Czy wysoki level może licytować przedmioty na mały level ? oczywiście po cenach nie wyższych niż wartość danego przedmiotu. Pytam, bo kiedyś kolega który zalicytował mi jakąś rzecz dostał bana opisanego: "a po co takiemu wysokiemu levelowi takie coś".... mimo iż bylo to zalicytowane po średniej cenie. Proszę o szybką odp !
Wkurzające jest to że człowiek uczciwie musi tyrać tydzień na głupi gem speeda, a taki gracz sobie napisze do kolegi co ma np. 200 lv i zaczyna się jazda .. pierw sprzeda temu niższemu eq za 1kk, a odkupi za 15kk przykładowo, fajnie byłoby jakby Tomi albo Jacek zajęli się kontrolowaniem GM, bo jest taki jeden co pomaga swoim kolegom, już nie chcę konkretnie mówić kto ale można się domyśleć chyba bardzo łatwo
Jeżeli przedmiot ma limit cenowy (nie mylić ze średnimi cenami), to można licytować do tegoż limitu i nie grozi za to ban, nawet jeśli przedmiot nie jest potrzebny kupującemu.
Natomiast jeśli chodzi o skupowanie rzeczy bez takiego limitu, nawet w średnich cenach targu, to tutaj już pozostaje interpretacja GM'a. Zazwyczaj jeśli przedmiot nie jest potrzebny kupującemu, a cena jest zbyt wysoka, nakładana jest kara.
Wiele razy to było wałkowane.
Odpowiedź dla ciemniaków
Limit ceny przedmiotu:
Średnia cena:
Targ->Średnie ceny
Licytowanie za limit = dozwolone ZAWSZE
Sugerowanie się średnimi cenami, które są kształtowane również przez aukcje, za które gracze dostali karę. Licytowanie po średnich cenach przedmiotów, które nie są nam potrzebne = KARA
A myślałem, że dość łopatologicznie to wytłumaczyłem.
Ty masz dostęp do tych mikstur i dla Ciebie limit ceny to 100g za sztukę, gracze, którzy to licytują nie mają do nich dostępu i dla nich limit ceny jest wyższy.
Mam pytanie co do tego, eQ z miast można licytować normalnie?
Dajmy na to ten +200lvl licytuje za limit Mosiężny Hełm, to za takie coś może otrzymać bana?
Już to wyjaśniałem, jeśli przedmiot MA w ogóle limit (nie wszystkie przedmioty mają), to do tego limitu można licytować niezależnie od lvl i przydatności przedmiotu. NIE MYLIĆ ZE ŚREDNIMI CENAMI (wyjaśnione wyżej)