_________________ Jeden Raz Jakimś Fartem W Szkole Wygrałeś W Kapsle, Wiesz W Sumie Tak Jednym Słowem, Zagrać Ze Mną To Jak By W Szachy Grać Z Kasparowem...
_________________ Jeden Raz Jakimś Fartem W Szkole Wygrałeś W Kapsle, Wiesz W Sumie Tak Jednym Słowem, Zagrać Ze Mną To Jak By W Szachy Grać Z Kasparowem...
Hahahhaahahahahaha chyba mikołaj znów nie przyjdzie do otta :}
Prawdę mówiąc otto ma chyba multi : koszkaty & ottoIII, ale nic nie mieszam się bo to nie moja sprawa. Jako do gracza nic nie mam, a jako GM znajdą się jakieś zastrzeżenia.
Prawdę mówiąc otto ma chyba multi : koszkaty & ottoIII, ale nic nie mieszam się bo to nie moja sprawa. Jako do gracza nic nie mam, a jako GM znajdą się jakieś zastrzeżenia.
miałem zająć nick "OttoIII" żeby nikt się pod niego nie podszywał. rozkaz z góry : ) nie tajemnica, że ta postać nie zrobiła ani jednego ruchu..
przy okazji mogłem sprawdzić której generacji jest html, który można tam używać + jak działają niektóre kary. lepiej chyba, żebym sprawdzał to na tym koncie, niż na eksperymentował na czysto na graczach, nie?
Cytat:
Kiras dostał za nic tego bana. Dla żartu chyba.
nic nie ma za nic : >
Cytat:
Jakby pierwszy raz w życiu widział panel GM ...
racja, pierwszy raz jestem gm'em
Dar Niebios [Usunięty]
Wysłany: 13-10-2012, 12:07
Cytat:
nie tajemnica, że ta postać nie zrobiła ani jednego ruchu..
Regulamin mówi jasno i wyraźnie, że multi jest zabronione, co z tego, że postać nie wykonała żadnego ruchu?
Wnoszę o ukaranie banem całkowitym konta dodatkowego oraz zgodnie z wydziałem kar - ban na 2tygodnie, złoto -50%, exp -25% i rank -100% na konto główne.
GM czy nie, regulamin dotyczy wszystkich.
zgłoś to jakiemuś gm'owi i on to na pewno rozpatrzy :]
Dar Niebios [Usunięty]
Wysłany: 13-10-2012, 12:23
Albo zbanuj się sam o ile jesteś uczciwy, obaj wiemy, że żaden inny GM Cie nie tknie.
W tym momencie widać stosunek GM do regulaminu, który go łamie i wie że go nikt nie śmie ukarać ...
A zaraz zbanuje kogoś innego za multi, i jak tu mówić o uczciwości?
Jeżeli do jutra konta będą bez bana to zakładam LEGALNE multikonto, GM jest przykładem do naśladowania więc tak postąpię, bo skoro on może to czemu ja nie?
Dla mnie multikonta są wtedy, kiedy mam pewność, że na dwóch czy więcej kontach gra jedna osoba. Nie mam nic przeciw rodzeństwu grającemu na jednym Świecie - zakładając, że każdy gra i loguje się wyłącznie na swoim koncie (a to jest widoczne w logach).
na koncie OttoIII nikt nie gra - co widać po logach.
zresztą to nie jest rozmowa na forum. gm ma być obiektywny. jak to zgłosisz i uzna, że masz rację, to da mi bana.
Kod:
GM nie może być sędzią w sprawie domniemanych przewinień jego prywatnej postaci. Wszelkie operacje na jego koncie prywatnym, które wymagają uprawnień GM powinny być dokonywane przez innego GM.
Dar Niebios [Usunięty]
Wysłany: 13-10-2012, 13:30
Konto OttoIII - "Ost. logowanie 13.10.2012".
Jednak ktoś tam musiał być na tym koncie i założyć je, oznacza to, że było grane choćby króciutką chwilę.
W momencie tej króciutkiej chwili miałeś inne konto (główne), więc w tamtym momencie jedna osoba grała na dwóch kontach, co z tego, że teraz nie grasz?
Wiele osób otrzymało bana za multikonta, które leżały kilka tygodni nielogowane, więc bez żartów.
Co do tego to tutaj każdy ma pewność, że masz 2 konta, bo sam to napisałeś.
Cytat:
zresztą to nie jest rozmowa na forum. gm ma być obiektywny. jak to zgłosisz i uzna, że masz rację, to da mi bana.
Jak nie rozmowa na forum, to gdzie? Na PW gdzie zaraz dostanę ignora i cała sprawa pójdzie w zapomnienie? Inny GM (jak pisałem) tego nie tknie, to jest pewne ...
Ps. ADIHC1 jako GM jest tak samo ważny jak inni GM, więc o jakim większym autorytecie tu mowa?
On ocenia po swojemu, inni po swojemu, ale jak pokazałem to i wedle jego rozumowania należy się kara.
@EDIT
Poza tym z kodeksu GM:
"3. GM nie może używać konta GM do uzyskiwania jakichkolwiek korzyści na koncie prywatnym (ani żadnym innym koncie). W szczególności GM nie może:
a) Dodawać złota, punktów rankingowych, punktów doświadczenia itp.;
b) Skracać, anulować nadanych kar; " itd..
O ile można zauważyć to na swoim prywatnym koncie nadawałeś kary, anulowałeś je, zmieniałeś stan złota ..
Więc nie dość, że złamałeś regulamin gry to w dodatku kodeks GM.
A tu jeszcze co do słuszności ukarania:
"6. Prywatne postacie GM podlegają temu samemu Regulaminowi oraz Wykazowi Kar (Kodeksowi Gracza) jak każdy inny Gracz."
Otto dostał pozwolenie do stworzenia konta, aby "testować" możliwości panelu, a to zniweluje możliwość pomyłki przy nakładaniu kar. Konto w żadnym stopniu nie jest szkodliwe dla gry.