Wysłany: 12-07-2012, 10:43 Nowa opcja zachęcająca graczy do gry !
Witajcie, przez dłuższy czas myśląc i pytając o zdanie wielu graczy postanowiłem iż założę temat w którym opiszę co by mogło zachęcić graczy do gry, a przede wszystkim tych co odeszli. Więc na początek mówię o co mi chodzi. Wielu graczy, którzy mają konto na rank albo na bossy chciało by mieć drugie konto na którym mogli by walczyć albo wbijać lv, dlatego piszę w tej sprawie, aby ADMIN rozpatrzył moja propozycje, a następnie inni ocenili czy by tak mogły być. Nie ukrywam iż moim zdaniem to bd pomysł na zachęcenie do gry.
Profesja: Wojownik
Nick: Krylek
Level: 70
Wysłany: 14-07-2012, 21:34
Tu już chyba nic nikogo nie zachęci. Dla mnie nie liczą się cyferki, po prostu lubię walczyć i wygrywać. Po to w to gram, ale jak jest 30 osób online to traci to sens. Chcieli zrobić nie wiadomo co, zrobili v3 (druga tibia) dla kompletnych maniaków. A najlepsza część mfo -v2 umiera.. Szkoda, bo to gra w którą po 5 latach nadal mam ochotę pograć a co u mnie jest trudne bo do gier strasznie wybredny jestem i nudzą mi się po kilku dniach. Wielka szkoda, nigdy nie będzie już tak samo jak kiedyś... niestety..
Wysłany: 16-07-2012, 20:14
Nie, po prostu ta gra to druga tibia, jedynie ludzie co grają/grali w takie gry lubią v3. tam nie ma przyjemności z gry. Jak widzę że ludzie w to maniacza po 300h to mi się przykro robi. Taka jest prawda że tworząc v3 zniszczyli v2 jak i całe mfo. bez jaj, godzina 21 w wakacje a 25 osób online z czego 10 to multi konta.
Nie, po prostu ta gra to druga tibia, jedynie ludzie co grają/grali w takie gry lubią v3. tam nie ma przyjemności z gry. Jak widzę że ludzie w to maniacza po 300h to mi się przykro robi. Taka jest prawda że tworząc v3 zniszczyli v2 jak i całe mfo. bez jaj, godzina 21 w wakacje a 25 osób online z czego 10 to multi konta.
Może jakieś konkrety? Bo z tego co piszesz wychodzi na to, że faktycznie zgubiłeś się na nieznanej polanie...
Antybristler, nikt i nic i tak im nie przemówi do rozsądku. Nadal będą oceniać grę jedynie na podstawie grafiki nie grając ją w nawet, ale do wykłócania, krytykowania, porównywania to będą pierwsi ;)
A skąd wiem, że nie grali? Ano stąd, że ktoś kto w to grał nie napisałbym takiej głupoty jak ów Pan powyżej.
Wysłany: 17-07-2012, 13:32
Grałem w to dziewczynko Wbiłem nawet nie 5lvl i stwierdziłem że to bezsens maniaczyc w tą grę bo jest denna. To ciekawe dlaczego większość z top 100 każdego świata jak z nimi gadam uważa że v3 to dno ? Oni też nie potrafią w to grać ? Nigdy nawet nie stracę ani jednej minuty na v3, bo to strata życia. Kombinowali, kombinowali i przekombinowali. Taka jest prawda, chcąc ulepszać już co jest już dobre, zawsze się to spierdoli. Takie są realia gimby.
P.S Anty, ilość ludzi online na serwie o godzinie 16 w wakacje jest tym konkretem którego nie możesz się doszukać. w v2 lamisz to przechodzisz na v3 i walczysz z równymi sobie, czyli z newbami
Krylek ale nie rozumiem czemu Ty wybrzydzasz, przecież lepiej żeby było więcej trybów gry i światów. Jakby był tylko 1 serwer czy 2 to byś pisał na odwrót - że nie ma innej formy (v3) itp itd. Takie narzekanie byle ponarzekać.
Nawet nie potrafisz rozróżnić płci, więc co ja głupi pragnę, żebyś wyciągnął samodzielnie wnioski na jakiś temat?
Cytat:
To ciekawe dlaczego większość z top 100 każdego świata jak z nimi gadam uważa że v3 to dno ?
Bo już im nie idzie w to tak dobrze jak w v2, więc lepiej gadać nie grając.
Co prawda gra się może nie podobać, bo to już zależy od gustów ale opieranie swojego zdania jedynie na grafice twierdząc, że to druga tibia jest idiotyczne.
Cytat:
Nigdy nawet nie stracę ani jednej minuty na v3, bo to strata życia
Ogólnie granie w gry na komputerze to strata życia
Cytat:
Kombinowali, kombinowali i przekombinowali. Taka jest prawda, chcąc ulepszać już co jest już dobre, zawsze się to spierdoli. Takie są realia gimby.
Gdzie przekombinowali? Naprawdę, który lvl wbiłeś jeżeli twierdzisz, że większy niż 5? Gra zaczyna się dopiero od 20-30 lvl, gdzie dochodzą pierwsze zdolności/minibossy i jest sporo różnych taktyk.
Co prawda nie jest już to tak proste jak w v2 i może dlatego wielu graczom to się nie podoba, bo trzeba zacząć myśleć. Bo same statystyki i eq to jedno, trzeba jeszcze umiejętnie rozplanować walkę, dobrać gemy i zdolności, więc teraz grajki co sobie kupią od kogoś statystyki (w v2 jeszcze skrypt inteligencji) sobie niezbyt poradzą, stąd pewnie mała ilość pseudorankerów w v3.