Profesja: Wojownik
Nick: s1 Boing, Bless, P2K
Level: 200
Wysłany: 11-01-2013, 14:26
Baggy masz całkowitą rację. Wprowadzenie limitu teraz jest nieuczciwe wobec nowych graczy (tj. zakładających teraz konta), gdyż nie mają szans na walkę w turkach hybrydami. Myślicie, że teraz jest dużo noobstatów? to teraz będzie ich dużo dużo więcej. ,,Starzy'' gracze zbogacili się na wykorzystywaniu niższych limitów w początkowych miastach, a sprzedaży w miastach z wyzszym limitem, więc oni mają wystarczająco złota na zakup gemów, ekwipunku. Nowi gracze nie będą mieli okazji do kupna gemów, więc będą wybierać najłatwiejszą drogę ułożenia stat i niemartwienia się o gemy - czyli będą robić noobstatów. Tyle ode mnie do tych limitów
Noobstat nie jest najłatwiejszą drogą do ułożenia statystyk, skąd w ogóle takie info wytrzasnąłeś?!
Granie noobstatem jest bardzo trudne i wymaga nie lada wysiłku.
nieuczciwe wobec nowych graczy? skąd nowy gracz znajdzie kogoś, kto będzie mu przelewał złota? będzie miał łatwiej w turnieju dzieki temu? jak ktoś ze "znajomościami" zarobi w tydzień, tyle co on w kwartał na pewno mu to uprości grę
Pay2Kill napisał/a:
ale nie potrzeba na niego wyszukanych i drogich gemów szybkości
mowa o niskich lv, gdzie nie trzeba gemów szybkości..
Cytat:
uniemożliwi to kupno gemów niskim lv
limity za te gemy są mniej więcej ujednolicone. czy płaci 150k, czy 200k to dużej różnicy nie ma.. głównie chodzi o eliksiry i gemy 3-5*, bo na nich najłatwiej się dorobić poprzez przelewy
Cytat:
nie będą wystawiać gemów ze względu na ich niska cene
będzie wszędzie taka sama. więc co z tego jak niska, jak wszędzie taka sama? jak się umówi z mniejszym lv i wystawi w początkowych miastach to przynajmniej ma pewność, że ktoś kupi.
Cytat:
Przelewy w obrębie tego rodzaju aukcji to tylko kropla w morzu, a gracze tak, czy inaczej znajdą sposób, aby się dofinansować przelewami
~3/4 graczy odnoszących sukces w turniejach na niskich lv jest sponsorowana. może i znajdą, ale czemu im nie utrudnić życia? : >
dalej jestem za wprowadzeniem limitów, pomimo że też mam postać na 20lv na połączonym świecie, gdzie czekają mnie duże wydatki i takie uśrednienie limitów utrudniłoby mi życie^^
Problem jest tego typu, że aktualna sytuacja (stopniowanie cen że względu na miasto) nie jest zła. A taka zmiana może być krokiem w tył. Zamknięcie wrót do tych "przelewów w limitach" spowoduje tylko kolejne ograniczenie dla graczy, a w efekcie cofnięcie się do punktu wyjścia i przeglądanie stosu "wątpliwych przelewów" z przedmiotami, na które limitów nie ma. Jesli już coś zmieniać to uwolnić targ. Przy okazji nowego serwera pvp moznaby i wprowadzić tę zmianę.
Otto poczytaj w zamkniętym dziale dlaczego został wprowadzony dopisek do regulaminu mówiący o tym, że aukcję mieszczące sie w limicie nie podlegają karze.
Moim zdaniem wasze myślenie schodzi na bardzo złe tory...
Pisząc ten temat miałem na myśli kilka pomyłek i "Ironi" w Limitach.
Choćby takie coś że w Eliar Gem Magi 5* średnio ma 1,2kk, a Limit jest 900k.
Albo Limit też na Gem Magi w Devos - 100k Błąd
Jeśli jakiś GM sobie życzy to mogę wypisać Limity na gemy, bo jako tako się orientuję bo sprzedaje po kilka dziennie i wiem ile ludzie są w stanie dać za jaki gem.
Otto poczytaj w zamkniętym dziale dlaczego został wprowadzony dopisek do regulaminu mówiący o tym, że aukcję mieszczące sie w limicie nie podlegają karze.
nie mam nic przeciwko temu dopiskowi. wręcz przeciwnie - odwala za nas kawał roboty
po prostu dalej nie rozumiem, dlaczego ceny nie mogą być takie w początkowych ~6 miastach? wg mnie nie padł ani jeden sensowny argument "dlaczego nie".. ograniczenie dla graczy? tylko dla tych, którzy mają kogoś kto im sypnie złotem.. przez to nie są równe szanse w grze.
ale to jest tylko moja opinia. jak większość jest przeciw, to więc tak zostanie..
@Ziomekff
większość limitów to moje dzieło, więc błedy też pewnie moje. nie chciałem się kierować tylko średnią, bo nie raz są aukcje, gdzie gem z 1* schodzi po kilka kk za dużo. nie orientuję się zbytnio w cenach na s4, dlatego chętnie skorzystam z propozycji : > jakbyś miał czas to porównaj ceny faktyczne z s4 z limitami z s1+2 i podaj które się jakoś wyraźnie różnią, to w najbliższym czasie zmienię na właściwe