Okej pisząc pierwszy temat chciałem zobaczyć, co myślicie o zmianie leveli na świecie PVP.
Przy odpowiednich zmianach taki pomysł ma szansę, ale zamiast zmodyfikować nieco swój własny pomysł, wziąłem przykład z innych.
Czytając posty na forum, jak i wypowiedzi graczy doszedłem do wniosku, aby utworzyć osobny temat, tak aby wszyscy zainteresowani mogli się wypowiedzieć tylko w tym kontekście.
Od razu mówię:pomysł nie jest mój, jest powtarzany w niemal każdym poście o świecie PVP.
Liczę tu na wypowiedzi wszystkich graczy, niezależnie od doświadczenia w MFO.
O co chodzi?
Świat PVP jest super, ożywił grę i sprawił, że legendy powróciły. Wszyscy doszli jednak do wniosku, że powtarzanie co miesiąc gry od 1 lvl do 20, a później mozolne levelowanie +2, na pewno skończy się opustoszeniem serverów po 2-3 miesiącach, zostanie tylko topka, która będzie jechać na tych samych statach.
Waszym pomysłem jest losowanie poziomu przed początkiem rundy.
I teraz moje pytania:
Gracze: TAK/NIE ?- proszę o uzasadnienia
Administracja( czyli także gracze): MOŻLIWE/NIEMOŻLIWE ?
High Levele( również GRACZE, żeby nie było jakichś podziałów rasowych): JAK TO WYKONAĆ? 1.Czyli jakie przedziały lvlowe mają sens - powołuję się na gracza Ice Axe, który stwierdził, że na 300 lvlu będą same remisy.
2. W jakich miastach powinno się zaczynać na wysokim lvlu - mapa nie może być za duża.
3. Czy ewentualnie zwiększyć liczbę tur - nie wiem czy to nie promuje jakiejś profesji.
4. Jeśli zwiększyć liczbę tur, to od którego poziomu?
Sorki za taki podział, ale nie chcę aby ktoś kto wbił max 20 lvl wypowiadał się o ustalaniu gry na 300, bo po prostu nie może mieć o tym pojęcia.
I pytanie do wszystkich - czy losowanie powinno obejmować tylko najwyższe poziomy turniejowe? Tzn: 20, 30, 40, 55 itd...
Wiadomo przecież, że turniejowcy z innych światów mają tam ułatwione zadanie.
A więc: POZIOMY TURNIEJOWE/WSZYSTKIE POZIOMY ?
Jedynym możliwym rozwiązaniem aby to nie kolidowało w miarę z fabułą jest rozpoczynanie
1-100 Arkadia - bez możliwości wypłynięcią
101+ Salamandria - bez możliwości powrotu
Jeszcze raz podkreślam: pomysł nie jest mój i ja tylko staram się zapytać wszystkich, czy to faktycznie byłoby dobre rozwiązanie.
//EDIT
!!!
Pomysł od jednego z graczy: Jeżeli postać jest wylogowana więcej niż x godzin (np.6) poza miastem, karczmą, czy wioską, to skrypt automatycznie przerzuca ją przed miasto w jakim ostatnio się znajdowała !!!
Jeżeli można zrobić coś takiego, to chyba problem za dużej mapy przestałby być tak dominujący.
Ostatnio zmieniony przez Devil fate 04-05-2013, 12:45, w całości zmieniany 3 razy
Co do tego ze od nowa od 1 lv to się zgodzę , aczkolwiek oto chodzi jest teraz rywalizacja bo kazdy chce wygrać nagrody kto wygra 100cos mf to sobie na lajcie dobije do 20 w 1 dzień więc bardzo w plecy ta osoba nie będzie. I też administracja na tym zarobi są niektórzy gracze cyt "no life" jak będą chcieli szybko wbić 20+ lv to zaczną wysyłać sms na MF . A jak zrobią to losowanie lv to bardzo nie zarobią i administracja będzie do tyłu z kasą(oczywiście nie wiem czy administracji chodzi o kasę aczkolwiek są takie czasy że każdemu chodzi o to).
Ogólnie to jestem na tak ale wątpię że administracja się na to zgodzi.
Fajny ciekawy pomysł mam nadzieje że to wypali bo jak tak dalej pójdzie mfo spadnie jeszcze bardziej niż teraz upadło , a tego by nikt nie chciał.
Co do tego ze od nowa od 1 lv to się zgodzę , aczkolwiek oto chodzi jest teraz rywalizacja bo kazdy chce wygrać nagrody kto wygra 100cos mf to sobie na lajcie dobije do 20 w 1 dzień więc bardzo w plecy ta osoba nie będzie. I też administracja na tym zarobi są niektórzy gracze cyt "no life" jak będą chcieli szybko wbić 20+ lv to zaczną wysyłać sms na MF . A jak zrobią to losowanie lv to bardzo nie zarobią i administracja będzie do tyłu z kasą(oczywiście nie wiem czy administracji chodzi o kasę aczkolwiek są takie czasy że każdemu chodzi o to).
No i właśnie o tym samym myślałem, jako o głównej i chyba jedynej wadzie tego pomysłu. Można natomiast pomyśleć nad zrobieniem czegoś jak
LOSOWANIE GRUP LEVELOWYCH
czyli np grupa lvl odpowiada jednej grupie turniejowej (21-30; 41-55 itp. )
O to chodzi że np masz 30 lv i mija miesiąc i zaczynamy od 1 lv i potem gdzieś ma być to losowanie na jaki lv trafisz tak? może nawet na 200 tak?
Ale to by było bez sens. Dlaczego?
Tak np Ja trafie na 200lv a ty devil trafisz na 100 i jak my mamy ze sobą walczyć jak to jest świat PVP ?
Chodzi o to że świat ma losowanie grup levelowych
Np: losujesz grupę 21-30
CZYLI
zaczynasz na 21 levelu (każdy gracz)
i możesz wbić maksymalnie 30 (i to późniejsze +2)
Bardzo na tak, ale moze nie rozpędzajmy się i losowanie lvli by było max do 140? Prawdą jest ze naprawde spora większosc graczy nigdy nie grała na takich lvlach i trafi sie uznajmy 200 lvl ktory mialo moze z 20 ludzi i tych 20 bedzie miotac a reszta co ma pierwszy raz tak wysoki lvl bedzie nie ogarniac ;d
NIe no 300 lv to byłby przedział mało trafny, z tego powodu ze tam juz sie bazuje tylko na statach i eq z max230 lv
Dlatego bariera musiałaby byc ,nieprzekraczalna ponad 250 lv i zwiększenie ilości tur w walce, by uniknąć remisów.
[ Dodano: 04-05-2013, 15:59 ]
Cytat:
Wysłany: Dzisiaj 14:19
Bardzo na tak, ale moze nie rozpędzajmy się i losowanie lvli by było max do 140? Prawdą jest ze naprawde spora większosc graczy nigdy nie grała na takich lvlach i trafi sie uznajmy 200 lvl ktory mialo moze z 20 ludzi i tych 20 bedzie miotac a reszta co ma pierwszy raz tak wysoki lvl bedzie nie ogarniac ;d
Jak trafisz na 200 lv i Ci nie bedzie pasowało, to co stoi na przeszkodzie DEL:01 i robisz nowa postac ?;>
Moim zdaniem nie powinno byc ograniczen typu " niech nie bedzie mozna grac na 300 lvlu bo wielu graczy takich lvl nie ogarnia" Nie ogarniają? Niech zaczną ogarniać. Ma byc zabawa, eksperymentowanie. A na 300 lvlu duzo remisów? Nie mozna tak mowic, skoro jest malo graczy na 300 lvlu, jeden da kupe w defa i drugi tez to sa remisy, jesli wszyscy wskocza na 300 lv to zapewniam, ze remisow nie bedzie. I co z tego , ze na 300 wieksza role beda odgrywaly staty niz eq? Chyba wlasnie o to chodzi, co nie? Pomysl jest bardzo fajny, A skad bedzie eq? Pewnie potki beda lecialy proporcjonalnie wieksze, no i gracz powinien zaczynac juz z jakas fajna sumka na poczatku. bo umowmy sie na 160 lvlu rozdzka i ogien od mistrza solidusa nie wiele nam pomoze.... Malo tego tez wprowadzilbym w zycie cos, co napisalem w innym temacie, By zamiast tego pvp pod koniec tury, punktowac to, kto na danym lvlu zdobyl najwiecej pkt, i kazda osoba , ktora na danym poziomie zdobyla najwiecej pkt, powinna otrzymywac 1 mega punkt, i co lv taki MEGA punkt powinien otrzymywac gracz, ktory wykaze sie najlepsza gra na danym lvlu, to spowoduje, ze ostra rywalizacja bedzie na kazdym poziomie, a nie tylko pod koniec rozgrywki, na co sie zanosi pewnie juz w najblizszym czasie.
_________________ Sięgajmy gwiazd, a jeśli nam się nie uda, przynajmniej wylądujemy na księżycu.