Chciałbym się podzielić moimi wrazeniami z MFO3. Gra ma bardzo mało wspólnego z MFO2. Jest bardziej rozbudowana i duzo ciekawsza. Pojawiły sie opcje o których weteran z MFO2 moze tylko snić. Duzo wiecej mikstur, zaklęć gemów itd... I z reką na sercu mówie że gra mi sie bardzo spodobała. Nie mogę się oprzeć jednak wrazeniu ze jest to wszystko troche chaotyczne i nieczytelne dla lalika. I gdyby nie mój upur to juz dawno bym tym pier . . . . A szkoda. Bo pewnie wiele innych graczy odeszło z tego samego powodu. Próbowałem szukac pomocy na forum i tam tez mnie spotkała niemiła niespodzianka otórz był temat gdzie mozna było wpisywać swoje zapytania i watpliwosci - niestety zamkniety. Do tej pory nie wiem kilku rzeczy ale to pewnie wyjdzie w praniu. Irytuje mnie też trzesąca sie mapka po której chodzi sie ludzikiem i cofanie co jakis czas do miejsca z którego sie wyruszyło. Wspomne jeszcze o tym ze aktualnie próbuje sie zalogować, ale sie nie da. Nie wiem dlaczego, poniewaz nie ma zadnej informacji czy wpisuje złe hasło czy to moze jakis błąd. Poprostu znika login i hasło i wpisuje jeszcze raz i za kazdym razem, kolejna próby, bez skutku. Ale teraz pozytywy. Po mapce biega mnóstwo osób, jest tłok co jest fajne bo mozna walczyć, rozmawiać, a nawet pokonywać bosa z kolegą:-) Rodzinna wioska Dili jest tak rozbudowana że już w niej jest do zrealizowania kilka questów. Zadania sa całkiem inne niz w mfo2 i moim zdaniem ciekawsze. Jest mnóstwo nowych mozliwosci, umiejetnosci. Nie ma punktów ruchu, które zostały zamienione na energie. Zmiana moim zdaniem super korzystna, energie zuzywa sie na walki z potworami, ale po mapie mozna chodzić ile sie chce z tym ze nie nabija sie doswiadczenie, niemajac energi. Energia odnawia sie sama z czasem tak jak punkty ruchu w mfo2. Ogólnie zachęcam do zrobienia sobie postaci i spróbowania swoich sił bo naprawde warto. Życzę jednakże wytrwałości na początku bo jak przeniesiesz sie z mfo2 to na poczatku mozesz sie czuć troche zagubiony:-) ale po czasnie odkrywasz nowe mozliwosci i opcje które w przyszłosci ddadza Ci wiele przyjemnosci.
_________________ Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha i chce, byśmy byli szczęśliwi. Benjamin Franklin
Próbowałem szukac pomocy na forum i tam tez mnie spotkała niemiła niespodzianka otórz był temat gdzie mozna było wpisywać swoje zapytania i watpliwosci - niestety zamkniety.
Możesz podlinkować wspomniany temat?
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Zapłacili czy jak? Na MFO 3 jest zajawka na początku. Jak był limit poziomu do 40, to wbijałem 40 i usuwałem konto żeby grać od nowa, bo tam gra już nudziła, brak upków itp. itd. Wyszedł upek, limit poziomu do 50, zrobiłem nowe konto i efekt jest taki że wbiłem 50 lvl już jakiś czas temu i po prostu loguję tam raz na 3 dni jak nie lepiej. Upki idą w takim czasie, że to porażka. Panelu GM'a jak nie było tak nie ma. Bezprawie itp. itd. W MFO 3 większość graczy będzie miała max lvl, a nie jak tu że tylko parę osób
Jeśli zgodnie z tym co masz wpisane w stopce postu grasz na Internet Explorerze <9 to rzeczywiście będą problemy. Do MFO3 mus to chrome(zalecane) lub firefox.
Jeśli zgodnie z tym co masz wpisane w stopce postu grasz na Internet Explorerze <9 to rzeczywiście będą problemy. Do MFO3 mus to chrome(zalecane) lub firefox.
Faktycznie nawet nie wiedziałem że tak jest, dzieki:-)
Legendarny napisał/a:
Zapłacili czy jak?
Hehe. Nie no nikt mi nie płacił, takie są moje pierwsze wrazenia z gry:-) A jak dojde do innych to napewno o tym napisze. Jak narazie gierka mnie wciągnęła i podoba mi sie:-)
_________________ Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha i chce, byśmy byli szczęśliwi. Benjamin Franklin
Profesja: Wojownik
Nick: Pan Mroku
Level: 140
Świat: 3
Wysłany: 06-11-2012, 16:20
A ja tam się zgodzę Z Legendarnym mfo3 lipa grałem jak był max lv 20 wbilem 20 zdobylem najlepsze eq nawet bylem chyba 5 w goldzie ale co mi z tego Skoro po mojej przerwie konto mi sie samo usunelo i wgl lipa taki maly lv tam . A i jak juz cos pisze to moze mi ktos wyjasnic czemu konta do chyba 30 lv czy moze troche nizej po paru miesiącach sie kasuja na mfo2
_________________ Uwaga na graczy LetMeHit i UnrealiseD z s4 . Ludzie bez honoru ...
Mfo3 jest dobre ale jest skomplikowane i dlatego wole mfo2
No i masz 100% racji. Ja też nie ogarniam jak narazie. Nie wiem kilku rzeczy, ale cała przyjemność do wszystkiego dochodzić samemu. Im bardziej gierka skomplikowana, z dużą ilościa rozmaitych opcji, tym dłużej bedziesz sie uczył, ale potem tak szybko Ci sie nie znudzi i bedziesz miał wiecej przyjemnosci z gry:-)
Ja to czytałem i super tylko ja mam problem z rzeczami technicznyymi nie z fabułą:-) Nie wiem miedzy innymi jak sie atakuje tzw. bujka chyba tak? Gdzie mozna walczyć? dlaczego mnie zaatakowal gosc majacy 12 leveli wiecej? Jak sie sprzedaje niepotrzebne mi juz przedmioty, czy ustawia sie jakos inteligencje jak w tej wersji? Narazie tyl mi przychodzi do głowy i bede wdzieeczny za bezposrednia odpowiedz:-)
Ostatnio zmieniony przez ADIHC1 12-11-2012, 17:47, w całości zmieniany 1 raz
Nie wiem miedzy innymi jak sie atakuje tzw. bujka chyba tak? Gdzie mozna walczyć?
Prawy przycisk na człowieku którego chcesz atakować. Wtedy rozwinie się menu w którym będziesz miał różne rzeczy do wyboru - w tym pojedynek, a bójka jeśli znajdujesz się na odpowiedniej mapce (głównie są to mapki z minibossami i są oznaczone ikoną pięści w prawym górnym rogu nad mapą).
W bójkach nie ma żadnych ograniczeń co do atakowania. Ty możesz za to wezwać SOS i rozwalić typka biorąc do pomocy kogoś z max levelem.
Cytat:
Jak sie sprzedaje niepotrzebne mi juz przedmioty
Wystawiasz na targu bądź też u zwykłego sprzedawcy wybierasz zakładkę sprzedaj. Można też handlować bezpośrednio z danym graczem klikając prawym przyciskiem i wybierając odpowiednią opcję.
Cytat:
ustawia sie jakos inteligencje jak w tej wersji?
Jest typ bezobsługowy, prosty oraz zaawansowany. Ustawia się podobnie jak w mfo2, lecz inteligencja jest dużo bardziej rozbudowana.
Wystawiasz na targu bądź też u zwykłego sprzedawcy wybierasz zakładkę sprzedaj. Można też handlować bezpośrednio z danym graczem klikając prawym przyciskiem i wybierając odpowiednią opcję
A da sie hanlowac w Dili? Nie wiem gdzie jest ta zakładka sprzedaj:-(
Antybristler napisał/a:
Jest typ bezobsługowy, prosty oraz zaawansowany. Ustawia się podobnie jak w mfo2, lecz inteligencja jest dużo bardziej rozbudowana
A gdzie to sie ustawia? Ja nic nie ustawialem a sam mi sie leczy np. leczeniem.