Musicie przede wszystkim ustalić co ma być włączone pod kategorię unikat - czy wszystkie itemki poza sklepowe (te co wystawia aktualnie mistrz), czy np. wszystkie itemki, których nie sposób zdobyć przy jednym podejściu do fabuły (sety z bossów głównie), czy tylko te suuuper rzadkie/szczególnie pożądane. Mogą być nawet 2 kategorie - unikaty i np. super unikaty
Tomi, Przedmiot który idzie zdobyc z bossa nie jest unikatem a tylko ustalonym dropem. Tu z reguły chodzi o wysokie lvl gdzie ludzie mówia ze unikatem jest np. Leg Zbroja czy Elit Zbroja itp. To wszystko idzie zdobyc ale fabułe trzeba zrobic kilka razy, unikatem mozna nazwac to czego w zadne normalny sposób nie zdobedziemy. Czyli w tym przypadku przedmioty od Mikołaja.
Mówisz Unikat i Super unikat, ale to tak naprawde wszystko jest powiazane z tym ze 3 ostatnie bossy są juz piekielnie trudne do pokonania, rzadko kto ma mozliwosc ubić je wiecej niz 1/2/3 razy. Ludzie mówia o pierscionkach Lege/Elit ze to unikaty ( super) ale je idzie zdobyc, tylko potrzeba czasu
Profesja: Wojownik
Nick: Inarius
Level: 315
Wysłany: 29-03-2016, 23:58
Moim zdaniem Unikaty powinny być uzbrojenia zdobywane z bossów raz na fabułę, a Super Unikaty czy jak tam będzie nazwane, tylko z wydarzeń np. : prezenty od mikołaja, lot z eventowego bossa.
dokladnie tak :] tego bosa juz nie ma wiec mozliwosci zdobycia go też nie a koszt zakupu to ok 50mln. gdzie ja na 33lvl takie siano mam mieć ?. jak wyżej " Baggy" pisał prawdopodobnie bedzie z zajaca tylko nw od ktorego lvl
[ Dodano: 03-04-2016, 11:19 ]
dokladnie tak :] tego bosa juz nie ma wiec mozliwosci zdobycia go też nie a koszt zakupu to ok 50mln. gdzie ja na 33lvl takie siano mam mieć ?. jak wyżej " Baggy" pisał prawdopodobnie bedzie z zajaca tylko nw od ktorego lvl
[ Dodano: 03-04-2016, 11:20 ]
Profesja: Wojownik
Nick: wisla12h
Level: 283
Wysłany: 03-04-2016, 11:25
To jest unikat więc jest tylko dla bogaczy Wcale nie musisz mieć tego pierścienia aby grać dalej. No ewentualnie możesz kupić złoto za MFy... Pozdrawiam!
jasne wydam kase bo ty tak uważasz to jest uunikat ktory byl ale juz go nie ma dlaczego mam wydawac kase zeby go zdobyc jak inni nie musieli ?. dlaczego juz nie ma bossa sroki ? nie musze go miec ALE CCHE skoro był dostępny to dlaczego ja nie moge miec mozliwosci go zdobycia
?
Jeśli chcesz to sobie kup, nie jest on niezbędny do przejścia...
Cytat:
skoro był dostępny to dlaczego ja nie moge miec mozliwosci go zdobycia?
A jak ktoś dopiero zaczął grać to też nie ma możliwości np. pokonania Zająca. Po prostu był to event jednorazowy, jak wtedy jeszcze nie grałeś to Twoja strata.
_________________ Moje postacie:
Pawel_123: 314lv, trzykrotne ukończenie fabuły bez wykorzystania nawet jednego punktu MF
tiger_fish: 122lv, próbuję swoich sił magiem
Mogą być nawet 2 kategorie - unikaty i np. super unikaty
super mi to pasuje
Unikat według mnie to item dropiący z bossów czyli wystawiane przez mistrza gry. a ten super unikat to te uzbrojenie rzadko spotykane, tą listę miał zrobić mit
MiT napisał/a:
Na dniach wrzucę na forum w specjalnie założonym temacie całą listę unikatowego EQ moim zdaniem (patrząc min. na dostępność u mikołaja i rzadkość dropu) i po korekcie Tomiemu wyślę je na PW.
Chciałem aby było jakieś oznaczenie tego uzbrojenia ponieważ przy porządkach w plecaku można od razu wiedzieć które uzbrojenie sprzedać w sklepie a które wystawić na targ.