Niedawno rozmawiałem z Tomim i możliwe, że byłaby do wykonania nowa usługa "reset postaci".
Pytanie tylko, czy społeczności MF jest potrzebna? Spójrzmy może we wstępne opcje, które oferuje.
- Reset poziomu postaci
- Reset fabuły
- Reset plecaka (przedmioty/eq/gemy)
- Reset gold
- Reset pktów. rankingowych
- Reset wygranych/remisów/przegranych walk; z potworami, z graczami, pojedynki.
W historii postaci dalej zostałyby turnieje i pokonane bossy- dla sentymentalnych osób chyba całkiem spoko.
Z mojej strony prośba o konkrety, odnosimy się tylko i wyłącznie to tej propozycji.
Jeśli macie pomysł co jeszcze by mogło wchodzić w skład tej usługi- piszcie.
_________________ "Et si tu n'existais pas..."
Ostatnio zmieniony przez MiT 07-10-2017, 17:15, w całości zmieniany 3 razy
Reset pktow mfow wraz z przywroceniem "pierwsze doaldowanje" jest bez sensu. Przeciez ktos Jupiter sobie 500 mf I ma 1000. Wydaje mf I kupuje znowu. Z palca whciaga 500 mf xd pewnie beda z tym jesscze jakies myki znajac siebie I spoleczenstwl mf.
pewnie beda z tym jesscze jakies myki znajac siebie
To dostaniesz bana i skończy się dzień dziecka
Co do pomysłu to na tak, jak do tej pory Tomi robił to za darmo - teraz serwer na tym zarobi.
Można dorzucić coś w stylu reset statystyk walk z graczami w całym pakiecie, lub co lepiej oddzielnie
To w takim razie jaki to ma sens? Bo nie rozumiem. Może lepiej zaimplementować opcję cofania się do danego poziomu? Ja chętnie np. cofnąłbym sie na 120. I kupiłbym taką usługę, ta usługa ktora jest tu opisana nie ma zbytnego sensu.
Reset pktow mfow wraz z przywroceniem "pierwsze doaldowanje" jest bez sensu. Przeciez ktos Jupiter sobie 500 mf I ma 1000. Wydaje mf I kupuje znowu. Z palca whciaga 500 mf xd pewnie beda z tym jesscze jakies myki znajac siebie I spoleczenstwl mf.
O czym ty mówisz? Przecież resetuje się cała postać, Z E R U J E cały twój "dorobek". A jeśli już były by jakieś myki (chociaż to niemożliwe) to:
Prain napisał/a:
To dostaniesz bana i skończy się dzień dziecka
Imo pomysł bez sensu. Zamiast wydawać x pkt. mf mogę usunąć postać i założyć nową na tym samym mailu i o tym samym nicku. A to, że jakieś tam turnieje zostaną w logach? Pff.
Prain napisał/a:
Można dorzucić coś w stylu reset statystyk walk z graczami w całym pakiecie, lub co lepiej oddzielnie
O tak, niech jeszcze usuwa raporty z obu walczących postaci, tak by gm nie mógł ich zobaczyć
MySticK napisał/a:
To w takim razie jaki to ma sens? Bo nie rozumiem. Może lepiej zaimplementować opcję cofania się do danego poziomu? Ja chętnie np. cofnąłbym sie na 120. I kupiłbym taką usługę, ta usługa ktora jest tu opisana nie ma zbytnego sensu.
Usługa cofania poziomu już jest. Fakt, że tylko o jeden przedział turniejowy, ale to wystarczy. Cofanie postaci do dowolnego wybranego poziomu nie przejdzie, za dużo profitów.
Reset statystyk walk umknąć mi musiał, poprawione.
Cofanie postaci do wybranego poziomu nie przejdzie, 3 sloty do wyboru + możliwość cofnięcia turniejowego to aż nad to.