@louisie musisz losować maga kilka razy aż trafisz takiego z małym speedem. U mnie potrafiło być tak że raz mag miał dubla co 12 tur, innym razem ja miałem co 30.
Trzecie podejście do maga ciemności na 229 lvl: (na tych statach można przejść całą obowiązkową fabułę za 3 podejściem aż do maga, ja ją przechodziłem na 400/10/400/10/400/700/300, bo nie byłem pewny jak rozłożyć pozostałe staty aby pokonać maga)
Nie ukrywam że wzorowałem się na statach które już są w tym temacie.
Próbowałem kilka kombinacji:
Elitarne Rękawice + Platynowe buty: 4542 obrony, 1662 speeda (ale więcej celności co liczyłem na to że się przyda, bo używałem lege pierśćienia zamiast złotego). Brakowało speeda, przy pierwszej próbie dostałem dubla po ok. 160 turach.
Mistyczne Rękawice + Magmowe Buty: 4553 obrony 1668 speeda. Nadal ciężko było mi wylosować maga który biłby mnie po 21-25k z magii i do tego żeby nie miał dubla. Gdy jakiegoś się udało to niestety padłem bo dostałem za 26k
W końcu Mistyczne Rękawice + Platynowe buty. double dla mnie co jakieś 20-30 ruchów i do tego mag z najsilniejszego ataku fizycznego bił mi 16.3k hp (więc mając 33k hp przeżywam 2 hity). Do tego po mojej stronie była przewaga szczęścia i mag czasami missował, więc poszło dość gładko.
miksy: 74 eliksiry, 98 miksów lv7, 22 miksów lv6, 38 miksów regeneracji lv3.
Na eliksirze średnio mag otrzymywał 2 ciosy (tuż po użyciu eliksiru i po użyciu wszystkich leczeń, gdy znowu postać miała full hp), na miksie lv3 tylko 1.
Ale bałem się, że nie wystarczy mi eliksirów na walkę (sporo poszło w trakcie zdejmowania mu many) więc leczyłem się na początku w miarę możliwości miksami rege lv3.
Co ciekawe tego udało się pokonać szybciej niż tego z 2 podejścia (pewnie dzięki mocniejszemu eq)
Myślę że sensownym podejściem jest też złoty pierścień + zbroja chaosu + dosłownie kilka punktów w magię, żeby razem z gemami mp plus x5 wyciągnąć 2344 many, co wystarczy na 4 leczenia (mając 10 magii i gemy mp plus masz 2332 many). W ten sposób masz co prawda 4 leczenia zamiast 6, ale masz więcej ataku i celności dzięki złotemu pierścieniowi
Coś tu mi się nie zgadza, ostatnio mag został wzmocniony czy faktycznie różnice w sile tych samych bossów są az tak duże? Przechodzę fabułę drugi raz, próbowałem podejść do maga kilka razy, za każdym razem walił mi hity po 21-22k z magii chaosu, a mam ponad 5300 obrony magicznej! Z tego co widzę nawet trudno wyciągnąć więcej, mam praktycznie najlepsze eq... Czy staty bossa zmieniają się za każdym podejściem do niego czy w jakimś odstępie czasowym?
_________________ Moje postacie:
Pawel_123: 314lv, trzykrotne ukończenie fabuły bez wykorzystania nawet jednego punktu MF
tiger_fish: 122lv, próbuję swoich sił magiem
Coś tu mi się nie zgadza, ostatnio mag został wzmocniony czy faktycznie różnice w sile tych samych bossów są az tak duże? Przechodzę fabułę drugi raz, próbowałem podejść do maga kilka razy, za każdym razem walił mi hity po 21-22k z magii chaosu, a mam ponad 5300 obrony magicznej! Z tego co widzę nawet trudno wyciągnąć więcej, mam praktycznie najlepsze eq... Czy staty bossa zmieniają się za każdym podejściem do niego czy w jakimś odstępie czasowym?
Co podejście boss ma rozbieżność, która nie wykracza poza ustaloną wartość.
Jedynie nie ulega zmianie "inteligencja" bossa.
_________________ Moje postacie:
Pawel_123: 314lv, trzykrotne ukończenie fabuły bez wykorzystania nawet jednego punktu MF
tiger_fish: 122lv, próbuję swoich sił magiem