Witam wszystkich graczy mfo!
Założyłem ten temat ponieważ ubolewam(nie tylko ja z pewnoscią) nad liczbą graczy online MFO2.
Jest to gra mojego dzieciństwa i bardzo zależy mi na tym żeby znowu można się cieszyć zdobywaniem ranku itp..
Niestety jest to niemożliwe przy tak małej ilości graczy. Pamiętam jak ok. 4-5 lat temu liczba graczy online sięgała prawie 1000!
Na polu po przed miastem mnóstwo osób do atakowania już od 5 lvl. Teraz wygląda to mniej więcej tak, że w ciągu dnia można zawalczyć 2-3 razy.
Nie wiem co spowodowało taki spadek frekwencji mfo (mogę jedynie przypuszczać, że to przez MFO3).
Proszę was o pomoc w reklamowaniu, zapraszaniu graczy do gry w MFO2, aby to wszystko powróciło!!
Pozdrawiam wszystkich graczy!
Obecnie dzieci internetu wolą grać w sześciany i inne **uje muje. Nic na to nie poradzisz, ta gra jest po prostu przestarzała. To tak jakbyś chciał przekonywać ludzi do korzystania z dyskietek.
No rozumiem. Ale mi bardziej chodzi o to żeby powrócili ci gracze co grali kiedyś. Wiadomo, że nie wszyscy wrócą (nawet połowy się nie uda zebrać), ale może ktoś ma kontakt z takimi graczami. 100 osób to już byłby sukces. Ja osobiście mogę zwerbować 10-15 osób i z pewnością to uczynię w jak najszybszym czasie
No rozumiem. Ale mi bardziej chodzi o to żeby powrócili ci gracze co grali kiedyś. Wiadomo, że nie wszyscy wrócą (nawet połowy się nie uda zebrać), ale może ktoś ma kontakt z takimi graczami. 100 osób to już byłby sukces. Ja osobiście mogę zwerbować 10-15 osób i z pewnością to uczynię w jak najszybszym czasie
zdajesz sobie sprawe ze stara gwardia ma obecnie po 20-25 lat i nie za bardzo ma czas grać?
Jak miałaby nastąpić reaktywacja mfo 2 - najlepszej gry online MMORPG to sądzę że należałoby zmienić trochę grafikę, bo ta nie jest powalająca, należałoby też zmienić silnik gry, a więc dać większą ilość expa i golda i większa ilość ruchów na start. Wprowadzić weekendowe bonusy (losowe), jakieś bossiki unikalne co się pojawiają raz na miesiąc, ogarnąć nową postać poboczną co skupuje różne gemy i itemy za 65 - 70% (w weekendy się pojawia) wartości pod warunkiem że nasza postać ma minimum 25 poziom, a i przede wszystkim urozmaicić wygląd strony, bo niebieskie tło przytłacza czasem
Do rzucić możliwość walk w 30 rundach na niskim poziomie
Takie jest zdanie moje w tym temacie, ale jest też drugie - gracze nie mogą się też od uzależnić od tej gry :}