Nazwa swiatow no w sumie mogla by byc zmieniona bo faktycznie dziwnie to troche wyglada 1+2+4 ale ten system logonania.chyba bym zostawil w spokoju bo niech by sie cos jeszcze porylo i byly by roznego wlamania itp
A komuś to przeszkadza ze jest 1+2+4? przynajmniej jest jasne i czytelne o co chodzi. A tak właśnie zrobi się zamieszanie bo zanim się wszyscy przestawią to będzie pisanie np. "gram na s4, dawniej s6", "sprzedam coś na starym s2, teraz s5". Z resztą zmian byłoby więcej, ot chociażby trzeba by zmienić na forum w sekcjach targu, zgłaszanie nieprawidłowości czy nawet w "rankingu poziomowym pokonania bossów". Ja osobiście nie widzę potrzeby takiej zmiany ani żadnych plusów z niej wynikających.
_________________ Moje postacie:
Pawel_123: 301lv, trzykrotne ukończenie fabuły bez wykorzystania nawet jednego punktu MF
tiger_fish: 122lv, próbuję swoich sił magiem
Profesja: Wojownik
Nick: wisla12h
Level: 283
Wysłany: 20-02-2017, 20:23
A ja popieram tę propozycję w szczególności z myślą o nowych...Wbrew pozorom ta mała zmiana może być bardzo ważna właśnie w kontekście napływu nowych graczy
MapY [Usunięty]
Wysłany: 20-02-2017, 20:34
Wiadomość usunięta.
Ostatnio zmieniony przez 01-03-2023, 20:17, w całości zmieniany 1 raz
Świat 1+2+4 (Classic) na Świat 1
Świat 3 (Multi) na Świat 3 - bez zmian
Świat 5 (PvP) na Świat 2
Świat 6 (Szybki) na Świat 4
Zmiana dotyczy wyłącznie nazwy, a więc wszystko w środku pozostaje bez zmian. Dla nowych może to być trochę pewne dziwne zamieszanie, a takie ujednolicenie byłoby dobre. Oczywiście wcześniej poinformować o planowanych zmianach. Nie są mile widziane takie potworki
Po drugie jak ktoś nie pamięta świata, to można dodać opcję w polu świata "automatycznie" i system wybierze ten świat, do którego się podało prawidłowe dane do logowania. Może też być tak, że jak nawet się wybierze świat i dane do niego nie będą w pierwszej kolejności pasować, nastąpi zalogowania do innego świata, jeśli dane są poprawne. Gdy będzie więcej niż 1 świat do którego dane są poprawne, może się pojawić informacja żeby wybrać jeden z światów i wskazać spośród których. Chyba od jakiegoś czasu nie może być już nicków takich samych na różnych światach?
Może po prostu Classic/Multi/PVP/Fast?
Nie można zarejestrować postaci o tym samym nicku, ale mogą być postacie o tym samym nicku na różnych światach. Można tak zrobić rejestrując postać pod innym nickiem i zmieniając go na ten, który ma się na innym świecie.
Takie "choinki" już w menu logowania wiele o grze mówią: chaos, niejasność, poplątanie.
Dokładnie tak. Nowy gracz widząc już połączone ze sobą 3 światy może pomyśleć "oh, gra podupada, że łączą światy?". Myślę, że ja bym tak na to zareagował. Wystarczy spojrzeć jak zmiany w innych grach MMO podziałały na ilość nowych stałych graczy.
Generalnie jestem za zmianą nazw świata i obojętne mi to czy to będzie jak to piszę Rencar (CLASSIC, MULTI, PVP, FAST) czy wrócimy do oznaczeń cyfrowych (1,2,3,4). Grunt to porządek, a nic nie wpływa tak dobrze na nowego gracza, jak jasny i przejrzysty ekran startowy w grze, jakiejkolwiek grze.