Profesja: Wojownik
Nick: Pan Mroku
Level: 140
Świat: 3
Wysłany: 25-01-2013, 00:42
ADIHC1 napisał/a:
Graczom na niskich poziomach w tyłkach się poprzewracało, skoro już na samym początku gry chcą mieć komplet najdroższych gemów.
Cytat:
Co racja to racja , Kazdy powinnien troche powbijac lv Dojść chociaz aby do tego ballis zeby się pobawic tez w fabule . Nie po to jest tyle bossow zeby siedziec na low lv Gra nie ma sensu jak sie siedzi całe zycie na jednym lv Nic nie trzeba robic tylko walczyc , A gdzie zabawa z bossami ? Wykorzystywanie ruchow zeby wbijac lv ? Szukanie eq na swoj lv zdobywanie golda itd Myslenie nowych stat a nie granie cale zycie na 1 ... Ci ktorzy są przeciw to tacy co maja low lv i nie chce sie im wbijac wyzszy lv zeby cos zarobic .
_________________ Uwaga na graczy LetMeHit i UnrealiseD z s4 . Ludzie bez honoru ...
Dla porównania, ja na swój komplet uzbrojenia, gemów i zaklęć pracowałem przez 90-100 poziomów ;)
kiwipogromca [Usunięty]
Wysłany: 25-01-2013, 00:47
ADIHC1 napisał/a:
Dla porównania, ja na swój komplet uzbrojenia, gemów i zaklęć pracowałem przez 90-100 poziomów
Wzruszyła mnie Twoja historia.
Po to są gemy i eq, żeby dla nisko poziomowych graczy były dostępne dzięki istniejącym limitom ?
[ Dodano: 25-01-2013, 00:48 ]
Pan Mroku s3 napisał/a:
ADIHC1 napisał/a:
Graczom na niskich poziomach w tyłkach się poprzewracało, skoro już na samym początku gry chcą mieć komplet najdroższych gemów.
Cytat:
Co racja to racja , Kazdy powinnien troche powbijac lv Dojść chociaz aby do tego ballis zeby się pobawic tez w fabule . Nie po to jest tyle bossow zeby siedziec na low lv Gra nie ma sensu jak sie siedzi całe zycie na jednym lv Nic nie trzeba robic tylko walczyc , A gdzie zabawa z bossami ? Wykorzystywanie ruchow zeby wbijac lv ? Szukanie eq na swoj lv zdobywanie golda itd Myslenie nowych stat a nie granie cale zycie na 1 ... Ci ktorzy są przeciw to tacy co maja low lv i nie chce sie im wbijac wyzszy lv zeby cos zarobic .
Kazdy gracz gra sobie, jak mu się podoba ? Może komuś nie podoba się żmudne wbijanie lv i granie na fabułę ?
Po to są gemy i eq, żeby dla nisko poziomowych graczy były dostępne dzięki istniejącym limitom ?
Nope. Limity dają tylko złudzenie wyrównanych szans. Gracze ze wsparciem i tak zdobędą je w pierwszej kolejności.
Jak już pisałem, obecna sytuacja jest po prostu nienaturalna - to GM narzucają ceny, po jakich gracze mogą handlować. Do tego musisz liczyć się z banem (tam, gdzie limitów nie ma), kiedy coś sprzedasz drożej niż zwykle - nigdy nie wiesz, jak GM zinterpretuje taką aukcję.
Cytat:
Może komuś nie podoba się żmudne wbijanie lv i granie na fabułę ?
Administracja nigdy nie ukrywała, że utrzymywanie poziomu przez graczy jest jej nie na rękę.
Poza tym wszystkim takie limity cen uniemożliwiają kupić coś wyższym lvl na starym kontynencie ile kasy trzeba włożyć w te wieczne podróże aby akurat trafić na gem czy eliksir...
Reasumując myślę, że limit trzeba usunąc jak najprędzej ewentualnie zostawić na itemy te które można kopić w sklepie oczywiście po otrzymaniu do nich dostępu
ceny będą kosmiczne ( Ci co mają znajomych, będą szastali kasą na niższych lvlach ), a zwykły szary gracz albo będzie grał bez gemów i eq albo będzie zmuszony kupywać golda, po co mieszać jak jest dobrze, nie rozumiem, do czego macie zamiar doprowadzić tą grę?, powiedzcie, bo może już kurwa macie w planach zrobienie całkowitej samowolki
a antyki się właśnie z broni woja zabija, prosta i zazwyczaj skuteczna taktyka.
Co do miksów to nie zarobisz na tym kokosów
przynajmniej na małym lvl
bo sprawa z miksami lv5 czy lv6 wygląda zupełnie inaczej
Ty mi nie mow co plami honor gracza, bo mimo ze grasz juz dlugi czas to i tak za swiezy na to jestes. Jezeli dla Ciebie normalna sprawa jest zabijanie kogos z broni przeciwnej, to w ogole nie znasz starych nie tyle co zasad, co zachowan graczy. Kiedys za takie zagranie wyznaczalo sie kare pieniezna (chodzi oczywiscie o golda;p) i jak ktos zagral w ten sposob to pare osob z otoczenia gracza, ktory zostal tak potraktowany gonilo go po mapie i atakowalo tyle razy, az sie oduczyl. Swoja teorie narzucasz bo jedyne co robisz to grasz na turnieje 20lv, wielka hybryda. Przedwczoraj na mixach, kiedy wystawilem zaledwie 300 sztuk zarobilem sobie na eliksir i 2 regenki, a jak Ci nie pasuje na malym lv, to wbij wiekszy. Co do turkow prywatnych, jak juz wczesniej wspomnialem (nie raz, nie dwa) bylbym za ich usunieciem, ale z nich administracja ciagnie pieniadze na utrzymanie gry, wiec prawdopodobnie to nie przejdzie.
Reasumując myślę, że limit trzeba usunąc jak najprędzej ewentualnie zostawić na itemy te które można kopić w sklepie oczywiście po otrzymaniu do nich dostępu
Z tym się całkowicie zgadzam. Inną sprawą jest przelewanie golda, czego nigdy nie zaakceptuję.
ADIHC1 napisał/a:
Dla porównania, ja na swój komplet uzbrojenia, gemów i zaklęć pracowałem przez 90-100 poziomów
To było 5/6 lat temu, inne czasy, inna gra Pamiętam, że w 2007 wystarczyło zrobić sobie atry na magu i przy średnich statach wymiatało się pod miastem.
real madryt napisał/a:
Otóz duży ponieważ rankierzy nie znikną dlatego, że im braknie gola tylko dlatego, że braknie im przeciwników bo odsetek ludzi owszem dostanie przelew od jakiegos wysokiego lvl ODSETEK a reszta będzie musiała expic, żeby miec kase
grosze z expienia vs miliony z przelewu. Ohh yeah! Większość odejdzie z gry.
Chaos napisał/a:
Plamienie honoru gracza to gra antykiem
Buahhahaha. Zrobię anty=straciłem swój honor
Niejednokrotnie wygrywałem turnieje grając, jakbyś to nazwał antykiem. W tym miesiącu również, nie powiem gdzie. Walczę z magami i wojami.
ADIHC1 napisał/a:
Cytat:
ja uważam, że administracji nie chce się pilnować porządku w grze, nie chcą "użerać się" z niezadowolonymi z kary graczami
1) administracja nie zajmuje się moderacją - od tego są GM
2) zgłoszeń z targu jest stosunkowo niewiele - GM praktycznie nie odczują tej zmiany
Moderacja oraz limity są czymś nienaturalnym i dlatego planowana jest ta zmiana.
W takim razie w czym problem? Dla mfo to jest najzupełniej naturalne i to czyni tę grę atrakcyjną m in. daltego, że możesz być mocnym graczem bez znajomości i wydawania dużej kasy na premium. Skoro GM nie narzekają...
pamiętajmy, że przelewy odbiją się także na średnich i średnio wyskokich lv (60-150)
To było 5/6 lat temu, inne czasy, inna gra Pamiętam, że w 2007 wystarczyło zrobić sobie atry na magu i przy średnich statach wymiatało się pod miastem.
Grałem na przełomie obu "stylów gry" - tak beztroskiej sieczki pod miastem, jak i planowania każdej walki. O sobie wspomniałem tylko po to, żeby nadać kontrastu - obecnie gracze oczekują na 20-30 poziomie czegoś, na co kiedyś trzeba było pracować kilka miesięcy.
Tak na marginesie, miałem też krótki epizod na s2 za czasów "loderów" - 20 poziom, ponad 20kk zarobione bez niczyjej pomocy. To tak a propos "bez sponsora się nie da".
Cytat:
Dla mfo to jest najzupełniej naturalne i to czyni tę grę atrakcyjną m in. daltego, że możesz być mocnym graczem bez znajomości i wydawania dużej kasy na premium.
Cytat:
Limity dają tylko złudzenie wyrównanych szans. Gracze ze wsparciem i tak zdobędą je w pierwszej kolejności.
Jak już pisałem, obecna sytuacja jest po prostu nienaturalna - to GM narzucają ceny, po jakich gracze mogą handlować. Do tego musisz liczyć się z banem (tam, gdzie limitów nie ma), kiedy coś sprzedasz drożej niż zwykle - nigdy nie wiesz, jak GM zinterpretuje taką aukcję.
;)
Cytat:
pamiętajmy, że przelewy odbiją się także na średnich i średnio wyskokich lv (60-150)
Uwolnienie targu odczują wszyscy. Gdzie jeden gracz dostaje przelew, tam kilku czy kilkunastu zarobi więcej. Po pewnym czasie sytuacja się unormuje, ceny przestaną szokować.
co wam przeszkadza obecny stan zasad obowiązujący na targu? czy te limity to jakieś zło tyle lat było a teraz jak "mfo3 jest priorytetem" to was tknęło na jakieś rewolucje w zasadach na targu
oczekują na 20-30 poziomie czegoś, na co kiedyś trzeba było pracować kilka miesięcy.
Tak na marginesie, miałem też krótki epizod na s2 za czasów "loderów" - 20 poziom, ponad 20kk zarobione bez niczyjej pomocy. To tak a propos "bez sponsora się nie da".
a teraz twój post z poprzedniej strony:
Cytat:
Kiedy ja grałem, te gemy były warte po kilkanaście milionów
jeśli gemy były po kilkanaście milionów, to zdobycie 20mln nie było wtedy żadnym problemem...
zresztą zostawcie już te stare czas, teraz jest inaczej...
No dobra sponsorzy sponsorami, ale zauważcie, że bez nich i po zniesieniu limitów ceny miksów rege i elków wskoczą drastycznie do góry, już pal licho te gemy. I już dzięki temu graczom bez sponsora ciężej będzie na to uzbierać.