Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
troche o leczeniu w czasie walki
Autor Wiadomość
Marvelous 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 145
Wysłany: 24-06-2007, 21:13   

Lucypher, w tej grze ciężko jest nie posiadać kasy. Jeżeli ktoś jest biedny to znaczy, że kompletnie nie umie myśleć ico za tym idzie - zarabiać. Moja rada dla biednych: posiedźcie na targu kupując np. tanio gemy, nabijcie je na 5 gwiazdek i sprzedajcie(to nie jest takie trudne znaleźć promocje na targu). Co do tematu to jestem na NIE.

Lucypher napisał/a:
widac na tym forrum same 100 levele i mysla tylko o sobie... nizsze levele sie dla nich nie licza....

No ja należe do setnych leveli, ale gram na drugim świecie,mam tam low level, więc nie mam niskich leveli gdzieś.

Lucypher napisał/a:
ak byscie zaczynali od nowa to bez przekretow raczej dlugo byscie nie pociagneli

Na s2 zaczołem od nowa i nie robie przekrętów, aby przeżyć. To samo jest na s1 - gram uczcziwie i mam kase.

Lucypher 
Użytkownik

Nick: Nienormalny
Level: 53
Świat: 3
Wysłany: 24-06-2007, 21:14   

Sintui napisał/a:
Oj nie zawsze, aczkolwiek na świecie pierwszym często rankerzy mieli dużo przekrętów.

jasne ze na drugim swiecie nie ma przekretow bo wszyscy maja niskie levele ;DDD

Sintui napisał/a:
Hehe zauważ, że grająć z przekrętami jakiś GM może Cię ukrać, kasę odjąć i tyle ... lepiej grać uczciwie.

nie mam znajomosci.. ale jak bym mial to nie znaczy ze robilbym przekrety.. sam nie przepadam za ludzmi ktrzy robia przekrety i zawsze jak cos takiego odkryje to ide do gm-a.. powinni ludzie wymyslec cos zeby zapobiec przekreta... bo to juz przechodzi ludzkie pojecie

Lucypher 
Użytkownik

Wysłany: 24-06-2007, 21:19   

hehe e tam szczegoly ;D

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 24-06-2007, 21:29   

Po co te ograniczenia? Jesli kogos nie stac na bierzaco kupowac mikstury,
to robi przerwe od walk, zbiera kase, robi zapas miksow i wraca do walki.
Przynajmniej ja zamierzam tak grac na Sw2. Zaczac od handlowania,
skompletowac eq na kilka poziomow na przod, kupic mikstury. I przez
kilka poziomow beztrosko walczyc nie przejmujac sie niczym.. A potem
znowu przerwa, handel, zakupy.. Proste, nikt nie mowil, ze bedzie latwo..

Lucypher 
Użytkownik

Wysłany: 24-06-2007, 21:32   

no wkoncu ktos sensownie cos powiedzial... i mnie przekonal ze mozna dac se rade xD no ale na potworkach mimo to ciezko sie kase zbiera ;)

mnietuniema
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 25-06-2007, 00:03   

jak ktoś już dotarł do nordii to handel nie powinien być problemem, a kaska szerokim strumieniem płynąć powinna

a expienie to właściwie nie dla samego golda z potworków a dla kolejnych lvl - żeby do azarad dotrzeć

no i na każdym targu można zarabiać wg zasady- kup tanio, sprzedaj drogo

zzibi2 
Użytkownik

Nick: S1/S2:AloneInTheDark
Level: 100
Wysłany: 25-06-2007, 00:39   Re: troche o leczeniu w czasie walki

Lucypher napisał/a:
Doszlo do tego ze nawet najlepsze staty nie maja szans nie majac dobrego sprzetu.. i kazdego mozliwego rodzaju miksturek... gracze silniejsi maja z reguly duzo wiecej kasy niz ci ktorzy sa slabi.. gdyz ci slabi czesciej przegrywaja... a wiadomo ze dokupienie wyzszego levelu miksturek na targu jest kosztowne.
A teraz do rzeczy.Chcialem zaproponowac zeby w czasie walki moznabylo miksturka wyleczyc sie tylko 6 - 7 (to zalezy od admina) razy w czasie walki, niezaleznie od tego ile posiada sie rodzajow miksturek.. a takowy pomysl gdyz gracze biedniejsi ktorych nie stac na lepsze miksturki sa tak jakby gorsi...

Powiedzcie co o tym sadzicie i sory za bledy ;)

Jestem na nie, bo wiele pojawiłoby się noobstatów, których i tak nie brakuje (mówię o tych co wszystko w siłę dają). Jest dobrze jak jest. Sposobem najprostrzym na zarabianie jak nie potrafisz wygrywac jest sprzedaz mikstur do innych miast gdzie ich nie ma. Tylko mi nie mów, że miksy LV2 nie sa w twoim zasięgu..

fnatic 
Użytkownik

Nick: Shinro
Level: 666
Wysłany: 25-06-2007, 08:20   

ja niemoge :/ sie naucz zarabiac a nie jeczysz ja nie widze problemu :/ cienki jestes i jeczysz ze inni sa lepsi g:D

cochiloco 
Użytkownik

Profesja: Mag
Wysłany: 25-06-2007, 08:39   

jestem na Nie jak Cie nie stac to albo zrezygnuj z walk i grania na rank a graj dla fabuły albo lvl

niskie lvl zawwsze moga cos sprzedac i nie potrzebne sa im eli czy mikstury rege bo maja male zapotrzebowanie na hp (mała jej ilość) i moga sie leczyc miksami 1lvl 2lvl 3lvl 4lvl i te miksy wystarcza do tego zeby zremisowac (sposób zeby nie kupowac drogich miksów takich jak eli czy miksy rege)

wysokie lvl nie beda leczyc sie miksami 1lvl czy 2lvl bo jest to nie efektowne dlatego uzywaja drozszych miksów :] (eli, rege)

Lucypher napisał/a:
po co komu remisy.... a co to za gra jak o wygranej decyduje majatek.. najwazniejsze powinny byc staty a za niedlugo one tutaj w ogule nie beda sie liczyc.. a tak na marginesie... kasy mi nie brak.. ale tyle kasy wyrzucam na te miksy ze za to kupilbym se gemy.. albo lepszy sprzet..

staty własnie nie sa najważniejsze bo do sukcesu potrzeba
-> dobrej taktyki
-> dobrze ustawiona intel pod dana taktyke
-> ekw dobrany pod przeciwnika
-> gemy dobrane pod ekw i statystyki

----------------------
pozdro
Ostatnio zmieniony przez cochiloco 25-06-2007, 11:36, w całości zmieniany 1 raz  

Invin 
Użytkownik

Level: 123
Wysłany: 25-06-2007, 11:26   

Fortesque napisał/a:

Ale też fakt na początkowych lvl jest niesamowicie trudno bo trzeba kupować te uzbrojenia typu ogromny topór za 24000 (14000- 20000 na targu).

Ogromny topór akurat można znaleźć w Jaskini Leech Kinga i to bez większych problemów.

Cytat:
No w prawdzie jest dużo sposobów na zarabianie ale to TYLKO na wyższych lvl. Także nie wiem co low-lvl mają sprzedawać, żeby kupować mixy lv2 po 20000-80000G. Ale ja mam na to sposób. Jak mixy lv1 są już za małe żeby cię wyleczyć no to exp na potworach dopóki nie dojdziesz do Eliar albo nie zakupisz. Przynajmniej zarobisz troche kasy. Ale jakby to wprowadzono no to zwycięstwo by zależało od tego kto pierwszy zaatakuje.
50/50

Hmm... można mniej więcej do 15-16 lvl grać tak, żeby "jedynki" leczyły całe HP i to wcale nie jest zła taktyka.
Poza tym, miksturki lvl2 można znaleźć w podziemiach Urkaden. Kosztem expa (niedużo potworków) możesz zgarnąć trochę miksturek. Ok. 30 miks. na 100 ruchów.

A jak już dojdziesz do Eliar to możesz sporo zarabiać sprzedając miksy lvl2 w urkaden.

~Fret~ 
Użytkownik

Wysłany: 25-06-2007, 14:15   

Ograniczenia...Jeśli ja zarobie sobie uczciwie kase na mixy regene,eliksiry,mixy lv4 to co?Moge użyć tylko 7-8 z nich?Do bani!Na nie.A jak nie umiesz zarobić kasy to sie naucz g:> Ja na ś1 w 1 dzień zarabiam 10k+ na samym łażeniu(a co chwile mnie zabijają)w dodatku jet dużo więcej sposobów zarabiania.Każdy ma inny sposób.

FeaR 
Użytkownik

Nick: FeaR
Level: 23
Wysłany: 25-06-2007, 14:54   

Jest duzo ale to bardzo duzo mozliwosci zarobienia kasy na targu,Nie zdradze jakich ;] Wiec obchodza mnie male lv. ale nie musza na 15lv. leczeyc sie odrazu miksami lv.4 a jak chca byc dobrymi graczmi to niech nie walcza puki nie kupia dobrego eq na swoj lv. proste nie?!. ;) :twisted: A mylisz ze co ja robilem jak nie expilem na stworkch i juz po 100 ruchach mialem na eliksir.Ludzie wystarczy poczekac to jest proste a mozna tez "pozyczyc" od kogos lub poprosic zeby zalicytowal gem czy cos innego......

Hardcorowiec 
Użytkownik

Wysłany: 25-06-2007, 19:48   

Lucypher napisał/a:
powinni ludzie wymyslec cos zeby zapobiec przekreta... bo to juz przechodzi ludzkie pojecie

Nie ma złota nie mna przekretów nie ma zlota nie ma eq nie ma zlota nie ma mixów

ja powiem tak..

sami robicie nowe propozycje ulepszacze a na chooy to. Stare MF bylo dobre a teraz to nawet majac zajebiste staty to bez najlepszego eq na lvl chooyja zrobisz ... n/c poprostu zal,pl
kiedys mozna bylo nick zmienic podajac powód za free u gm'a a teraz za 10 zł >zal<
Ja mam prosbe do Adminów zrobcie stare MF jako 3 server błagam..

pamietam jak Pika byla najlepsza bronia i z tym sie biegalo az do 100 lvli .. eh..
wtedy to od statów zalezalo .. ale wam bylo zle ... noob staty co all w szczescie dawaly .. BYL NA TO SPOSÓB to sie nooby zalily ... zrobiliscie z MF jakiegos syfa... i tyle

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 25-06-2007, 20:28   

Hardcorowiec napisał/a:
Stare MF bylo dobre a teraz to nawet majac zajebiste staty to bez najlepszego eq na lvl chooyja zrobisz ... n/c poprostu zal,pl

Ooho, widze kolejny narzekajacy. Takie zycie, nie pohandlujesz troche,
nie skompletujesz eq, nie pograsz - pisalem o tym wczesniej. Nie ma lekko.
I co wy macie z tym Oldem? Nie ma co zyc przeszloscia, MFO sie rozwija
i nic tego nie zmieni. Poniekad od nas to zalezy, jak (w jakim kierunku)
sie rozwija.
Hardcorowiec napisał/a:
kiedys mozna bylo nick zmienic podajac powód za free u gm'a a teraz za 10 zł >zal<

Widac opcja ta byla naduzywana, stad zmiana podejscia do sprawy.
Poza tym po co chcesz zmieniac nick? Chcesz sie przed kims ukryc,
plac..
Hardcorowiec napisał/a:
pamietam jak Pika byla najlepsza bronia

A Ford T szczytem motoryzacji, hehe..
Hardcorowiec napisał/a:
wtedy to od statów zalezalo

A teraz od statow nie zalezy? Taaak? To rozdaj byle jak staty, zaloz
najlepsze eq i walcz, zobaczymy jak Ci bedzie szlo..
Hardcorowiec napisał/a:
zrobiliscie z MF jakiegos syfa... i tyle

Czmu, bo nie mozna miec dziesiatek multi? Ehh, tylko narzekac potraficie..

Endry 
Użytkownik

Level: 130
Wysłany: 25-06-2007, 20:59   

Lucypher napisał/a:
jak byscie zaczynali od nowa to bez przekretow raczej dlugo byscie nie pociagneli..

ale przeciez kazdy z tych 100 lvli na tym forum kiedys zaczynal i jakos kazdy pociagnal... to czemu Ty nie mozesz?
czas polegać na sobie i wierzyć mocno w duchu
weź rusz dupsko, na każdym rogu czai sie okazja
jakich mnóstwo, by z godnością patrzeć w lustro
powiesz ze znów to samo, a jednak perspektywa
swiatły rozum, kiedy coś porywa i masz dozór
na pozór, wszystko wydaje się proste
toniesz w morzu możliwosci własnego losu...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi