Wysłany: 01-05-2013, 10:31 Propozycja dot. świata PVP!
Witajcie!
Na samym początku chciałbym napisać, że to jest tylko luźna propozycja i proszę o wasze komentarze nawet jeśli jesteście przeciw. Chciałem też dodać, że jest to jedyny dział, który jeszcze żyje na forum i dlatego właśnie w nim umieściłem ten temat. Nie chciałem umieszczać tego jako posta w temacie o serverze, ponieważ liczę tutaj na sporo komentarzy, odnoszących się bezpośrednio do tego pomysłu.
Jak sami wiecie ruszył server PVP, na którym gracze walczą na śmierć i życie o bitcoina. Po ponad 10 dniach zauważyłem, że coś tu nie gra.
20 - 22lvl żyje, a na reszcie poziomów martwica( z jednej strony to dobrze bo promuje wbijanie lvla, ale ludzie którzy zostają, szybko się nudzą)
20 lvl i co widzimy?
Woj - ns
Mag - tank lub ns
3 typy statów(oczywiście drobne różnice są tutaj kluczowe) i nic więcej.
22 lvl - to samo.
Wiadomo, że wszystko zmieni się na 30 lvlu, ale i tam znany jest jeden typ statów(staty turniejowe, które w sumie wyglądają dość podobnie. ~2300hp +hp plusy, 250 - 300 many i pocisk magiczny)
Co więcej: Powoli widać, że spada ilość walk, gdyż niektórzy wolą zostać na swoich poziomach a inni brną dalej.
A WIĘC JAKA JEST MOJA PROPOZYCJA?!?!?!?!
Server PVP powinien ulec zmianie.
Jakiej? Otóż oto co ja wymyśliłem(możecie hejtować, to tylko moja propozycja).
Przeniesienie wszystkiego na Salamandrię + każdy zaczyna z 300 lvlem ( nie można wbić większego lvla)
W miastach jest podstawowe eq ALE - trzeba ubijać bossy ( a szczególnie Demona, Wojownika i Maga Ciemności, ABY WYDROPIĆ NAJLEPSZE EQ) Arkadia zostaje wyłączona ( nie ma statku). Plus prawdopodobnie trzeba wyłączyć okolicę Ballis przez rozwiniętą sieć tuneli i podziemi
Co jeszcze? Eliksiry i rege lv3 dużo rzadsze, tak aby były bardzo drogie na targu i przez graczy zostawiane tylko na turki
PLUSY:
Ożywienie targu( nareszcie się do czegoś przyda )
Bardzo równa walka - nie ma, o ile mi wiadomo, żadnych "turniejowych statów" na 300 lvl
Właściwie nikt nie wie jak ustawiać tam staty więc wszyscy mają szansę
Wszyscy są na jednym lvlu - więcej walk
Ludzie się zainteresują, bo przecież będzie to dla nich zupełna nowość( może 1% ludzi doszło do tego momentu w grze)
Epickie walki w turniejach ( po 200 tur itp. )
+ coś czego wolałbym nie pisać: Gracze będą na pewno więcej razy resetować staty i doładowywać ruchy - większy przychód
(sami znajdźcie więcej) MINUSY:
Dużo pracy ( wyłączenie Arkadii, i prawdopodobnie też okolic Ballis, bo świat byłby zdecydowanie za duży)
Należy przenieść Maga Ciemności do Salamandrii ( znowu robota )
Trzeba by było coś zrobić aby ludzie nie stali po jaskiniach, gdzie ciężko ich znaleźć
Ci, którzy wbili 300 lvl sami mogą się czuć urażeni
Ogólnie, pomysł bardzo ciężki do zrealizowania i potrzeba baaaardzo dużo czasu ( tak mi się wydaje)
(też jest ich na pewno więcej)
A więc: CO O TYM MYŚLICIE? Administracjo: Czy jest to wykonalne? Gracze: Czy chcielibyście właśnie taki system? A może jednak obecny, jest zdecydowanie lepszy?
Proszę o odpowiedzi z uzasadnieniem, bo być może jest coś o czym totalnie zapomniałem i pomysł ten jest jedną wielką bzdurą.
///EDIT
Ogólnie lubię pomysł świata PVP, więc
jest to pomysł do wprowadzenia za 3 - 4 miesiące, po 3 - 4 rundach na tych poziomach. Czemu? Bo wtedy gracze z mniejszym rank znudzą się próbami walki CIĄGLE z tymi samymi osobami i servery będą pustoszeć, oczywiście ludzie z top 20 będą jechać na tych samych statach i wtedy ogarnie nas nuda.
Ostatnio zmieniony przez Devil fate 01-05-2013, 11:04, w całości zmieniany 3 razy
wątpie żeby przeszło, terazniejszy system tego swiata jest w porządku. Jesli administracja doda jeszcze to ze w kazdej rundzie losuje sie lvl na jakim od jakiego bedziemy zaczynac to bedzie jeszcze lepiej ;d
Jedyne co bym proponowal zmienic w swiecie pvp to podniesc poczatkowy lv maxymalny z 20 do 30 i w sumie jak by zrobic ze zaczynalo by sie z 10-tym lvlem tez by raczej nikomu nie zaszkodzilo:D
albo jak to kiedyś mówiłem sprawić by lvl-owanie szło naprawdę szybko, bo teraz inte nie jest problemem ustawić a na takim 100 lvl-u juz trzeba troche pomyśleć...
_________________ Pewnego dnia spotka cie coś przez co bedziesz cierpieć do końca życia.