Wysłany: 12-02-2017, 15:20 Odtajnienie ilości złota w rankingu.
Witam, mam taki pomysł, aby odtajnić kto ma ile złota w rankingu, bo przecież i tak widzimy kto jest na którym miejscu, więc orientacyjnie widzimy czy warto "polować" na daną osobę, albo czy mamy szansę z nią w jakiejś licytacji. Dlaczego więc nie możemy zobaczyć z ciekawości jakie są różnice pomiędzy kolejnymi pozycjami w rankingu, szczególnie fajnie byłoby to widać w TOP100, tak jak niektórzy analogicznie obserwują ile doświadczenia brakuje im do awansowania w rankingu expa. Zwiększyłoby to może chęć rywalizacji, gdyż widzielibyśmy poziom złota do którego należałoby dążyć, a nie jak w TOP30, że zbiera się to złoto przez dłuższy okres czasu i tylko raz na miesiąc widzimy, że wspinamy się po jednym miejscu w górę tabelki. Podsumowując, ukrycie ilości złota w rankingu, jest na obecne czasy raczej niepotrzebnym rozwiązaniem.
I teraz mam takie dwa warianty mojej propozycji:
1. Możemy zobaczyć złoto wszystkich bez ograniczeń.
2. Możemy zobaczyć złoto tylko graczy +/- 5 pozycji od naszego miejsca w rankingu.
Profesja: Wojownik
Nick: wisla12h
Level: 283
Wysłany: 12-02-2017, 16:04
Odtajnienie wpłynie na procesy licytacji. Widząc, że nie mamy szans z licytującym będziemy odpuszczać licytację. Jestem na nie ze względu właśnie na tę ingerencję w proces targowania na targu. Poza tym nie życzę sobie, aby ktokolwiek widział to ile mam złota tak samo jak i nie życzę sobie aby ktokolwiek wiedział ile mam siły, szybkości, szczęścia itd....
Widzisz czy masz szanse tak czy siak, z uwagi na to ze nizej w rankingu zlota jestes. Troche mierne porownanie - zloto a statystyki bazowe ktore wplyw na ranking pvp i zwykly calkiem wielki maja :;']
Na nizszych lvlach tez widac jak wysoko w rankingu jestes, i mniej wiecej z aukcji wywnioskowac mozesz czy masz mniej lub wiecej zlota co wplywa na twoja sytuacje na targu i wykorzystujesz to na swoj sposob
Odtajnienie wpłynie na procesy licytacji. Widząc, że nie mamy szans z licytującym będziemy odpuszczać licytację. Jestem na nie ze względu właśnie na tę ingerencję w proces targowania na targu. Poza tym nie życzę sobie, aby ktokolwiek widział to ile mam złota tak samo jak i nie życzę sobie aby ktokolwiek wiedział ile mam siły, szybkości, szczęścia itd....
Ale przecież aktualnie wiemy kto ma mniej złota, a kto więcej, więc i tak to wpływa na licytację. Co więcej mogę zobaczyć ile masz złota, nawet jeśli sobie tego nie życzysz - po prostu wchodzę na ranking złota, szukam aktywnego gracza blisko Ciebie i życzliwie się go pytam ile on ma złota i wiem wtedy, że masz troszkę więcej albo mniej od niego. Jedyne co by się zmieniło to poznalibyśmy wartości liczbowe. A tak właściwie to twojego argumentu można by użyć, jako argumentu za całkowitym usunięciem rankingu złota!
Nick: wisla12h
Level: 283
Wysłany: 12-02-2017, 16:35
Tak samo możesz dowiedzieć się ile mam siły, ile mam obron..szczęścia. Wystarczy, że poprosisz kogoś o raport walki ze mną i ktoś życzliwie ci powie jakie miał staty w walce ze mną...następnie podstawiasz pod wzór i masz...Ale żeby do tego doszło musi znaleźć się ktoś życzliwy i musisz się odrobinę wysilić. Podtrzymuję swoje zdanie. Na nie.
No ale musisz mi przyznać, że nie wpłynie to na proces licytacji, tak jak napisałeś. A ta "inżynieria wsteczna" z liczeniem statów jest możliwa praktycznie wobec graczy, którzy grają w turniejach i w związku z tym wiesz kogo się pytać. No chyba, że masz czas wypytać się cały przedział levelowy w nadzieji, że znajdzie się ktoś, kto z nim walczył i zna swoje staty w momencie walki.
A w ogólę to "nie muszę się wysilić" żeby sprawdzić na której pozycji w rankingu złota jesteś. A jeżeli ktoś potrzebuje wiedzieć z jakiegoś praktycznego względu ile masz złota, to zapewniam Cię, że wystarczy mu twoja pozycja względem innych graczy, a nie bezwzględna liczba złota. Dla niego nie ma większej różnicy czy masz 300kk złota i jesteś na 70 miejscu czy masz 500kk złota i jesteś na 70 miejscu - on wie, że jesteś na 70 miejscu i ma wtedy PORÓWNANIE między swoją, a twoją pozycją, więc musisz się przyzwyczaić, że bez nawet odrobiny wysiłku on wie ile masz złota względem niego i innych.
bez sensu, już teraz jest za duży spam w topce złota od innych graczy czy im cos nie zalicytuja/kupią/pożyczą itp. jak odtajnimy ranking złota to już w ogóle będzie spam na potege
Nick: Cannibal Corpse
Level: 600
Świat: 6
Wysłany: 12-02-2017, 16:55
Neni napisał/a:
bez sensu, już teraz jest za duży spam w topce złota od innych graczy czy im cos nie zalicytuja/kupią/pożyczą itp. jak odtajnimy ranking złota to już w ogóle będzie spam na potege
Neni, Naprawdę, jak ktoś widzi, że jestem na 30 miejscu to nie napisze, ale jak zobaczy że mam 700mln G to już napisze? Znowu twój argument, jest świetny do wykorzystania za usunięciem całkowicie rankingu złota, wtedy na pewno nie będzie spamu. Nie wiesz co się robi ze spamerami ? Mi nikt aktualnie nie spamuje, ale gdyby spamował to pierwszy raz piszę mu, że nie dam, a drugi raz na czarną listę. No chyba że znajomy, to pożyczę
Neni, Naprawdę, jak ktoś widzi, że jestem na 30 miejscu to nie napisze, ale jak zobaczy że mam 700mln G to już napisze? Znowu twój argument, jest świetny do wykorzystania za usunięciem całkowicie rankingu złota, wtedy na pewno nie będzie spamu. Nie wiesz co się robi ze spamerami ? Mi nikt aktualnie nie spamuje, ale gdyby spamował to pierwszy raz piszę mu, że nie dam, a drugi raz na czarną listę. No chyba że znajomy, to pożyczę
Nie wiem, nie potrzebna mi ta informacja, a widzę po sobie, że mimo że jestem niżej w rankingu niż ścisła topka to spam dostaje i nie chodzi o to, żeby blokować każdego po kolei jak leci, bo nie tędy droga, lepiej wyeliminować w ogóle tego typu kwestie nie podając ilości golda którą gracze posiadają. Jak ktoś ma taką potrzebę to sobie napisze w profilu ile ma golda i wystarczy. Czy ranking usunąć? Moim zdaniem nie, bo uzbieranie ileś tam złota w tej grze to również niezłe osiągnięcie.
Jaka bedzie roznica bo nie rozumiem?
Jesli masz ranking w zlocie 1 widoczny w profilu
A jesli masz ranking zlota w profilu w rankingu na 1 miejscu z iloscia zlota powiedzmy 1.000.000.000.000G
Nagle magicznie tysiac wiadomosci dostaniesz z prosbami o zloto? LOL
Rownie dobrze mozna dac graczom opcje, czy chca pokazac zloto w rankingu czy nie. Skoro problem wielki bo PW dostajesz czy pozyczysz troche zlota ...
Cytat:
następnie podstawiasz pod wzór i masz.
Dalej jakos nie widze powiazania ze zlotem a statystykami bazowymi a tym bardziej w statystykach z ekwipunkiem, ktorych NIGDY nie bedziesz mial dokladnych, bo ekwipunki sa rozne, nie w kazdej walce masz ten sam ekwipunek, nie na kazdego gracza. Juz nie szukajmy na sile glupich porownan, Dziekuje
Czy ta informacja jest potrzebna komukolwiek? Nie. Ale czy zmiana fajna? Tak, przynajmniej dla tych ktorzy chca porownania, ile im brakuje do danego gracza w rankingu.
Nie wiem, nie potrzebna mi ta informacja, a widzę po sobie, że mimo że jestem niżej w rankingu niż ścisła topka to spam dostaje i nie chodzi o to, żeby blokować każdego po kolei jak leci, bo nie tędy droga, lepiej wyeliminować w ogóle tego typu kwestie nie podając ilości golda którą gracze posiadają. Jak ktoś ma taką potrzebę to sobie napisze w profilu ile ma golda i wystarczy. Czy ranking usunąć? Moim zdaniem nie, bo uzbieranie ileś tam złota w tej grze to również niezłe osiągnięcie.
To tym bardziej, skoro jesteś niżej w rankingu niż topka i jeszcze nachodzą Cię spamerzy to znaczy, że są to ludzie, którzy jadą po wszystkich aktywnych graczach Ctrl+V "Pan da, pan da...". Oni będą tak samo robili przed i po takiej zmianie. Chyba, że ewentualnie spojrzą ile masz złota i powiedzą: "O kurczę, myślałem, że na takiej pozycji więcej złota mają.", ale raczej takie boty nie tracą czasu, podczas którego mogłyby wysłać spam do kolejnego potencjalnego pożyczkodawcy, żeby spojrzeć na ranking, tylko jadą najczęściej po lvlach w wyszukiwarce.
Szczerze mowiac dalem na tak z tego wzgledu,ze zawsze bylem ciekawy ile golda maja topowi gracze w doswiadczeniu.Mysle,ze troche przesadzacie twierdzac,ze jesli dany gracz bedzie widzial ile dany gracz ma golda beda nagle prosby o gold.Nie oszukujmy sie tak jak elfen wyzej napisal pozycja golda w rankingu doskonale pokazuje jaki gracz ma zasob pieniezny,a taka opcja mysle,ze dla nikogo nie bylaby krzywdzaca.