Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:14
Sklep na serwerach zwykłych
Autor Wiadomość
Alanov 
Użytkownik

Nick: Alanov
Level: 145
Wysłany: 15-01-2014, 22:25   

Tomi napisał/a:
Sklep nie, ale możemy kontynuować pomysł z aukcjami Mistrza Gry, żeby zapewnić większą dostępność eq. Częstotliwość aukcji do ustalenia.

Może być takie coś, ale niech to będzie jedynie eq z bossów (za wyjątkiem legendarnego i elitarnego seta). Myślę, że wystarczyłoby raz na tydzień ; ]

Grajcz 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 340
Świat: 1+2+4
Wysłany: 15-01-2014, 23:37   

Dlaczego za wyjątkiem legendarnego i elitarnego skoro to ich najbardziej brakuje?

Antybristler 
Użytkownik

Nick: Antybristler
Level: 30
Wysłany: 15-01-2014, 23:46   

Bo boją się, że stracą przewagę :P

Z drugiej strony szybko zrobi się nadwyżka, bo aktywnych graczy jest jak na lekarstwo.

Świat bez Żółwi byłby dużo mniej żółwiowy...

ManiakMFo 
Użytkownik

Nick: Ice Axe
Level: 500
Świat: 3
Wysłany: 15-01-2014, 23:49   

Grajcz napisał/a:
Takie stałe aukcje też dobry pomysł, zawsze większa szansa spotkania czegoś unikatowego częściej niż raz na kilka miesięcy.

Takie coś spowoduje że Unikat już nie bezie unikatem, tylko ogólnodostępnym itemkiem dla gracza ;)

Alanov 
Użytkownik

Wysłany: 16-01-2014, 06:45   

Grajcz napisał/a:
Dlaczego za wyjątkiem legendarnego i elitarnego skoro to ich najbardziej brakuje?

Dlatego
ManiakMFo napisał/a:
Takie coś spowoduje że Unikat już nie bezie unikatem, tylko ogólnodostępnym itemkiem dla gracza ;)

Grajcz 
Użytkownik

Wysłany: 16-01-2014, 10:52   

Czyli boicie się stracić przewagę, rozumiem.
Cieszcie się tym unikatami, w końcu jest tylu aktywnych graczy że to powód do dumy. :-P

Moim zdaniem każdy gracz może mieć najlepsze eq, przynajmniej będzie więcej chętnych do pvp.

pawel_tiger 
Użytkownik

Nick: Pawel_123/tiger_fish
Level: 290
Wysłany: 16-01-2014, 12:14   

Tomi napisał/a:
Sklep nie, ale możemy kontynuować pomysł z aukcjami Mistrza Gry, żeby zapewnić większą dostępność eq. Częstotliwość aukcji do ustalenia.

TAK :grin:
Właśnie miałem to zaproponować, żeby nadal Mistrz Gry wystawiał eq. Oczywiście nie tak dużo jak na świętach, może być np. raz dziennie. Ale legendarne i elitarne eq też musi być :!: :!: ,
przecież teraz jest już prawie nie możliwe żeby to kupić. Na pewno zachęciłoby to graczy do logowania się przynajmniej raz dziennie, a wtedy może przy okazji wykorzystają ruchy i gra sie ożywi.(mówie to na własnym przykładzie, bo kiedy były te aukcje w czasie świąt to logowałem sie nawet kilka razy dziennie, a teraz nie ma po co, jak nie jestem w stanie przechodzić dalej fabuły)

HeienekeN 
Użytkownik

Nick: Takamisakara
Level: 1
Wysłany: 16-01-2014, 13:28   

Grajcz napisał/a:
Moim zdaniem każdy gracz może mieć najlepsze eq, przynajmniej będzie więcej chętnych do pvp.

Wyjaśnij mi jedno . Skoro przed aukcjami Legendarny Pierscien mialo kilka osob , to czemu teraz mialby go miec kazdy , pomysl tez o tych , co ciulali +300 lvl a z bossa dalej im on nie wypadl , wiec jaka tu sprawiedliwosc , skoro Ci co go maja , wydali na niego ponad Mld o ile nie lepiej. Cena Legendarnego pierscienia drastycznie spadnie , owszem , mozna go wystawiac , ale przy cenie takiej , za jaka byl kupywany kiedys . W innym przypadku , gra juz chyba calkowicie upadnie .

[ Dodano: 16-01-2014, 13:37 ]
Co do czestotliwosci . Proponowałbym coś takiego :

Przedział levelowy:

Czyli tak jak w turniejach :

1-20/21-30/31-40 itd

Eq moze byc wystawiane np co 48 godzin , ale na jeden przedial turniejowy przysluguje jeden przedmiot , zwiekszy to rzecz jasna cene przedmiotu , przez co gra bedzie ciekawsza ;)

Mimo wszystko wprowadziłbym jednak aukcje w poszczególnych miastach , albo również limit kupienia przedmiotu , gdyż wyzsze levele skupywaly eq na nizszy lvl , przez co gracze z niskim lvlem i malym rankingiem nie maja szans [wspomnialem o rankingu , gdyz logiczne , duzy ranking , duza kasa ;) ]

Tak czy inaczej moim zdaniem byłoby to jak najbardziej dobre rozwiazanie . High levelowcy nie mogliby kupywac eq na nizszy level z racji chociazby takiej , ze po co im to ..

Ewentualnie coś takiego :

+/- 10 lvl .

Aczkolwiek tu pewnie bedzie troche bawienia sie z tym , dlatego moj pomysl zostawiam :arrow: Tomi

pawel_tiger 
Użytkownik

Nick: Pawel_123/tiger_fish
Level: 290
Wysłany: 16-01-2014, 17:37   

Cytat:
Ewentualnie coś takiego :
+/- 10 lvl .

To akurat bez sensu, bo wtedy np. legendarne eq będzie można kupić tylko do 230 lvl, a potem już nic.

Cytat:
gdyż wyzsze levele skupywaly eq na nizszy lvl

Nie wiem czemu uważasz, że wyższe lvl będą kupowały eq dla niższych, bo nie bardzo wiem po co, ale faktycznie można dać dostępność z każdego miasta osobno, co by rozwiązało problem.
I według mnie ceny aż tak nie spadną, bo cały czas jest dużo chętnych na najlepsze eq. Poza tym ceny wielu przedmiotów spadły, np. parę lat temu dałem za nefrytową zbroję 90 mln a teraz dostałbym koło 20mln, więc po prostu ceny się zmieniają. Poza tym zawsze ktoś może wystawić zanim wejdą aukcje Mistrza Gry i wtedy na pewno nie straci :wink: .

Grajcz 
Użytkownik

Wysłany: 16-01-2014, 17:37   

HeienekeN napisał/a:
Wyjaśnij mi jedno . Skoro przed aukcjami Legendarny Pierscien mialo kilka osob , to czemu teraz mialby go miec kazdy , pomysl tez o tych , co ciulali +300 lvl a z bossa dalej im on nie wypadl , wiec jaka tu sprawiedliwosc , skoro Ci co go maja , wydali na niego ponad Mld o ile nie lepiej. Cena Legendarnego pierscienia drastycznie spadnie , owszem , mozna go wystawiac , ale przy cenie takiej , za jaka byl kupywany kiedys . W innym przypadku , gra juz chyba calkowicie upadnie .

Ta gra upadła lata temu jakbyś nie zauważył.
Jest martwa, masz pojęcie ile miliardów stracili gracze na zmianie cen elków?
Trzeba zrobić wszystko żeby chociaż ta grupka graczy jeszcze został - a to oznacza zwykle upraszczanie rozgrywki nawet jeśli to oznacza utratę wartości unikatów.
Co wam będzie z unikatów jeśli zostaniecie w grze sami, namawiajcie sobie ludzi na turnieje - po co iść na turniej skoro i tak wygra go ten któremu się trafił fartowny drop z bossa?
Powinny decydować staty i skrypt a nie ekwipunek którego praktycznie nie da się zdobyć.

Przy okazji, tobie się wydaje że legendarny pierścień nagle zacznie kosztować 100 mln?
Zakładając 1 aukcję dziennie, zakładając że item elitarny / legendarny / chaosu będzie wystawiany raz na tydzień statystycznie w ciągu roku do gry trafią 3 lub 4 takie pierścienie.
Zapotrzebowanie mimo wszystko wciąż jest większe bo te kilkadziesiąt osób 200+ gra więc dalej będą licytacje idące w astronomiczne kwoty.
Miną lata zanim każdy będzie miał te zestawy a przynajmniej będzie sens grać bo na dzień dzisiejszy zdobycie tych itemów jest nierealne.

chadrian 
Użytkownik

Nick: chadrian, Son Gohan,
Level: 260
Wysłany: 16-01-2014, 20:54   

Grajcz napisał/a:

Ta gra upadła lata temu jakbyś nie zauważył.
Jest martwa, masz pojęcie ile miliardów stracili gracze na zmianie cen elków?

ja na zmianie cen elków nic nie straciłem, wręcz przeciwnie zdecydowanie zyskałem.
Poza tym uważam, że jeżeli zostanie wprowadzone aukcje to raz na tydzień to max. Zbyt częste wystawianie eq również mija się z celem bo to straci sens -> zbyt łatwy dostęp do eq to ma być rzadkość ponieważ po jakimś czasie zbyt częste nam się znudzi i znowu będziemy czegoś oczekiwać nowego. Co za dużo to i krowa nie chce

Grajcz 
Użytkownik

Wysłany: 16-01-2014, 21:11   

chadrian napisał/a:
ja na zmianie cen elków nic nie straciłem, wręcz przeciwnie zdecydowanie zyskałem.
Poza tym uważam, że jeżeli zostanie wprowadzone aukcje to raz na tydzień to max. Zbyt częste wystawianie eq również mija się z celem bo to straci sens -> zbyt łatwy dostęp do eq to ma być rzadkość ponieważ po jakimś czasie zbyt częste nam się znudzi i znowu będziemy czegoś oczekiwać nowego. Co za dużo to i krowa nie chce

"Ja nie straciłem więc jest ok."
A ja nie stracę na spadku cen unikatów, jak widzisz działa to w dwie strony.
Niby co zmieni aukcja raz na tydzień?
Dajmy na to że będzie 10 przedziałów lvlowych, szansa na to że na aukcję trafi np. legendarny pierścień będzie wynosić jakieś 1/210 (licząc że w jednym przedziale umieszczamy set leg/elit/chaos).
To oznacza że pierścień pojawi się po jakiś 4 latach.
Serio? Zbyt łatwy dostęp? Brałeś pod uwagę że na twój poziom będzie pewnie co 10 aukcja?
Przy takiej częstotliwości równie dobrze można tego nie robić wcale bo już łatwiej zdobyć unikaty po prostu dropiąc, czy nawet na targu wystawi inny gracz.
Moim zdaniem powinna być jedna aukcja dziennie, od 20 do 20.
Gracze będą codziennie zaglądać a i tak niewiele to zmieni jak już pisałem.

Alanov 
Użytkownik

Wysłany: 16-01-2014, 21:44   

Cena Legendarnego i Elitarnego seta nie ma tu żadnego znaczenia. Magia tych przedmiotów polega na tym, żeby ich właśnie nie skompletować! Każdy ma swoje parę części i gitara...

PS. Zapomniałem jeszcze o secie Chaosu, którego zresztą też nie powinno być na takich aukcjach!

Grajcz 
Użytkownik

Wysłany: 16-01-2014, 22:09   

Magia setu polegająca na tym że się go nie ma. :?:
Bardzo filozoficzne podejście.
No chyba że po prostu ty go masz i magia polega na tym że inni nie mają :-P

Demonstration 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Yashi
Level: 999
Wysłany: 16-01-2014, 22:44   

Te aukcje Mistrza Gry to strzał w dziesiątkę przy takiej ilości aktywnych graczy. Można by na przykład zrobić, że codziennie jakaś aukcja + raz na kilka dni/tyg. unikaty, po jakichś konkretnych cenach początkowych. Chętnych na pewno będzie dużo.. :roll:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi