej niż mądrych. - Janusz Korwin-Mikke
Adi napisał/a:
Przez ten temat przewinęła się zaledwie garstka osób, ciężko nazwać to odzwierciedleniem opinii graczy.
Ale jeśli ta "garstka" jest przeciwna, to raczej nie ma takiej możliwości aby reszta graczy była Za. robiłem wywiad w grze. reszta graczy jest za
Przecież podobno studiowałeś ekonomię (tzn albo ty, albo benerit, już nie pamiętam) więc powinieneś coś o tym wiedzieć.
Chodzi mi o statystykę. więc wiedza, że to będzie dobre. Dobry argument
Jeślibyśmy zbadali większą liczbę graczy, to zapewne wynik byłby bardzo podobny.
Różnica była by tylko w liczbie, ale procenty pozostałyby takie same. skąd wiesz? :O
Ale jeśli ta "garstka" jest przeciwna, to raczej nie ma takiej możliwości aby reszta graczy była Za.
Przecież podobno studiowałeś ekonomię (tzn albo ty, albo benerit, już nie pamiętam) więc powinieneś coś o tym wiedzieć.
Chodzi mi o statystykę.
Jeślibyśmy zbadali większą liczbę graczy, to zapewne wynik byłby bardzo podobny.
Różnica była by tylko w liczbie, ale procenty pozostałyby takie same.
Czyli Twoim zdaniem ta garstka osób stanowi grupę reprezentatywną? :D
Poza tym nie zapominaj o tym, co pisałem o demokracji - jej tutaj nigdy nie było i nigdy nie będzie. Każda ze stron ma swoje racje, jednak to administracja je ocenia i na ich podstawie podejmuje decyzje. Na razie administracja jest umiarkowanym zwolennikiem zmian, jednak z każdą kolejną karą za aukcje dostrzega coraz bardziej, jak problematyczne jest moderowanie targu. Granica między przelewem a normalną aukcją jest coraz cieńsza, coraz więcej kar będzie budziło kontrowersje.
To może się skończyć na jeden z trzech sposobów:
- targ zostanie uwolniony
- targ zostanie "uwolniony" - skoro kary za licytacje zgodne z limitem budzą kontrowersje (wg was limity eliminują przelewy...), wszystkie przedmioty dostaną limit i licytowanie przestanie być karane
- nic się nie zmieni i z jednej strony dalej będziecie narzekać na uwolnienie targu (bo przelewy...), a z drugiej na obecne kary za przelewy poprzez aukcje zgodne z limitami - tylko w takim wypadku jak można was traktować poważnie? ;)