Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:16
s1,2 +4
Autor Wiadomość
chadrian 
Użytkownik

Nick: chadrian, Son Gohan,
Level: 260
Wysłany: 25-01-2014, 15:40   

To nie wiedziałem, że średnia jest w MFO3, ale skoro tam działa to tak jak zaproponowałem, wprowadzić to tutaj i chyba będzie to odpowiadać każdemu :)

TrzyStu 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: 300-stuSpartan
Level: 140
Wysłany: 25-01-2014, 15:48   

Jak dla mnie głupotą jest robienie jakichkolwiek zmian bo sprowadzając do średniej to gracz mający 10k ranku walczący z graczem który ma 100 tego ranqu i najwidoczniej nie gra pod walki zyska 5k ranqu bez większego wysiłku, to wgl sensu nie ma a jaszcze bardziej bez sensu jest to , że po przegranej walce miało by się nie tracić ranq po paru latach w topce nie był by ten który najwięcej wygrywa tylko ten który najwięcej walcz :D bezsens jeśli wprowadzicie takie zmiany dobijecie tą gre do końca, a inne zmiany typu połączenie serwów i wykreślanie z rankingu graczy nie aktywnych to bardzo dobre pomysły :D

PS: Pisząc jakichkolwiek zmian mam na myśli zmiany co do walk :D

Tomi
Prawie Admin

Profesja: Mag
Level: 1
Świat: 1+2+4
Wysłany: 25-01-2014, 15:55   

TrzyStu ma rację z tą średnią, w MFO3 to funkcjonuje dobrze, ale tam ranking jest taki jak tutaj PVP, czyli przedział 0.5-2x i nie może dojść do sytuacji 5000 vs 100. Także pozostaje zostawienie tego co jest albo 10% niższego ranku.

chadrian 
Użytkownik

Nick: chadrian, Son Gohan,
Level: 260
Wysłany: 25-01-2014, 16:02   

to źle mnie zrozumieliście. Zrobić średnią i z tej średniej dać 10% czyli biorąc przykład TrzyStu, 10k z 100 daje nam, że słabszy gracz zyskuje 500 pkt a nie jak teraz 1000, ani również nie tak jak ktoś proponował 10% słabszego czyli 10pkt

Pay2Kill 
Użytkownik

Nick: s1 Boing, Bless, P2K
Level: 200
Wysłany: 25-01-2014, 16:06   

Nie wiem po co wam jakiekolwiek zmiany w walkach. Macie problem to WALCZCIE *****, a nie siedzicie po miastach i macie problemy

Maly Cros 
Użytkownik

Nick: Maly Cros
Level: 160
Wysłany: 25-01-2014, 16:14   

Ja was nie rozumiem niech zostanie jak jest a jak komuś się nie podoba to niech siedzi w tym mieście i się trzęsie na ranka i tyle nie trzeba od razu dostawać 1000 ranka od gracza :)
Wystarczy że walczy ze wszystkimi i np.. od gracza te 50 ranka też jest coś :P

MiT 
Użytkownik

Nick: MiT
Wysłany: 25-01-2014, 16:18   

Jak tobie nie zależy to nie zniechęcaj innych, ok ? Prosiłbym Cię o to. Tomi źle napisałem, chodzi mi właśnie o to co napisałeś : }

Maly Cros 
Użytkownik

Nick: Maly Cros
Level: 160
Wysłany: 25-01-2014, 16:21   

Wam coś nie pasuje kisicie się w tych miastach i narzekacie na walki to wyjdź cwaniaku i walcz a nie się czaisz :)
Boże czy wy nie możecie inaczej grać czy co ??

[ Dodano: 25-01-2014, 16:25 ]
Dla was antyków to zrobić osobne miasto i walnąć was tam do kotła i żebyście się lali na wzajem :mrgreen:

TrzyStu 
Użytkownik

Wysłany: 25-01-2014, 16:25   

Tomi napisał/a:
TrzyStu ma rację z tą średnią, w MFO3 to funkcjonuje dobrze, ale tam ranking jest taki jak tutaj PVP, czyli przedział 0.5-2x i nie może dojść do sytuacji 5000 vs 100. Także pozostaje zostawienie tego co jest albo 10% niższego ranku.

Owszem jeśli chodzi o te przeliczniki ranqu powinno zostać jak jest, sprawdzało się tyle czasu i według mnie dalej się sprawdza więc zmienianie tego to takie szukanie dziury w całym :D

[ Dodano: 25-01-2014, 16:30 ]
MiT napisał/a:
Jak tobie nie zależy to nie zniechęcaj innych, ok ? Prosiłbym Cię o to. Tomi źle napisałem, chodzi mi właśnie o to co napisałeś : }

Hah nw do kogo ta wypowiedź ale to że, zyskuje się 10% ranqu słabszego gracza może być(lecz to spowoduje tylko tyle, że będzie ciężęj nabić tego ranqa i jeszcze trudniej wbić się w tą topke) ale musi zostać że traci się 10% swojego ranqu :D

HeienekeN 
Użytkownik

Nick: Takamisakara
Wysłany: 25-01-2014, 17:26   

Jest dobrze jak jest , jak masz problem , to wyjdz na pole i walcz , a jak nie pasuje , to na s5 ....

Intense 
Użytkownik

Nick: Intense
Level: 230
Wysłany: 25-01-2014, 17:50   

Tomi nie zmieniaj nic już niech zostanie tak jak jest z rankiem.
Ja np o wiele, wiele bardziej wolał bym być setny, a przede mną elita, niż w top 10, a najlepsi w pvp nieaktywni w rankingu...
w ogóle to nie wiem jak ci sie chce czytać te propozycje wszystkie ;d

Rencar 
Użytkownik

Nick: Rencar/Deleted/Jabba
Level: 76
Świat: 6
Wysłany: 25-01-2014, 18:38   

[quote="MiT"]
MiT napisał/a:

Nie wiem czy wiesz, ale czasy w grze się zmieniły, a twoja aktywność jest bardzo zadowalająca na grze więc pozwól że większe głosy będą mieli Ci co aktywni są i próbują aby gra zyskała na liczbie online .. może to być dla Ciebie zabawny sposób, ale jak na razie krytykujesz a w ogóle nie podsyłasz pomysłów więc o dwa tony niżej proszę :}

Przeczytałeś cały post? Piszesz, że nie podsyłam pomysłów, a w tym samym poście do którego się odniosłeś dałem pomysł odnośnie rankingu i odnośnie aktywności graczy, tak więc przestań się spinać i daruj sobie zaczepki bo poddałem więcej pomysłów niż Ty. Poza tym nie wiem co ma do tego moja aktywność w grze, co więcej jestem bardziej obiektywny, bo staram się myśleć o graczach, którzy nie będą mieli możliwości walki raz na 30 dni, a większość stara się wszystko pod siebie zmienić.

Ja zaproponowałem ranking tego mniejszego, ale pomysł ze średnią też nie jest zły.

MiT 
Użytkownik

Nick: MiT
Wysłany: 25-01-2014, 21:09   

Dobra przyznaję się do winy mój błąd, odpuszczam sobie już nie będę wam przeszkadzał.
Powoli do mnie dociera że angażowanie się równa się z pogrążaniem, najlepiej nic nie robić, mówić, siedzieć cicho i robić swoje :}

Rencar 
Użytkownik

Nick: Rencar/Deleted/Jabba
Level: 76
Świat: 6
Wysłany: 25-01-2014, 21:50   

MiT napisał/a:
Poważnie ? :roll: Aktywność do tego ma że jak nie logujesz się to nie wiesz co się dzieje proste. Ktoś kto robi coś częściej będzie zawsze miał lepiej od tego co nie loguje się i siedzi w zamku prosta rzecz :o

Zresztą róbcie już co chcecie wojownicy honorowi i nie honorowi, kozacy, muszkieterzy wyłonią się już niedługo.

I like it! Po prostu uwielbiam jak ktoś wysnuwa o kimś zdanie, kompletnie go nie znając. Wiem co się dzieje, więc skończ z wątkiem, którego tak zażarcie się uczepiłeś. Tak jak już wcześniej zauważyłem, jestem bardziej obiektywny ze względu na fakt, że nie uczestniczę w rozgrywce, a jedynie wegetuję (nie rzucam pomysłami/krytykuję pod siebie, tylko myślę o ogóle). Najpierw piszesz, że nie daję pomysłów, choć dałem ich więcej niż Ty, później uparcie czepiasz się mojego logowania... skończ tą napinkę, bo zachowujesz się jak dzieciak, a skoro rozmawiamy na temat polepszenia w grze, to rozmawiajmy na poziomie.

Pomysł z nieaktywnością uważam za lepszy = będzie miał identyczne przełożenie - gracze nieaktywni nie będą na liście rankingowej, przy czym nie ucierpią na tym gracze na wyższych lv.

TrzyStu 
Użytkownik

Wysłany: 25-01-2014, 22:06   

Załatwcie to sobie na pw ;) nikt nie musi czytać waszego spamu :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi