Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:34
Odnowić old mfo
Autor Wiadomość
Nieznany rycerz 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 25
Wysłany: 22-12-2008, 10:07   Odnowić old mfo

Witam wszystkich

Nie wiem ilu graczy pamięta jeszcze stare mfo. Kiedy to za poruszanie po lesie trzeba było oddać aż 3 punkty ruchu a za drogę odbierano nam tylko 1 albo gdy trzeba było uzbierać chyba 500.000 sztuk złota by przejść przez góry. Bo ja pamiętam te czasy i właśnie zarejestrowałem się na starym mfo by sobie to przypomnieć. Tamta wersja mfo bardzo mi się podobała może dlatego że od niej zaczynałem i tam uczyłem się wszystkiego co umiem obecnie w tej grze.

Nie wiem czy to możliwe ale chciałbym zaproponować by Twórcy mfo w przyszłości przy Tworzeniu nowego świata zastanowili się nad przywróceniem pierwszego ich dzieła. Wystarczyło by odświeżyć może niektórych przeciwników ale nic więcej nie zmieniać tak by można było znaleźć odmianę i zaciekawić się ponownie tą grą. Mogę się założyć że niewielu pamięta jak to było grać na pierwszym świecie ale tym starym pierwszym świecie.

Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi a także pytania
Nieznany rycerz
Ostatnio zmieniony przez Nieznany rycerz 23-12-2008, 09:53, w całości zmieniany 1 raz  

Aesso 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 22-12-2008, 10:13   

http://old.my-fantasy.net/start/

O to chodzi? g:>

Nieznany rycerz 
Użytkownik

Wysłany: 22-12-2008, 10:17   

Tak teraz to jest pod innym adresem kiedyś było na www.my-fantasy.net czyli tam gdzie mieszczą się obecnie 3 światy. Jestem tam zarejestrowany pod nickiem Nieznany rycerz

Mihus
Użytkownik

Nick: Mihus
Level: 7
Wysłany: 22-12-2008, 11:08   

Moze i bylby to good pomysl :mrgreen: Ale wielu graczy przyzwaczailo siedo nowszej wersji tej oto cudownej gry,wiec nie wiem czy to co zaproponowales bedzie zrealizowane.

Choc moze bedzie.....

Pozdrowienia Michus
:twisted:

Bronkz 
Użytkownik

Nick: Sonny/Doherty
Level: 69
Wysłany: 22-12-2008, 11:24   

bul i puacz ale jestem tam 8 :D

Nieznany rycerz 
Użytkownik

Wysłany: 22-12-2008, 11:29   

Tu właśnie chodzi o to by pokazać i na nowo zaciekawić graczy. Przyzwyczajenie równa się zazwyczaj z rutyną a co za tym idzie znudzeniem. Odkrywanie na nowo mfo mogło by kogoś zainteresować a przecież w razie czego były by pozostałe trzy światy w nowej wersji i każdy by mógł grać tam gdzie chce.

Pitazboras 
Użytkownik

Level: 220
Wysłany: 22-12-2008, 13:26   

Zaraz... To http://old.my-fantasy.net/start/ nie działa? Myślałem, że jest cały czas dostępne dla graczy... Bo jeśli jest, to nie rozumiem sensu tematu, skoro old jest uruchomiony.

Nieznany rycerz 
Użytkownik

Wysłany: 23-12-2008, 09:44   

To że old mfo działa jest prawdą jednak jest ono niedopracowane, przykładowo targ jest nadal w budowie. Można by też wyzerować ilość graczy i uaktualnić fabule dodając kilku przeciwników czy tez misji i tu przykładowo podam że doszedłem już do 4 miasta które nazywa się Devos i nie musiałem zrobić nic by z wyjątkiem pokonania potworów napotykanych podczas wędrówki.

CO JEST DOBRE
+ to że mogę założyć każdy przedmiot który znajdę niezależnie ot poziomu który mam ( większość powie że jak to możliwe przecież muszę mieć określony poziom ale właśnie to jest w old mfo dobre).
+ za poruszanie się po lesie -3(punkty ruchu) za drogę -1(punkt ruchu) itd.
+ poziomy zdobywa się szybko
+ układ i wygląd mapy świata
+ i wiele wiele innych jak ktoś będzie chciał to wyminie.
CO MOŻNA BY ZMIENIĆ
- uruchomić targ bo nie działa
- dodać kilka elementów fabuły(poniżej podam jakie)
- powiększyć mapę o kilka jaskiń i polan

Propozycje fabuły:
Obecnie nie ma wielu elementów które utrudniają grę bądź uniemożliwiają przejście do kolejnego miasta.
1. Podczas przechodzenia z Eterni do Eliar mogło by nie być przeszkód bo trzeba osiągnąć 5 lvl by spokojnie tam przejść ale miasta można by połączyć drogą tak by przejście nie pochłaniało dużo punktów ruchu.
2. Podczas przechodzenia z Eliar do Albrok można by ustawić mur który otaczał by miasto i uniemożliwiał wejście do miasta obcym. Aby wejść do środka trzeba wykazać się odwagą i siłą walcząc z Dowódcą straży potem można wejść do miasta.
3. Z Albrok do Devos powinna prowadzić droga którą można względnie bezpiecznie przejść oczywiście posiadając co najmniej poziom 20 tak by pokonać napotkane stwory. Próba ominięcia Albrok w celu pójścia bezpośrednio do Devos wymagała by poziomu 30 ponieważ w lesie który oddziela tereny na południe i północ od Albrok wypełnione byłyby silnymi potworami.

To są wymyślone w biegu propozycje, które mogłyby zaciekawić gracza i nie są dopracowane ale można by pomyśleć w tym kierunku i jako 4 świat uruchomić old mfo.
Ostatnio zmieniony przez Nieznany rycerz 23-12-2008, 13:33, w całości zmieniany 1 raz  

SaKe 
Użytkownik

Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 23-12-2008, 10:29   

e tam...mfo old jest jaki jest...mial chociaz ten klimat...wtedy to byli ludzie...fajnie sie walczylo,fajnie sie xpilo ze znajomymi...pogawedki w karczmach do wieczora....to sie nazywa klimat...
a obecnie?taniec z trollami^^

Cytat:
wyzerować ilość graczy do zera

ewentualnie zabic ich na smierc!

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

Pitazboras 
Użytkownik

Level: 220
Wysłany: 23-12-2008, 12:14   

Nieznany rycerz napisał/a:
To że old mfo działa jest prawdą jednak jest ono niedopracowane, przykładowo targ jest nadal w budowie. Można by też wyzerować ilość graczy do zera i uaktualnić fabule dodając kilku przeciwników czy tez misji

Wydaje mi się, że ideą uruchomienia olda było pokazanie graczom, jak się wtedy grało... Chcesz targu, nowych questów i innych ulepszeń - graj w obecną wersję. Nie sądzę, żeby admini chcieli rozwijać obie wersje gry, skoro nawet z jedną prace idą powoli...

MarCin_tcz 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 223
Wysłany: 23-12-2008, 12:28   

Pomarzyć można. Admin że tak powiem ma w nas wbite ;P nie chce mu się robić upa to co dopiero zająć się oldem...

*Forum przeglądane systematycznie , tylko ręce opadają jak widzę tematy "Dostałem niesłusznie BANA" :O

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 23-12-2008, 18:04   

Sprawa już dawno została postawiona jasno - jeśli OLD ma pozostać online (a tak się stało), to w formie, jaką obecnie przedstawia. OLD to przeszłość, zabawka dla weteranów (i głównie dla nich jest wciąż online - czy z tego korzystają? nie wiem) oraz ciekawostka dla nowych graczy. Żadne modyfikacje czy resetowanie rankingów nie wchodzi w grę.

Rattatata 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 99
Wysłany: 09-01-2009, 15:55   

Tak dokładnie, zgadzam się że jak chcesz grać w old mfo to se pograj tam a jak chcesz targ i fabułę to graj w nowe mfo ale moim zdaniem w nowym powinno się przywrócić możliwość używania w walce z bossami tylu mikstur ile się ma a nie tylko 100 tak jak jest teraz :???: :mad: .

Lucypher 
Użytkownik

Nick: Nienormalny
Level: 53
Świat: 3
Wysłany: 10-01-2009, 14:10   

heh. Jedyne co mnie w tym oldzie denerwuje toto ze jak sie zle wpisze haslo to mnie przenosi do strony glownej new mfo xD a tka poza ;] to niech pozostanie tak jak jest.

PS. Moznaby jedynie uruchomic opcje sms... Admina to nic nie kosztuje. a gros zmu zawsze wpadnie z pewnoscia ;] sam pewnie cos bym wyslal... a jezeli admin sadzi ze nikt nic nie wysle to ewentualnie moze zmniejszych koszt takowego smsa o te symboliczna zlotowke czyli komplet ruchow 2 zl z gorszem. a przykladowy reset te 8 zl z groszem ;] wkoncu to old i malo ludzi gra. wiec sadze ze to zwiekszyloby liczbe wyslanych smsow. a napewno z mojej strony ;]

Verion
Użytkownik

Nick: Verion_Xl
Level: 4
Wysłany: 16-01-2009, 10:55   

ostatnio do mnie pisał GM na starym czy mam targ

Może to dobry pomysł z tym targiem??

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi