Związku z pojawieniem się ankiety, chciałbym wypowiedzieć swoje zdanie. Według mnie uwolnienie targu nie ma jakiegokolwiek prawa bytu na światach moderowanych, ponieważ to tylko pogorszy sytuację w mfo, gdyż tylko Ci, którzy mają 'znajomości' przeleją sobie dużo G i pokupują sobie wszystko na dany lv, a tych zaczynających od zera zniechęci cała sytuacja - od tego jest świat 3 i tak powinno zostać.
Przecież na światach moderowanych przelewy zostały zalegalizowane już dawno temu (vide temat niżej) ;)
Początkowo GM karali za "sponsoring" w obrębie limitów. Jaki był tego efekt? Gracze zaczęli wykorzystywać do przelewów konta słupy (lub osoby trzecie), przez co GM zaczęli karać nawet za pojedyncze podejrzane (ich zdaniem) aukcje. Lepiej dla was, żeby te czasy nie wróciły.
Pamiętam, kiedy grałem w to, kiedy jeszcze nie było limitów oraz kiedy się pojawiły. Skończyło się to tym, że przelewy jak były, tak miały miejsce nadal, ja za to nie mogłem spokojnie handlować. Nie widzę nic, co przemawiałoby na korzyść moderacji oraz limitów.
W myśl zasady ekonomicznej przedmiot jest wart tyle ile ktoś za niego da Co do przelewów z jednej strony może i powinny być karane ale z drugiej niby czemu ? Ktoś zarobił uczciwie pieniądze i chce oddać koledze co obchodzi to osoby trzecie ? Chyba tylko tyle; natura psa ogrodnika sam nie ma to niech i ktoś inny nie ma... niczyj interes kto co komu daje skoro darowizna jest legalna w życiu codziennym to w grze miałaby być zakazana ? Jak dla mnie każdy może sobie dawać tyle ile chce
Profesja: Mag
Nick: Rudolf
Level: 70
Wysłany: 22-01-2013, 14:09
Ale róznica jest kupienie gemu magii w limicie czyli z 600k a to aż tak dużo nie jest niż kupienie go za 600kk To dużo ogranicza , a jakby nikt sobie nie pomagał to by było gówno , co do poprzedniego tematu , gostek ma z 50kkk i pare MP PLUSÓW kupił może nabija na full ?
Bez sensu , jestem przeciw
Profesja: Mag
Nick: Rudolf
Level: 70
Wysłany: 22-01-2013, 14:27
Dobra
Chodzi o to , że ktoś tam wyżej twierdził , że przelewa ten kto chce .
A tak nie jest , różnicą jest teraz kupić 6 gemów magii po 600k i już mają to za przelew , a co będzie gdy limitów nie bd ? Katastrofa , przelewy za sms itp. Np . 3,69 za 50kk , I 6 gemów magii teraz zchodzio po 3,6kk a , potem będzie 3,6kk od sztk .
Limity powinny zostać bo przez 3lata grałem na 3ś i tam coś kupić jest trudno jak nie kupisz lub nie przelejesz golda to ci trudno bendzie grać na 3ś. Dlatego zaczełem grać na 1ś+2ś a tu się okazuje że targ bendzie wolny.