Limity są ustalane przez GM, oprócz tych limitów, które zapobiegają skupowaniu przedmiotów, do których gracze mają dostęp w sklepach. Limity na s4 były dawno nieaktualizowane, w wolnej chwili wprowadzę limity, które obowiązują na s1+s2.
Właśnie przed świętami były dobre limity, teraz jakiś szanowny Gm zmienił, rozumiem że mu klawisz 0 przerywa, bo w większości są to pomyłki takiego typu
w przerwie świątecznej dałem limity na dużo gemów do azard. generalnie dałem takie same limity w każdym mieście, żeby nie było sytuacji, że ktoś kupuje w eterni, a potem sprzedaje tej samej osobie za 2x drożej w nordi. w każdym razie ja macie jakieś uwagi co do wielkości limitów to piszcie tutaj - możliwe, że orientujecie się w cenach bardziej niż ja
KisS napisał/a:
np mp plus za 20k limit był jeszcze 3 dni temu w urkaden nie wiem jak teraz
mp+ zapomniałem dodać. dałem 75k za 1* tak jak na s1+2
że ktoś kupuje w eterni, a potem sprzedaje tej samej osobie za 2x drożej w nordi
Nie chce wytykać błędów, ale jeśli np. gem siły 5* w Nordi jest za 1kk, a w Eterni za 750k, wcale nie będzie takich sytuacji, jak piszesz...
Gdybym dawał listę trochę by mi zeszło, narazie pytanie, czy zgodzicie się ze mną że wszystkie gemy niezależnie od miasta powinny mieć taką samą średnią ?
Profesja: Wojownik
Nick: s1 Boing, Bless, P2K
Level: 200
Wysłany: 08-01-2013, 06:42
Mam takie pytanie odnośnie limitów. Gdy patrzę średnie ceny, stoi limit np. na gem szybkości 3kk, a średnia cena 4kk. Co to ma być? Jednego dnia w Nordii nie ma limitu np na gem szczęścia, następnego dnia już jest... Pozdro
narazie pytanie, czy zgodzicie się ze mną że wszystkie gemy niezależnie od miasta powinny mieć taką samą średnią ?
ja jestem tego zdania.
@Edit
przy czym nie średnia tylko limit
Cytat:
Mam takie pytanie odnośnie limitów. Gdy patrzę średnie ceny, stoi limit np. na gem szybkości 3kk, a średnia cena 4kk. Co to ma być? Jednego dnia w Nordii nie ma limitu np na gem szczęścia, następnego dnia już jest...
miło, że ktoś zauważył moją ciągłą pracę z limitami nie dziękuj! nie mogłem wszystkiego dodać od razu, ale sukcesywnie będę dodawać limity. przynajmniej do azard jak to jest na s1+2
W każdym mieście powinny być takie same limity Sam korzystam z tego, że kupię np w Eterni gem szybkosci 5* i sprzedam go w Nordii Bo "Transakcje targowe mieszczące się w limicie nie będą uznawane za przelew i nie podlegają karze." ^^
No tak, chodziło mi o limity w miastach.... Otto i Marcel się zgodzili, może poczekamy aż więcej osób się wypowie, żeby potem fochów nie było, na 1+2 też można by takie coś wprowadzić, bo tam taż miejscami Limity mocno zróżnicowane
Profesja: Wojownik
Nick: s1 Boing, Bless, P2K
Level: 200
Wysłany: 08-01-2013, 19:21
Mam taką sugestię: kara jest za ,celowe/wielokrotne przekazywanie złota' a ,,przedmioty kupione poniżej limitu nie będę uznawane za przelew'' - według mnie: co to ma być? Jeżeli gracz sprzedaje jednemu item za x kasy a potem go od kupuje od gracza któremu go sprzedał za 2x, a sytuacja powtarza się kilkakrotnie, to chyba należy się kara za WIELOKROTNE przekazywanie złota, a limit ceny w tej sytuacji chyba nic nie znaczy prawda?
czy ktoś ma jakiś sensowny powód, żeby jednak nie wprowadzać takich samych limitów do wszystkich miast na arkadii? mówię tutaj o gemach, ale także elkach i rege 1/2
Moim zdaniem wprowadzenie takich samych cen gemów we wszystkich miastach to błąd. Dlaczego? Otóż uniemożliwi to kupno gemów niskim lvl (w przypadku zawyzenia limitów w pierwszych miastach), bądź sprawi, że wysokie lvl nie będą wystawiać gemów ze względu na ich niska cenę (w przypadku zanizenia cen w wyższych miastach). Aktualna sytuacja jest o tyle dobra, że i niższe lvl mogą sobie pozwolić na kupno gemów i wyższe lvl sprzedać je nieco drożej w wyższych miastach. Przelewy w obrębie tego rodzaju aukcji to tylko kropla w morzu, a gracze tak, czy inaczej znajdą sposób, aby się dofinansować przelewami. Wprowadzenie zmiany odnośnie aukcji mieszczących się w limicie, miało na celu odciazenie gmow z często wątpliwych zgłoszeń aukcji i rozpatrywaniu spraw, które nie zawsze były jednoznaczne. Teraz wiadomo - przedmiot ma limit (nie mylić z cena średnia/maksymalna/minimalna!) I do tego limitu można licytować bez obaw o karę.
Swojego czasu była też mowa o uwolnieniu targu i zastanawiam się czy to niebyloby najlepsze rozwiązanie. Póki co przeszedł tylko dopisek z limitami. Nie mam tu zamiaru dywagowac odnośnie sytuacji targu, bo nie tego dotyczy temat.