Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:30
Wybór Game Masters !
Autor Wiadomość
MiT 
Użytkownik

Nick: MiT
Level: 1
Wysłany: 13-10-2012, 10:22   Wybór Game Masters !

Pewnie wielu graczy zapoznało się z nowymi [GM] i ich nowym "regulaminem", który nie jest zapisany ani w wykazie kar, ani w regulaminie gry. Pierwszym i przytłaczającym a raczej przytłaczającą sprawą jest Nimfo. Któż to niby taki ? A mianowicie pewna dziewczyna, która postanowiła sobie grać w my-fantasy kilka lat temu. Zgłosiła się do naboru i została wybrana. Jak taka osoba może pełnić taką funkcję ? Sporo graczy przez tą dziewczynkę przestało grać, albo ucieka od gry. Więc warto jest trzymać jednego GM przez którego ucieka wielu dobrych graczy czy przetrzymać graczy, na których jeszcze zarobicie nie raz a wyrzucić GM, która zostanie graczem i będzie po kłopocie. Administracja może dla dobra graczy przestała by powierzać sprawy innym GM i się wreszcie ruszyć do roboty albo zostania sobie sama ze swoją gierką. Bo to już jest przesada i to wielka. Może czas zacząć myśleć racjonalnie ?

Myślę że mała demokracja (ankieta) powinna zostać umieszczona czy ktoś chce nimfo czy nie, bo na prawdę w historii mfo było wielu wspaniałych ludzi, którzy byli Game Masters i ogarniali sprawy, potrafili dojść do porozumienia. Przykładem są następujące osoby : Crypton, MapY.

Prosiłbym forumowiczów o podawanie swoich opinii a adnimistracje i gm o nie zablokowanie tematu, bo od tego problemu i tak nie uciekniecie, a zaszkodzicie sobie i swoim rówieśnikom.

Więc zapraszam :}

PS. Ie pkt. z ilu spełnia nowa nimfo ? :}

II. Wybór na stanowisko GM

1. Osoby pełniące funkcję GM wybierane są przez Administrację.
2. Administracja wybiera osoby, które (między innymi):
a) Są aktywne w społeczności gry;
b) Prezentują wysoki poziom kultury osobistej;
c) Mają wszechstronną wiedzę nt. gry;
d) Są znane ze swojej uczciwości i obiektywizmu.
3. Administracja samodzielnie wybiera osoby na stanowisko GM - nie ma więc potrzeby wysyłania zgłoszeń. Wszelkie wiadomości zawierające pytania o to jak zostać GM oraz zgłoszenia na to stanowisko będą ignorowane. W przypadku uciążliwych i powtarzających się tego typu wiadomości, GM może nałożyć na konto Gracza stosowną karę.
4. W szczególności Administracja może zorganizować nabór otwarty na stanowisko GM, o czym poinformuje Graczy w stosownym komunikacie.

Wątpię że spełnia więcej niż dwa/jeden pkt.

ZIPOVIP
Użytkownik

Nick: OwEn
Level: 55
Wysłany: 13-10-2012, 10:36   

Mi tam nic nie zrobił ten nowy GM... Ale np. Widzialem ,że dał bana za słowo ''dupa'' dla mnie to blachy powod aby dac bana... Jeśli mi by dał 2 razy za nic to skonczylbym gre...
P.S. Sądzę ,że gra potrzebuje nowych GM ale takich co bardzo duzo sa online...

Braviet 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Świat: 5
Wysłany: 13-10-2012, 10:48   

A daj spokój, czasy gdy Crypton i Mapy byli GMami nawet nie imają się do dzisiejszych. Otto pracuje jak należy, nie mogę mu nic zarzucić. No cóż, jeżeli chodzi o nimfo, to każdy wie jak jest. Banować za słowo "dupa" które jest notabene częścią ciała, jest po prostu śmieszne i żenujące. Do tego okoliczność związku Nimfo - Kasta jest niepokojąca.

OttoIII 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 180
Wysłany: 13-10-2012, 12:13   

Braviet napisał/a:
Banować za słowo "dupa" które jest notabene częścią ciała, jest po prostu śmieszne i żenujące

jeżeli gracz raz, czy dwa użyje słowa "dupa" to ban będzie przesadą
jeżeli zacznie przesadzać z tym i w pgm będzie kilka zgłoszeń, gdzie mówił do innych dupa, pajac, itd to już -wg mnie- trzeba go przystopować

MiT 
Użytkownik

Wysłany: 13-10-2012, 12:42   

Dokładnie otto, ale nimfo chyba kombinuje jak może :}

minek123 
Moderator

Profesja: Mag
Nick: Jack Sparrow
Level: 260
Wysłany: 13-10-2012, 12:58   

A mówiłem żeby wziąć Bicka ;)

MiT 
Użytkownik

Wysłany: 13-10-2012, 13:01   

Przynajmniej ogarnięty by był, a nie dziewczynka z humorami i pechami do walk z s1.

Death_leny 
Użytkownik

Nick: LENIAK
Level: 94
Wysłany: 13-10-2012, 13:05   

Moim skromnym zdaniem przydałoby się wywalić kastę, bo to co robi nie jest ani mądre ani sprawiedliwe , ale jestem tylko jednym, szarym graczem. Przydałaby się ankieta i to bardzo :) Pozdrawiam.

Rencar Old 
Użytkownik

Level: 85
Wysłany: 13-10-2012, 13:11   

Jedyne na co moge miec zazalenie to na to, ze nimfo chyba nie do konca zna wykaz kar, co chyba kazdy GM powinien wiedziec, mianowicie chodzi o odebranie rankingu z glownej postaci w przypadku multikonta (przy pierwszym razie odbiera sie 50%, a nie calosc tak jak to w moim przypadku), jednakze moja sprawa nie zostala jeszcze zakonczona i w ewentualnym przypadku wycofania kary nie bedzie zadnego problemu.

PS. "Dla mnie multikonta są wtedy, kiedy mam pewność, że na dwóch czy więcej kontach gra jedna osoba. Nie mam nic przeciw rodzeństwu grającemu na jednym Świecie - zakładając, że każdy gra i loguje się wyłącznie na swoim koncie (a to jest widoczne w logach)." - To cytat z wypowiedzi ADIHC1, w moim zazaleniu napisalem nimfo o tym, ze brat uprzedzal GM Baggy, ze rejestruje sie na swiat, na ktorym on pogrywa. W odpowiedzi bylo, ze zapyta GM Baggiego o to czy tak bylo. Nie mam nic przeciwko, ale skoro GM jest w stanie okreslic czy to jest multikonto czy nie, to dlaczego nimfo nie umie? Dodam jedynie, ze brat zalogowal sie zaledwie raz od kiedy zalozylem konto (ze wzgledu na 2 porazki zrezygnowal), wiec nie ma najmniejszych podstaw by stwierdzic multi. Dlaczego wiec dostalem kare? Tylko i wylacznie po tym, ze sa 2 konta na jednym IP. Sytuacja caly czas trwa dlatego nie wszczynam postepowania w tej sprawie, jednakze jezeli sprawa sie nie wyjasni, bede chcial, zeby inny GM przeswietlil dokladnie moje konto i wydal sprawiedliwy wyrok.

http://imageshack.us/a/img100/5292/21351028.png - to jest link do screena z calego (do tej pory) zazalenia.
Ostatnio zmieniony przez Rencar Old 13-10-2012, 13:26, w całości zmieniany 4 razy  

Death_leny 
Użytkownik

Nick: LENIAK
Level: 94
Wysłany: 13-10-2012, 13:14   

Właśnie chciałbym tylko coś dodać dla takich strasznych hejterów nimfo. Jak dla mnie takie obrażanie się i kończenie z grą przez jednego gm'a jest głupie. Jeśli w miarę przestrzegasz regulaminu to nie zostaniesz ukarany, a jeżeli faktycznie dostajesz bana za nic takiego to prędzej czy później Gm ten zostanie oddalony od stanowiska. Przynajmniej mam taką nadzieję ;)

MiT 
Użytkownik

Wysłany: 13-10-2012, 13:31   

Dokładnie, ale też nie powiem że ona czasami ma swoje plusy, ale jednak minusy przeważają.

LegendA
Użytkownik

Level: 27
Świat: 3
Wysłany: 13-10-2012, 14:12   

minek123 napisał/a:

Dobrze gada.

Dar Niebios
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2012, 14:27   

LegendA napisał/a:
minek123 napisał/a:

Dobrze gada.

True.

BaGGy 
Junior Admin
GM Roku 2012

Nick: [GM] BaGGy
Wysłany: 13-10-2012, 14:37   

Każdy GM na początku popełniał błędy, każdy choć raz anulował karę i niezależnie od tego kto zostałby wybrany i tak zostałby "przechrzczony". Nimfo została wybrana ze względu na czyste logi, dobre podanie i rozmowę. Niektórzy nie spełniali nawet pierwszego wymogu. Także dajcie jej pierw zapoznać się z panującymi zasadami i jeśli rzeczywiście jakieś zasady będą naginane to administracja się tym zainteresuje.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 14-10-2012, 19:40   

Cytat:
skoro GM jest w stanie okreslic czy to jest multikonto czy nie, to dlaczego nimfo nie umie?

Bo panel ma od tygodnia? ;)

Dobry GM to taki, który popełnił już wszystkie błędy. Czasami trafia się na marudę, która zamiast poczekać na zażalenie, leci na forum robić raban, sądząc, ze coś ugra (w domyśle: zaszkodzi GM).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi