Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:30
Uwolnienie targu
Autor Wiadomość
Lothlorien 
Użytkownik

Level: -2
Wysłany: 25-01-2013, 23:20   

ADIHC1 napisał/a:
Tak na marginesie, miałem też krótki epizod na s2 za czasów "loderów" - 20 poziom, ponad 20kk zarobione bez niczyjej pomocy. To tak a propos "bez sponsora się nie da".

Po raz kolejny zapominasz, że upłynęło trochę czasu. W epoce loderów grało jeszcze sporo osób, można było łatwo zarabiać kasę samym hurtem. Ja wtedy też s2 na 42lv zdobyłem komplet (8 * 12%) gemów speeda ***-***** i nie było to szczególnie trudne. Teraz tak łatwo nie zarobisz i rzeczywiście prawdą będzie stwierdzenia, iż bez sponsora się nie da dorównać sponsorowanym.

Chaos napisał/a:
jeśli gemy były po kilkanaście milionów, to zdobycie 20mln nie było wtedy żadnym problemem..

Przeczytaj jeszcze raz co napisał. To były dwa różne momenty w historii mf

Proponuję rozwiązanie: usunąć limity, a zachować kary za przelewy, kiedy są wyraźne i niekwestionowane. Ewentualnie lekkie złagodzenie, jeśli ktoś przelewa po raz pierwszy.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 26-01-2013, 00:34   

Cytat:
Teraz tak łatwo nie zarobisz i rzeczywiście prawdą będzie stwierdzenia, iż bez sponsora się nie da dorównać sponsorowanym.

Nie mogę się z tym zgodzić. To nie kwestia czy da się dorównać, tylko jak długo to zajmie. Pamiętaj, że przelewy i sponsoring od zawsze są częścią gry - ten problem zawsze istniał i zawsze istnieć będzie. Natomiast rozumiem, że teraz jest mniej graczy i cały proces trwa dłużej.

Na samym początku byłem zwolennikiem "sprawiedliwości" - moderacji, limitów. W końcu każdy sam powinien pracować na swój sukces. Jednak z biegiem czasu - najpierw jako gracz, potem jako GM - zacząłem dostrzegać bezsensowność tego rozwiązania. Bez względu na to, jak bardzo GM się starają, gracze zawsze znajdą obejście. A im GM są surowsi, tym więcej dyskusyjnych banów pada (to również znam z obu stron - sam takiego bana dostałem i sam takie bany dawałem; nie bez powodu administracja zdecydowała, że aukcje mieszczące się w limicie mają nie być ruszane). Summa summarum skoro przelewy i tak mają miejsce, po co sztucznie ograniczać handel? Dodatkowo teraz sytuacja jest na tyle dziwna, że w obrębie limitów można przelewać, ale poza nimi nie - gdzie tu sens?

Cytat:
Proponuję rozwiązanie: usunąć limity, a zachować kary za przelewy, kiedy są wyraźne i niekwestionowane. Ewentualnie lekkie złagodzenie, jeśli ktoś przelewa po raz pierwszy.

To powrót do punktu wyjścia. Jeśli będą kary za duże przelewy - przelewy zmaleją, znowu będzie problem, kiedy karać a kiedy nie. Jedni za przelewy będą obrywać, inni nie, o dyskusyjnych banach nie wspominając.

SIJ MI 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 26-01-2013, 13:35   

Głosowałem na tak. Przelewy i tak były i będą, czy są limity czy nie. Mogę to udowodnić robiąc 1 poziom i mieć z 5kk... Owszem trzeba czasu, ale cel zostanie osiągnięty. Nie będzie jak na s3 bo nie będzie multikont z których była by brana kasa. Na początku ceny pójdą w górę, później się to unormuje. Jeżeli się martwicie o nowych bez znajomości to też nie problem bo na s3 nawet taki Cisowy Pierścień można sprzedać za 200k. Złoto się rozprowadzi po graczach i tyle, nowy może też zarobić w pvp gdzie ten niby "kozak" sobie przelał, bo z wygranej walki mamy przecież gold. Sam od zawsze przelewam to już chyba wszyscy wiedzą, 30 poziom same gemy speeda na **, przecież wiadomo że uczciwie bym się nie dorobił tego na moderowanym. Po tym jak wszedł punkt "aukcję mieszczące się w limicie nie podlegają karze" przelewy złota są legalne.

KisS 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: KisS
Level: 180
Wysłany: 26-01-2013, 16:46   

Jak targ zostanie uwolniony od banów zakończę chyba swoją karriierę

Chaos 
Użytkownik

Nick: Chaos rank
Level: 20
Wysłany: 26-01-2013, 18:20   

@up

Nie Ty jeden...

wielu graczy odejdzie...

przy tak niskiej liczbie graczy admini nie powinni wprowadzać zmian które mogą zniechęcić do gry garstkę ludzi którzy tu grają.

powiecie zaraz że mało osób odejdzie z gry

Ja się z tym nie zgodzę, 45% graczy było przeciw uwolnieniu targu i na pewno wielu z tych 45% odejdzie

romejko
Użytkownik

Nick: MMMMMMMMMMMMMMMM
Wysłany: 26-01-2013, 18:25   

zobaczymy jak to będzie, może nie będzie aż tak źle, trzeba się z tym pogodzić, choć mi to też nie pasuje no ale większość jest na "tak" to nie pozostaje mi nic tylko przyjąć to z pokorą.

tak z innej beczki, może być wprowadził jakieś ograniczenia, gracze 100+ lvl skupują unikaty na 20-40 lvl, bawią się w jakichś kolekcjonerów, nie podoba mi się to, napisałem do gościa może się zgodzi jak nie to mnie pobije wiadomo ma więcej golda niż ja na 20 lvlu, gdzie tu sens i logika ? oni z takim lvlem z łatwością nas przebijają :f

kiwipogromca
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2013, 18:36   

romejko napisał/a:
zobaczymy jak to będzie, może nie będzie aż tak źle, trzeba się z tym pogodzić, choć mi to też nie pasuje no ale większość jest na "tak" to nie pozostaje mi nic tylko przyjąć to z pokorą.

Nawet nie ma 50% głosów na tak ...

SIJ MI 
Użytkownik

Wysłany: 26-01-2013, 19:23   

kiwipogromca napisał/a:
romejko napisał/a:

Tutaj nigdy demokracja nie obowiązywała.

kiwipogromca
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2013, 19:33   

SIJ MI napisał/a:
kiwipogromca napisał/a:
romejko napisał/a:

A co ma piernik do wiatraka ?

KisS 
Użytkownik

Nick: KisS
Level: 180
Wysłany: 26-01-2013, 21:12   

MA :D i to bardzo dużo

SIJ MI 
Użytkownik

Wysłany: 26-01-2013, 21:48   

kiwipogromca napisał/a:
SIJ MI napisał/a:
kiwipogromca napisał/a:
romejko napisał/a:

Nie ważne ile będzie na tak/nie, jeżeli uznają to za konieczne to i tak to zrobią.

kiwipogromca
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2013, 22:25   

SIJ MI napisał/a:
kiwipogromca napisał/a:
SIJ MI napisał/a:
kiwipogromca napisał/a:
romejko napisał/a:

Nie ważne ile będzie na tak/nie, jeżeli uznają to za konieczne to i tak to zrobią.

To równie dobrze tej ankiety mogłoby w ogóle nie być ?

Demonstration 
Użytkownik

Nick: Yashi
Level: 999
Wysłany: 26-01-2013, 23:09   

kiwipogromca napisał/a:
SIJ MI napisał/a:
kiwipogromca napisał/a:
SIJ MI napisał/a:
kiwipogromca napisał/a:
romejko napisał/a:

To równie dobrze tej ankiety mogłoby w ogóle nie być ?

Taa, niby jest to jedno z "kryteriów", jakimi będą się kierować admini przy decyzji, ale jeżeli będą chcieli to i tak usuną limity cen. Where the f*ck is logic?! :570:

Chaos 
Użytkownik

Nick: Chaos rank
Wysłany: 27-01-2013, 21:02   

Rencar napisał/a:
Chaos napisał/a:
Plamienie honoru gracza to gra antykiem

a antyki się właśnie z broni woja zabija, prosta i zazwyczaj skuteczna taktyka.

Co do miksów to nie zarobisz na tym kokosów

przynajmniej na małym lvl
bo sprawa z miksami lv5 czy lv6 wygląda zupełnie inaczej

Ty mi nie mow co plami honor gracza, bo mimo ze grasz juz dlugi czas to i tak za swiezy na to jestes. Jezeli dla Ciebie normalna sprawa jest zabijanie kogos z broni przeciwnej, to w ogole nie znasz starych nie tyle co zasad, co zachowan graczy. Kiedys za takie zagranie wyznaczalo sie kare pieniezna (chodzi oczywiscie o golda;p) i jak ktos zagral w ten sposob to pare osob z otoczenia gracza, ktory zostal tak potraktowany gonilo go po mapie i atakowalo tyle razy, az sie oduczyl. Swoja teorie narzucasz bo jedyne co robisz to grasz na turnieje 20lv, wielka

Po 1 nie jestem świeżakiem bo konto na forum mam od 2008 roku czyli od tego samego roku co Ty (różnica tylko kilku miesięcy), a po 2 jeśli padasz antykiem od broni przeciwnej, to oznacza że nie umiesz w to grać.

Bo jeśli wiesz że ktoś będzie bił np z fizyka to ubierasz eq na woja, prosta sprawa prawda?

Ale widać w twoich czasach nikt na to nie wpadł...

(nie chodzi mi o to żeby na każdego ubierać się na woja, ale jeśli wiesz że dany gracz lubi tępić antyków za pomocą fizyka, to ubierasz się na woja)

Rencar Old 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 85
Wysłany: 27-01-2013, 22:20   

Chaos napisał/a:
Rencar napisał/a:
Chaos napisał/a:
Plamienie honoru gracza to gra antykiem

a antyki się właśnie z broni woja zabija, prosta i zazwyczaj skuteczna taktyka.

Co do miksów to nie zarobisz na tym kokosów

przynajmniej na małym lvl
bo sprawa z miksami lv5 czy lv6 wygląda zupełnie inaczej

Ty mi nie mow co plami honor gracza, bo mimo ze grasz juz dlugi czas to i tak za swiezy na to jestes. Jezeli dla Ciebie normalna sprawa jest zabijanie kogos z broni przeciwnej, to w ogole nie znasz starych nie tyle co zasad, co zachowan graczy. Kiedys za takie zagranie wyznaczalo sie kare pieniezna (chodzi oczywiscie o golda;p) i jak ktos zagral w ten sposob to pare osob z otoczenia gracza, ktory zostal tak potraktowany gonilo go po mapie i atakowalo tyle razy, az sie oduczyl. Swoja teorie narzucasz bo jedyne co robisz to grasz na turnieje 20lv, wielka

Po 1 nie jestem świeżakiem bo konto na forum mam od 2008 roku czyli od tego samego roku co Ty (różnica tylko kilku miesięcy), a po 2 jeśli padasz antykiem od broni przeciwnej, to oznacza że nie umiesz w to grać.

Bo jeśli wiesz że ktoś będzie bił np z fizyka to ubierasz eq na woja, prosta sprawa prawda?

Ale widać w twoich czasach nikt na to nie wpadł...

(nie chodzi mi o to żeby na każdego ubierać się na woja, ale jeśli wiesz że dany gracz lubi tępić antyków za pomocą fizyka, to ubierasz się na woja)

Jestes swiezakiem. Moje konto na forum nie oznacza tego od kiedy gram, moge rownie dobrze teraz do Ciebie napisac z konta z 2006 roku, ale obiecalem go nie uzywac, bo nie mozna miec multi. Co wiecej, konto jest z 2006, a ja gralem jeszcze wczesniej. Kiedy byl tylko old, pozniej kiedy byly testy do v2, a dopiero pozniej jak weszlo oficjalne v2, Ty tego nie pamietasz, wiec dla mnie jestes swiezy.

Nigdy nie wiadomo jak gracz sie zachowa, po wielu bys sie nie spodziewal, ze tak robia.

W dalsza rozmowe z Toba nie wchodze, bo siales zamet na forum mfo3, tam Cie opluli to przyszedles tutaj i dalej nie jestes mile widziany, musisz sie z tym pogodzic.

Zdanie moje pozostaje niezmienione - jestem za uwolnieniem targu.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi