Witajcie!
Jak widać w temacie chcę poruszyć kwestię błędów na s5, a konkretnie błędów 15 minutowej blokady.
Wczoraj próbowałem sobie dojść do Zefira, łatwo pokonałem Ośmiornice, ale zabiły mnie potworki. Od razu poszedłem ponownie - i co widzę? Po 2 minutach ZNOWU jestem przetransportowany do miasta. To samo u Cerberusa. Po 10 próbach uznałem, że może zrobiono to specjalnie, więc wyszedłem przed Folhord żeby poexpić. Po 40 sekundach padłem na harpiach - I ZNOWU PRZERZUCIŁO MNIE DO MIASTA. Dzisiaj okazało się że w lochach Folhord już mogę padać bez problemu i nigdzie mnie nie wyrzuca, ale okazjonalnie cały czas podczas expienia przed Folhord, wywala mnie do miasta nawet po minucie, czy dwóch od wyjścia.
Co się dzieje?
Dodam, że zawsze zdarza się tak po walce z potworem, nigdy z graczem.
To jest zrobione tak: funkcję strefy ochronnej (karczmy) pełni w folhord rynek. Natomiast sama karczma jest standardową mapą, gdzie można walczyć.
Każde przejście ze strefy walk do strefy ochronnej jest obwarowane blokadą.
Wcześniej nie zawsze tak było.