Nie wiem ilu graczy pamięta jeszcze stare mfo. Kiedy to za poruszanie po lesie trzeba było oddać aż 3 punkty ruchu a za drogę odbierano nam tylko 1 albo gdy trzeba było uzbierać chyba 500.000 sztuk złota by przejść przez góry. Bo ja pamiętam te czasy i właśnie zarejestrowałem się na starym mfo by sobie to przypomnieć. Tamta wersja mfo bardzo mi się podobała może dlatego że od niej zaczynałem i tam uczyłem się wszystkiego co umiem obecnie w tej grze.
Nie wiem czy to możliwe ale chciałbym zaproponować by Twórcy mfo w przyszłości przy Tworzeniu nowego świata zastanowili się nad przywróceniem pierwszego ich dzieła. Wystarczyło by odświeżyć może niektórych przeciwników ale nic więcej nie zmieniać tak by można było znaleźć odmianę i zaciekawić się ponownie tą grą. Mogę się założyć że niewielu pamięta jak to było grać na pierwszym świecie ale tym starym pierwszym świecie.
Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi a także pytania
Nieznany rycerz
Ostatnio zmieniony przez Nieznany rycerz 23-12-2008, 09:53, w całości zmieniany 1 raz
Tak teraz to jest pod innym adresem kiedyś było na www.my-fantasy.net czyli tam gdzie mieszczą się obecnie 3 światy. Jestem tam zarejestrowany pod nickiem Nieznany rycerz
Moze i bylby to good pomysl Ale wielu graczy przyzwaczailo siedo nowszej wersji tej oto cudownej gry,wiec nie wiem czy to co zaproponowales bedzie zrealizowane.
Tu właśnie chodzi o to by pokazać i na nowo zaciekawić graczy. Przyzwyczajenie równa się zazwyczaj z rutyną a co za tym idzie znudzeniem. Odkrywanie na nowo mfo mogło by kogoś zainteresować a przecież w razie czego były by pozostałe trzy światy w nowej wersji i każdy by mógł grać tam gdzie chce.
Zaraz... To http://old.my-fantasy.net/start/ nie działa? Myślałem, że jest cały czas dostępne dla graczy... Bo jeśli jest, to nie rozumiem sensu tematu, skoro old jest uruchomiony.
To że old mfo działa jest prawdą jednak jest ono niedopracowane, przykładowo targ jest nadal w budowie. Można by też wyzerować ilość graczy i uaktualnić fabule dodając kilku przeciwników czy tez misji i tu przykładowo podam że doszedłem już do 4 miasta które nazywa się Devos i nie musiałem zrobić nic by z wyjątkiem pokonania potworów napotykanych podczas wędrówki.
CO JEST DOBRE + to że mogę założyć każdy przedmiot który znajdę niezależnie ot poziomu który mam ( większość powie że jak to możliwe przecież muszę mieć określony poziom ale właśnie to jest w old mfo dobre).
+ za poruszanie się po lesie -3(punkty ruchu) za drogę -1(punkt ruchu) itd.
+ poziomy zdobywa się szybko
+ układ i wygląd mapy świata
+ i wiele wiele innych jak ktoś będzie chciał to wyminie.
CO MOŻNA BY ZMIENIĆ - uruchomić targ bo nie działa
- dodać kilka elementów fabuły(poniżej podam jakie)
- powiększyć mapę o kilka jaskiń i polan
Propozycje fabuły:
Obecnie nie ma wielu elementów które utrudniają grę bądź uniemożliwiają przejście do kolejnego miasta.
1. Podczas przechodzenia z Eterni do Eliar mogło by nie być przeszkód bo trzeba osiągnąć 5 lvl by spokojnie tam przejść ale miasta można by połączyć drogą tak by przejście nie pochłaniało dużo punktów ruchu.
2. Podczas przechodzenia z Eliar do Albrok można by ustawić mur który otaczał by miasto i uniemożliwiał wejście do miasta obcym. Aby wejść do środka trzeba wykazać się odwagą i siłą walcząc z Dowódcą straży potem można wejść do miasta.
3. Z Albrok do Devos powinna prowadzić droga którą można względnie bezpiecznie przejść oczywiście posiadając co najmniej poziom 20 tak by pokonać napotkane stwory. Próba ominięcia Albrok w celu pójścia bezpośrednio do Devos wymagała by poziomu 30 ponieważ w lesie który oddziela tereny na południe i północ od Albrok wypełnione byłyby silnymi potworami.
To są wymyślone w biegu propozycje, które mogłyby zaciekawić gracza i nie są dopracowane ale można by pomyśleć w tym kierunku i jako 4 świat uruchomić old mfo.
Ostatnio zmieniony przez Nieznany rycerz 23-12-2008, 13:33, w całości zmieniany 1 raz
e tam...mfo old jest jaki jest...mial chociaz ten klimat...wtedy to byli ludzie...fajnie sie walczylo,fajnie sie xpilo ze znajomymi...pogawedki w karczmach do wieczora....to sie nazywa klimat...
a obecnie?taniec z trollami^^
Cytat:
wyzerować ilość graczy do zera
ewentualnie zabic ich na smierc!
To że old mfo działa jest prawdą jednak jest ono niedopracowane, przykładowo targ jest nadal w budowie. Można by też wyzerować ilość graczy do zera i uaktualnić fabule dodając kilku przeciwników czy tez misji
Wydaje mi się, że ideą uruchomienia olda było pokazanie graczom, jak się wtedy grało... Chcesz targu, nowych questów i innych ulepszeń - graj w obecną wersję. Nie sądzę, żeby admini chcieli rozwijać obie wersje gry, skoro nawet z jedną prace idą powoli...
Sprawa już dawno została postawiona jasno - jeśli OLD ma pozostać online (a tak się stało), to w formie, jaką obecnie przedstawia. OLD to przeszłość, zabawka dla weteranów (i głównie dla nich jest wciąż online - czy z tego korzystają? nie wiem) oraz ciekawostka dla nowych graczy. Żadne modyfikacje czy resetowanie rankingów nie wchodzi w grę.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Tak dokładnie, zgadzam się że jak chcesz grać w old mfo to se pograj tam a jak chcesz targ i fabułę to graj w nowe mfo ale moim zdaniem w nowym powinno się przywrócić możliwość używania w walce z bossami tylu mikstur ile się ma a nie tylko 100 tak jak jest teraz .
heh. Jedyne co mnie w tym oldzie denerwuje toto ze jak sie zle wpisze haslo to mnie przenosi do strony glownej new mfo a tka poza to niech pozostanie tak jak jest.
PS. Moznaby jedynie uruchomic opcje sms... Admina to nic nie kosztuje. a gros zmu zawsze wpadnie z pewnoscia sam pewnie cos bym wyslal... a jezeli admin sadzi ze nikt nic nie wysle to ewentualnie moze zmniejszych koszt takowego smsa o te symboliczna zlotowke czyli komplet ruchow 2 zl z gorszem. a przykladowy reset te 8 zl z groszem wkoncu to old i malo ludzi gra. wiec sadze ze to zwiekszyloby liczbe wyslanych smsow. a napewno z mojej strony