Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:11
świat 5 więzienie
Autor Wiadomość
Chaos 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Chaos rank
Level: 20
Wysłany: 10-09-2013, 16:53   świat 5 więzienie

brat dostał 30 dni więzienia i pyta czy ta kara przechodzi na następna rundę

@edit

co to za nowy gm kiraku?

przecież ponexis miał być nowym gm'em

Szrequ 
Użytkownik

Level: 48
Wysłany: 10-09-2013, 17:08   

Widzę ze szybciej napisałeś posta ;d

Uwięzienie na 30 dni 0 godz.
Zablokowanie czatu na 360 dni 0 godz

runda trwa 30 dni co to za GM lepiej trzeba zacząć robić jakieś testy na psychikę bo widzę niema bata

M.in Ponexis miał być nowym GM a nie dziecko co wszyscy 1 raz widzą w grze gram tu kilka lat na wszystkich światach i dobrzy GM powinni znać przynajmniej pierwszy pkt nakładania kar graczom chociaż wyjaśniłem mu sytuacje to dalej a on dalej udaje afka widze tak postępuje GM nawet nie ragując na odzywki innych graczy w moją strone jak patrzę co do mnie piszą i wzdycham boleśnie ich głupotą to też widze 0 reakcji tego GM jakby mieli go zbić za bana.

Bicek 
Game Master

Nick: [GM] Bicek
Level: 1
Wysłany: 10-09-2013, 17:17   

Czy GM zamknął zażalenie w sprawie twojego bana?
jeżeli nie, to temat jest zbędny do tego było na Ciebie bardzo dużo zgłoszeń Kiraś dał Ci bana, bo stopniowo Ci się tyle należy od następnej rundy ruszysz na nowo.

Przypominam Ci, że GM ma określony czas na odpisanie w zażaleniu.
Do końca rundy zostało 11 dni, wytrzymasz.

Szrequ 
Użytkownik

Wysłany: 10-09-2013, 17:26   

zauważyłem że kiraku otrzymał GM bo 3 miesiącach nieudzielania się w grze ani minuty
http://w5.mfo2.pl/battle_report.php?r_id=187604912

GM powinien regularnie logować się na swoje konto, rozpatrywać zgłoszenia w panelu GM oraz inne zgłoszenia,

Co jest bardzo ciekawe bo GM powinien być aktywny w grze:

A nawet przestrzegania Regulaminu:
d) Przedstawia tryb przyjmowania zgłoszeń i nakładania kar za złamanie Regulaminu, jak również sposób składania zażaleń.

Tutaj widzimy że nie ogląda połowy prezek w tej grze gdzie gracze chcą mnie sprowokować ani nie nadaje kar zgodnie z regulaminem.

Niecenzuralna lub obrażająca innych graczy nazwa użytkownika, avatar lub prezentacja.
2. GM nadaje kary na podstawie Regulaminu oraz Wykazu Kar znanego również jako Kodeks Gracza.

4. GM pełni swoją funkcję z zachowaniem najwyższej staranności.

GM nadaje karę zgodnie z Regulaminem, po uprzednim upewnieniu się co do jej słuszności, analizie przedstawionych dowodów, jak również informacji uzyskanych za pomocą panelu GM.

3. Kara pt. "Inne przewinienie" obejmuje nie zdefiniowane dokładnie w Regulaminie przewinienia. Wysokość kary w tym przypadku zależy od uznania danego GM, przy czym kara powinna być zbliżona do najbardziej podobnego przewinienia określonego w Wykazie Kar.

Chaos 
Użytkownik

Nick: Chaos rank
Level: 20
Wysłany: 10-09-2013, 17:27   

Bicek napisał/a:
Czy GM zamknął zażalenie w sprawie twojego bana?
jeżeli nie, to temat jest zbędny do tego było na Ciebie bardzo dużo zgłoszeń Kiraś dał Ci bana, bo stopniowo Ci się tyle należy od następnej rundy ruszysz na nowo.

Przypominam Ci, że GM ma określony czas na odpisanie w zażaleniu.
Do końca rundy zostało 11 dni, wytrzymasz.

a mógłbyś odpisać na moje pytanie?

czy ban/więzienie przechodzi z jednej rundy na kolejną?

Szrequ 
Użytkownik

Wysłany: 10-09-2013, 17:28   

tylko że kara więzienia przenosi sie na kolejne rundy

Bicek 
Game Master

Nick: [GM] Bicek
Level: 1
Wysłany: 10-09-2013, 17:30   

Jak napisałem wyżej

" od następnej rundy ruszysz na nowo. "

Szrequ 
Użytkownik

Wysłany: 10-09-2013, 17:31   

To w takim razie

Zablokowanie czatu na 360 dni 0 godz, to zostanie czy też na nowo bo 360 dni zamiast 30 jak patrzyłem w regulamin to nie wina okularów chyba...

[ Dodano: 10-09-2013, 18:34 ]
Ponieważ już kiedyś dostałem bana na 360 za słowo noob nie pamiętam już od jakiego GM
To teraz tym bardziej na świecie PVP mi się nie nalezy taki duży wymiar kary

KiRaKu 
Game Master

Profesja: Wojownik
Nick: KiRaKu
Level: 451
Wysłany: 10-09-2013, 17:52   

Czy mi się wydaję czy ktoś tu robi idiotę z kogoś.
"Od: Szrequ Odpowiedz 10.09.2013, 17:45:45 Usuń wiadomość Ignoruj gracza Pokaż tylko wiadomości od tego gracza
czemu dostałem bana ? za ten wycinek chatu lol
jak on sie pytał jaka jest płeć mojego psa a ja powiedziałem że suka bez jaja czemu mam bana??"

Ban jest jak najbardziej słuszny więc moje pytanie brzmi,dlaczego osoba,która nie dotyczy ban zakłada temat?
Ostatnio zmieniony przez KiRaKu 10-09-2013, 17:55, w całości zmieniany 1 raz  

Szrequ 
Użytkownik

Wysłany: 10-09-2013, 17:54   

no bo młodziaka łatwo wrobić , wiedziałem że to wyślesz juz kilka osób cie znienawidziło ;d może jest to za mocne słowo ale w moim przypadku jest to prawda bo dlaczego jak ja nie jestem GM znam lepiej regulamin od ciebie jak to ty powinieneś mieć to na lajt

[ Dodano: 10-09-2013, 19:00 ]
na początkach Cryptona też sie kłóciłem ale zrozumiałem że nadał mi prawidłową karę bo był on nowym GM a ty nie dosyć że jesteś nowym GM to jeszcze nałożyłeś o kilkaset dni większy ban na chat oraz kilkanaście na więzienie

smiercionosny
[Usunięty]

Wysłany: 10-09-2013, 18:04   

Szrequ w ciupie hehaha wiecie jak sie ciesze? a jaka beka:D boki zrywać najwiekszy napinacz trafił tam gdzie jego miejsce:) a za tego 360 to kirak masz u mnie bro po szkole hehehe;) szrequ buzka na klodke:] i jak to mnie dojedziesz hahahhahahaXD

[ Dodano: 10-09-2013, 19:05 ]
@Kiraku bardzo dobra decyzja;) gratulacje, odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku;]

Szrequ 
Użytkownik

Wysłany: 10-09-2013, 18:13   

KIraku pewnie długo nie zabawi za to co zrobił

Ps po co piszesz napinaczu :D

[ Dodano: 10-09-2013, 19:18 ]
Next :0

KiRaKu 
Game Master

Profesja: Wojownik
Nick: KiRaKu
Level: 451
Wysłany: 10-09-2013, 18:20   

Zakończyłem z tobą dyskusję dlatego,że nic nie wnosisz nowego na swoją obrone oprócz oczerniania mnie i próby sprowokowania mojej osoby.A co do bana na 30 dni więzienia rzeczą jasną jest,że gdy zacznie się rudna zminimalizują ją tak aby zaczął wraz ze wszystkimi.

Qwiker 
Użytkownik

Level: 55
Wysłany: 10-09-2013, 18:35   

Ja też jestem bardzo zadowolony z kary dla tego gracza. Naubliżał połowie serwera, bo padał i musiał się wyżyć na PW. Widać w wielu prezentacjach skopiowany tekst "Szarequ największe dziecko mfo". Mi też ubliżał bez powodu, wyzwiska na pw lecą cały czas. Nie wiem czemu koło pw nie ma przycisku jak na czacie, wtedy szrequ chyba nie pograł by ani minuty.
Ostatnio zmieniony przez Qwiker 10-09-2013, 18:35, w całości zmieniany 1 raz  

smiercionosny
[Usunięty]

Wysłany: 10-09-2013, 18:35   

szrequ dzieciaku juz tutaj nie kombinuj;] trzymaj sie tam w pace

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi