Na nowym świecie proponuję dać nieco inne zasady niż na s1,s2+s4.
Można:
-przywrócić 30 tur
-dać stare rozlokowanie atrów
-dać jakieś malutkie questy tylko i wyłącznie na tym nowym świecie( ewentualnie z czasem można je dać na stare światy), Ziomekff podobno chce coś popróbować, prosimy admina o danie szansy
-medale za remisy
-dać jakieś konkursy na sam początek i przyciągnąć tych ludzi z fb(których jest 11 tysięcy)
- i jest pełno propozycji graczy + każdy może dać coś od siebie w tym temacie, a powyższe można negować
Zalety:
-zwiększyła by się aktywność graczy jak to miała miejsce przy starcie s4, oczywiście zdajemy sobie sprawę, że potrwałoby to maksymalnie rok, ale byłby to rok, w którym można by było godnie pożegnać się z tą grą i chociaż w tym krótkim okresie się dobrze pobawić
-powróciło by pewnie sporo starych graczy- ciekawi nowych questów + sentyment do starych zasad, a i jacyś nowi by tak szybko nie odeszli widząc aktywność
-zarobek dla admina
Wady:
-teoretycznie zmaleje grywalność na s1,s2+s4 , ale moim zdaniem ci którzy grają na tym świecie i tak zostaną, zresztą frekwencja nie jest porywające i jest to wszystko warte ryzyka
Jeśli ktoś chciałby coś dodać, wesprzeć pomysł albo mnie zjechać czy coś innego to zapraszam do dyskusji i do głosowania w ankiecie.
Nie przeczytałem całego artykułu, ale mozna by zrobić jak jest w mfo3, ze nie od razu 500lv dac, lecz robic po troszku.. np raz w miesiacu odblokowac 10 lv wyzej.. ;> Iż malo graczy jest to 50% by kupila mfy by byc w topce expa czy zlota..
Niech najpierw administracja tu zajrzy, bo pomysłów, próśb i propozycji nazbierało się mnóstwo, ale nie zostały one nawet rozpatrzone, jak ktoś ma kontakt do admina to niech mu napisze, żeby wszedł na forum.
Ivan, nikt Ci nie każe grać od nowa, a co do mnie to mam postać 127 lv i jak mi sie nudzi to sobie wchodzę tam poexpić, więc obalam Twój argument. Chcemy nowy świat głównie dlatego, żeby gracze wrócili i aby pvp się ożywiło, bo wiadomo do fabuły graczy dużo nie potrzeba - wystarczy, że ktoś Ci sprowadzi eq/miksy i tyle.
Y_Y spoko pomysł z tymi unikatami by był tym bardziej na początek świata.