Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:08
Co nas czeka w 2013r ?
Autor Wiadomość
kostro 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Awds
Level: 180
Świat: 3
Wysłany: 08-01-2013, 00:33   

OttoIII napisał/a:
bezsensu byłoby pozbawienie gracza jego ulubionej taktyki - anty/ns.. dlaczego ma ich nie być? trzeba będzie pomyśleć przy rozdawaniu stat - takie, żeby i z nimi wygrywać.
dokładnie każdego anty i każdego ns da sie pokonać

Coni
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 08-01-2013, 01:01   

Na MFO3 są ograniczenia na witalność/inteligencję (ponad 2x więcej nie może być) oraz inne statystyki mogą mieć maksimum punktów 4x najniższej i powiem, że jest to zjebane, przez co większość graczy ma bardzo podobnie rozdane statystyki, mało różnorodności.

Icek010
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Explosion
Level: 94
Wysłany: 08-01-2013, 09:31   

A dlaczego nie ma byc NS lub antykow? To taki sam rodzaj ciula jak kazdego tutaj zebranego...
Ja np. Walcze pvp/pvm i nawet mi idzie :d te 10-20k ranku moge uzbierac.... I w turku tez calkiem calkiem zachodze :d
Kazdy ma swoja taktyke i swoj cel. Ty grasz tak a on gra tak :)
A np. gdyby na samym poczatku MFO robione byly by same NS? Wtedy czy twoja postac np. speeder, lucker... To byla by noobska postac?

Rencar Old 
Użytkownik

Level: 85
Wysłany: 08-01-2013, 10:11   

Administracja nie chce ograniczania statystyk, wiec wyeliminowanie anty to nie kwestia ograniczenia dawania w obrony, to inaczej trzeba przemyslec.

Co do samych anty, dlaczego mialoby ich nie byc? Proste - kiedys malo kto gral anty i wszystkim gralo sie o niebo lepiej, wszyscy walili sie na mapie, a nie tak jak teraz wszyscy kitraja sie po zamkach i poluja, wystawiaja itp. Rzygac mi sie chce na obecne zasady jakie panuja, jak najlepszym graczem w rankingu moze byc czesiek, ktory kryje sie po zamkach i atakuje tylko profesje, pod ktora ma ustawione staty? Przeciez to nie wylania najlepszego gracza - dlatego kiedys byly kombinajce z arena, niestety nie przeszlo wtedy ;) Tak czy inaczej, obecny ranking to smiech na sali, gracz ktory walczy z obydwiema profesjami i wygrywa 90% walk (te 10% przegrywa z anty), jest nizej niz gracz ktory walczy z jedna profesja i wygrywa 100% walk (bo przed druga profesja wali w spodnie)... ten pierwszy jest lepszym graczem, ale musi ustapic miejsca temu drugiemu. Tak samo ranking druzyn jest wrecz smieszny, druzyna ktora jest pierwsza w rankingu druzyn ma 0 stoczonych walk hah - wlasnie dlatego umarly walki druzynowe, no ale to inna sprawa, wiec to zostawmy w spokoju.

Pan Mroku s3 
Użytkownik

Nick: Pan Mroku
Level: 140
Wysłany: 08-01-2013, 14:41   

x2x3 napisał/a:
Pan Mroku s3 napisał/a:
A co z wprowadzeniem 2 turkow w miesiącu ? ;d Miesiac temu było mowione ze nie teraz bo i tak bd 2 turki w grudniu ale juz styczen wiec mozna wprowadzic te 2 turki ;D

Jak dla mnie bezsensowny pomysł , za dużo już Mf-ów by było do zdobycia ( sam zdobyłem 1400 w roku 2012 ) .
Lepiej wprowadzić ten serwer PvP , tak jak mówiliście dobry pomysł z tym , że nie wolno expić tylko równe lvl , to samo eq dla każdego , ale level to jest pytanie ? Nie wiadomo bo walki na 10 np są do kitu , a na wysokich levelach są według mnie bardziej ciekawsze

Jezeli nie wiesz o czym mowisz nie wypowiadaj się co ? Wystarczy poczytac wczesniejsze tematy to bys sie dowiedzal ze jakby byly 2 turki w miechu to by bylo 2x mniej mf na turek . Czyli wrecz ciezej o nie walczysz wiecej walk . Bo tak to musisz czekac 2 tyg na turka a tak to ciagle by sie poniekąd cos dzialo ja np gram tylko w czasie turniejow teraz .I zapewne spora częsc graczy . Więc sadze ze 2 turki w miechu by sie jednak przydaly

kostro 
Użytkownik

Wysłany: 08-01-2013, 15:23   

Pan Mroku w turku jest naprawde trudno bo większość gracz to czekają tylko na turnieje od 55lv i mają po 100 eliksilów i mikstur regenarcji więc dla gracza któr gra na fabułe to musi wydać jakieś 150kk żeby mieć szanse wygrać a gdzie tyle zdobyć kupić golda albo mieć inne konto na jakimś 150lv ( oczywiście na 3ś bo nie wiem jak jest na innych )

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 09-01-2013, 17:49   

Czy można znieść ochronę postaci stojących na mieście?

Tomi
Prawie Admin

Level: 1
Świat: 1+2+4
Wysłany: 10-01-2013, 17:15   

ADIHC1 napisał/a:
Czy można znieść ochronę postaci stojących na mieście?

Czy można? - pewnie by się dało, ale raczej tylko osób, które aktualnie są online. Offline nie bo:
-lista graczy na tym polu miała by tyle pozycji, że pewnie zarżnęło by to silnik mapy
-jakieś bezpieczne miejsce, gdy mamy przerwę w grze musi być

real madryt xD 
Użytkownik

Nick: real madryt xD
Level: 222
Wysłany: 10-01-2013, 18:10   

ADIHC1,

Musiałaby tez by specjalna ochrona gdy akurat przeglądasz targ bo nie widzę tego, że nagle Cie ktoś atakuje.
Druga sprawa to fakt iż mógłbym być najlepsza hybryda ale na wysokim lvl każda przeciwna profesja, na która ubrany nie jesteś ma Cie wtedy na hita więc ewentualnie coś takiego że stoisz wojem ubrany na woja i tylko wój może Cie atakować i odwrotnie

Jeszcze jedna sprawa co z ludźmi, którzy nie walczą bo zbierają eq wbijają lvl i nagle mogą być atakowani przez tych, którzy już dane eq mają, myślę wiec, że miasto musi byc strefą zamknięta ale jak już pisałem w innym temacie, powinno się usunąć prota z każdej innej lokacji poza miastem TAK JAK BYŁO KIEDYŚ :)

voranek69 
Użytkownik

Nick: VoRaNeK
Level: 337
Wysłany: 10-01-2013, 18:56   

Beznadziejny pomysł

Ale jeśli miałoby to przejść to proponowałbym aby można było zaatakowac gracza w mieście tylko wtedy kiedy jest np nieaktywny przez jeden dzień

Gracze byli by zmuszeni wejsc na konto przynajmniej raz dziennie aby nie zostac zaatakowanym

real madryt xD 
Użytkownik

Wysłany: 10-01-2013, 19:30   

voranek69,

a jeśli gracz jest na wakacjach w Wenezueli to ma myśleć jak wejść na MFO ?

7up/tbg 
Użytkownik

Nick: Rudolf
Level: 70
Wysłany: 10-01-2013, 20:43   

Cześć , grałem w dużo gier online i zauważyłem , że u nas jest tylko 1 event rocznie -.- . A więc proponuje Króliczka Wielkanocnego ! . Który przynosiłby Jajka z prezentami , nie wiem co wy na to :P . Ale ożywmy trochę ten serwer .

voranek69 
Użytkownik

Nick: VoRaNeK
Level: 337
Wysłany: 10-01-2013, 21:49   

real madryt xD napisał/a:
voranek69,

a jeśli gracz jest na wakacjach w Wenezueli to ma myśleć jak wejść na MFO ?

Czyli co, wolisz aby wszędzie i o każdej porze można było atakować ?
Mówi gracz, który ma mnóstwo do stracenia ...

real madryt xD 
Użytkownik

Wysłany: 10-01-2013, 22:02   

voranek69,

Wystarczy przeczytać co napisałem powyżej i widać jaki jest mój stosunek do tego pomysłu ;p

kostro 
Użytkownik

Wysłany: 10-01-2013, 23:04   

7up/tbg napisał/a:
Cześć , grałem w dużo gier online i zauważyłem , że u nas jest tylko 1 event rocznie -.- . A więc proponuje Króliczka Wielkanocnego ! . Który przynosiłby Jajka z prezentami , nie wiem co wy na to :P . Ale ożywmy trochę ten serwer .
przydał by się taki króliczek bo z eventów jest tylko bonus z okazji likeów na fb i św.mikołaj.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi