A więc tak , gram na s1+2 i dostałem bana http://w1.mfo2.pl/logs.php?p=gm&pid=4329 . Juz tam kij z tym 500k za unikat , lecz chodzi o karę więzienia , która wg. mnie jest niesłusznie nałożona. Cyt. z wykazu kar.. ''Kara więzienia dotyczy tylko kupującego. Transakcja jeszcze nie dokonana zostaje anulowana. Transakcja już dokonana powoduje ukaranie obu stron karą goldową w wysokości wartości transakcji.''. Z tego wynika że tylko kupujący dostaje karę więzienia. Aukcja w moim przypadku była zakończona i z cytatu wynika iż następuje tylko kara goldowa. Pytałem innych graczy o opinię i też przyznają mi racje. I teraz jest tak , że albo to ja jestem upośledzony , albo coś z nowym GM-em (Bicek) jest nie tak. Jeżeli jednak mam rację to nie chcę tracić wydajności z gry na mojej postaci i prosiłbym o oddanie expa za stracone ruchy. Z powyższym GM-em nie mogę się dogadać więc dlatego piszę tu na FORUM , proszę o wypowiadanie się , w szczególności admina , lub którego kolwiek GM-a (który ma już jakieś większe doświadczenie).
Profesja: Mag
Nick: KisS
Level: 180
Wysłany: 14-01-2013, 22:12
no to unikat w końcu więc kara nie do końca słuszna
Cytat:
A więc tak , gram na s1+2 i dostałem bana http://w1.mfo2.pl/logs.php?p=gm&pid=4329 . Juz tam kij z tym 500k za unikat , lecz chodzi o karę więzienia , która wg. mnie jest niesłusznie nałożona. Cyt. z wykazu kar.. ''Kara więzienia dotyczy tylko kupującego. Transakcja jeszcze nie dokonana zostaje anulowana. Transakcja już dokonana powoduje ukaranie obu stron karą goldową w wysokości wartości transakcji.''. Z tego wynika że tylko kupujący dostaje karę więzienia. Aukcja w moim przypadku była zakończona i z cytatu wynika iż następuje tylko kara goldowa. Pytałem innych graczy o opinię i też przyznają mi racje. I teraz jest tak , że albo to ja jestem upośledzony , albo coś z nowym GM-em (Bicek) jest nie tak. Jeżeli jednak mam rację to nie chcę tracić wydajności z gry na mojej postaci i prosiłbym o oddanie expa za stracone ruchy. Z powyższym GM-em nie mogę się dogadać więc dlatego piszę tu na FORUM , proszę o wypowiadanie się , w szczególności admina , lub którego kolwiek GM-a (który ma już jakieś większe doświadczenie).
Dzięki że mnie bronisz Pisałem zażalenie , lecz i tak wiedziałem że to nic nie da , wiec wyskrobałem coś na pw szanownemu panu Bickowi , a on odpowiedział , że aukcja była juz zakończona i nie widzi tutaj błędu.. Ja jednak widzę błąd w tym że siedzę w więzieniu ;(
Profesja: Mag
Nick: KisS
Level: 180
Wysłany: 14-01-2013, 23:23
Cytat:
Dzięki że mnie bronisz Pisałem zażalenie , lecz i tak wiedziałem że to nic nie da , wiec wyskrobałem coś na pw szanownemu panu Bickowi , a on odpowiedział , że aukcja była juz zakończona i nie widzi tutaj błędu.. Ja jednak widzę błąd w tym że siedzę w więzieniu ;(
ja tez kupowałem kapcie bo to unikat po 1.5kk nawet raz i nie dostałem bana bo kolekcjonerski przedmiot troche wart a tu nagle się zdzwiłem leather siedzi za kapcie
Badanie tych logów moze ostro pokręcić w głowie. Bicek w obu przypadkach coś przekreślił...I przekreślił właśnie właściwą karę:x
Przed spojrzeniem w logi myślałem o ewentualnej recydywie, ale nie ma o tym mowy.
Pisałeś zażalenie - pytanie, czego się chwyciłeś. Jeżeli chwyciłeś się "aukcja była legalna" automatycznie dałeś jedną lub kilka tarcz GMowi. Jeżeli chwyciłeś się " kara została nadana niezgodnie z wykazem kar ( http://w1.mfo2.pl/kodeks.php ) " , to jeżeli Bicek nie widzi błędu, to coś jest nie tak.
I jeszcze dopiszę czysto formalnie:
Cytat:
Kara więzienia dotyczy tylko kupującego. Transakcja jeszcze nie dokonana zostaje anulowana. Transakcja już dokonana powoduje ukaranie obu stron karą goldową w wysokości wartości transakcji.
Tymczasem z logów:
kara leathera napisał/a:
Zmiana ilości złota o -500000 G
Uwięzienie na 7 dni 0 godz.
kara mastera napisał/a:
Uwięzienie na 7 dni 0 godz.
Leather - sprzedający.
I jeszcze z kodeksu GMa
kodeks GMa napisał/a:
IX. Nadawanie kar.
1. GM nadaje karę zgodnie z Regulaminem, po uprzednim upewnieniu się co do jej słuszności, analizie przedstawionych dowodów, jak również informacji uzyskanych za pomocą panelu GM.
No właśnie mi też to się wydaje pokręcone.. Dzięki za dogłębną analizę musaraj Co do zażalenia to nie napisałem , że aukcja była legalna.. Zresztą screena zamieszczam poniżej..
W dodatku dodam , że nie ma oznak , aby to zażalenie zostało odczytane , aczkolwiek nie minęło jeszcze 7 dni... Proszę też aby ktoś z wyższą rangą zainteresował się tematem
KisS napisał/a:
ja tez kupowałem kapcie bo to unikat po 1.5kk nawet raz i nie dostałem bana bo kolekcjonerski przedmiot troche wart a tu nagle się zdzwiłem leather siedzi za kapcie
No w tym rzecz , że to unikat i teraz jest wielu kolekcjonerów..
GM ma 7 dni na rozpatrzenie zażalenia i jeżeli po tym czasie nie odpisze, a masz wątpliwości, czy kara jest słuszna to wtedy piszesz o tym na forum. nie inaczej.. też mamy życie i nie zawsze możemy odczytać wszystkie pw,zażalenia, skargi w ciągu 2-3 dni po napisaniu ich.
Profesja: Wojownik
Nick: s1 Boing, Bless, P2K
Level: 200
Wysłany: 15-01-2013, 06:55
Jeżeli się nie ma czasu na rozpatrzenie zażalenia, to niech nie daje kar. Bo jeżeli da kary niesłusznie, a że nie będzie miał czasu i wejdzie sobie po dwóch tygodniach, to co gracze mogą zrobić? Nic
[ Dodano: 15-01-2013, 06:57 ]
Nadmienię, że warunkiem zostania GM-em było ,,Posiadanie dużej ilości wolnego czasu'', więc nie Otto nie mów, że nie Bicek nie ma czasu raz na konto na dzień wejść, a jeżeli nie może, to powinni mu zabrać GM. Proste
Ja mam wrażenie , że Bicek specjalnie odkłada to jak najdłużej , zresztą Otto troszeczke przeczy sam sobie Cyt.. " 10. Każdy GM ma prawo do pomyłki podczas nadawania kary, która powinna zostać niezwłocznie naprawiona po jej wykryciu. " , tu pisze że bezzwłocznie musi być błąd naprawiony... Za 7 dni wychodze z więzienia i mam nadzieję , że chociaż zwrócą mi expa za stracone ruchy a tego juz bedzie nawet sporo. Zobaczymy za 5 dni , więc proszę wszystkich o cierpliwość , bo nie chcę zamknięcia tego tematu.
Chcialbym tylko podpiac pod ten temat fakt, ze 3 dni temu zlozylem wiadomosc [GM] Bickowi i [GM] Baggyemu odnosnie multi jednego z graczy. Zaden nie poczynil krokow w tym kierunku, nawet nie wyglada jakby sie mieli zainteresowac ta sprawa.
Zaden nie poczynil krokow w tym kierunku, nawet nie wyglada jakby sie mieli zainteresowac ta sprawa.
być może nie ma multi. gm nie ma obowiązku informować, czy zgłoszenie -np o multi - się potwierdziło. w każdym razie nic nie jest ignorowane.
Pay2Kill napisał/a:
Nadmienię, że warunkiem zostania GM-em było ,,Posiadanie dużej ilości wolnego czasu'', więc nie Otto nie mów, że nie Bicek nie ma czasu raz na konto na dzień wejść, a jeżeli nie może, to powinni mu zabrać GM. Proste
no comment ^^
@SatyNowy jak już cytujesz regulamin to popatrz punkt niżej:
Cytat:
2. Na światach moderowanych GM ma 7 dni na odpowiedź na zażalenie. Na światach niemoderowanych czas oczekiwania jest przedłużony do 14 dni. Nie należy popędzać GM, jeśli przewidziany czas na odpowiedź nie minął.
A tę wypowiedź powtórzę. Jeżeli Bicek zamierza wejść do gry za 7 dni, to już wejdzie na puste. Chyba, że się zgodzi na zwrot tego 500k w ramach zadośćuczynienia (a wtedy będzie, że te 500k było zgodne z regulaminem, więc zostawi). Innymi słowy, sytuacja bardzo zła dla gracza.
I jeszcze ciekawostka - w Eterni doszło do sprzedaży Wełnianych Kapci za 700k - jakoś nie wiem, by ktoś o tym pamiętał
OttoIII napisał/a:
nie inaczej.. też mamy życie i nie zawsze możemy odczytać wszystkie pw,zażalenia, skargi w ciągu 2-3 dni po napisaniu ich.
znalezienie jednego wolnego dnia w ciągu weekendu to wcale nie jest trudna rzecz. Z godzina by starczyła