2. Usunąć podział na grupy (ew. wprowadzić dwie różne grupy - juniorzy i właściwa grupa), za to dać graczom na czas turniejów do dyspozycji osobne punkty statystyk i punkty, za które będą mogli (również na czas turnieju) kupić ekwipunek i gemy - zamiast walczyć "zwykłymi" postaciami, będzie się walczyć nowoutworzonymi na potrzeby turniejów.
Myślałem nad takim rozwiązaniem w innej grze i powiedz mi jak by to wyglądało: zgłaszając się do turnieju normalną graną na zwykle postacią nasze staty są resetowane ? Czy może dostajemy wiadomość o zalogowaniu się na ten a ten login z gotowymi pkt ? Jeszcze, świat zostanie dla takich postaci otwarty ? Bo wiadomo że będąc w Eterni i ekwipunki z niej mamy marne szanse niż osoba z ekwipunkiem z Nordii.
Kiedyś padła taka propozycja, że mógłby zostań stworzony turniej, do którego każdy mógłby się zapisać, otrzymywałby od razu 100 lv (lub został zniżony do 100 lv) i wygranym zostałby ten, kto umie rozdać najlepsze staty, jak znajde to zapodam
@Down
no, prawie wszystko pamiętałem ^^"
Ostatnio zmieniony przez Lag 13-01-2009, 14:51, w całości zmieniany 1 raz
mowilem,ze zrobic grupy lvlowe,i kazdy kto sie zapisuje ma maksymalny lvl z swojej grupy
(przypuscmy,zapisuje sie 145lvl-normalnie trafilby do grupy 140-160,a tutaj odrazu ma 160lvl)
dostawaloby sie najlepsze eq,gemy,miksy,wszystko co chcemy-a my tylko mam rozdac eq,dopasowac gemy i inte,i tutaj sie okaze,kto ma naprawde dobre staty,a nie tylko kto ma w miare dobre staty i najlepsze eq
chyba dalej w temaice pisalem,ze poprostu automatycznie bylaby stworzona nowa postac,z calym eq i reszta (tylko nie wiem,czy logowalibysmy sie na nowe konto,a czy z normalnego,ale jakos inaczej...) i ta postac "istnialaby" tylko podczas turnieju,a pozniej bylaby kasowana
a zyskany/tracony xp,gold,rank i eq (+mfy jak sie wygra) trafialyby na normalne konto
Przykład: Jest turniej powiedzmy na 50 poziomie. Każdy gracz dostaje do dyspozycji postać na tym poziomie, cały eq dostępny na tym poziomie, miksy itp. Jego zadaniem jest tak skonstruować postać, dobrać eq/inteligencję, aby wygrać turniej.
Oczywiście nie ma to żadnego wpływu na naszą grę "zwykłą" postacią.
Takie turnieje w 100% sprawdzą UMIEJĘTNOŚCI i mogły by to być turnieje z jakimiś fajnymi nagrodami.
Ja myślałem raczej o czym innym - bez tworzenia nowej postaci, bo chodzi o to, by np. wszystkie osiągnięcia turniejowe były dostępne w profilu. Zamiast tego po prostu na walki turniejowe byłby inny ekwipunek, inne statystyki i inna inteligencja. Idąc dalej, można by dać graczom do rozdysponowania punkty, które mogliby zużyć na statystyki, jak i na pożyczenie ekwipunku, miksów czy gemów. To by pozostawiło graczom wybór - czy dodać kilka punktów więcej do statów, czy może zainwestować w lepszą tarczę. W każdym razie, pomysł trzeba by jeszcze mocno dopracować.
Idąc dalej, można by dać graczom do rozdysponowania punkty, które mogliby zużyć na statystyki, jak i na pożyczenie ekwipunku, miksów czy gemów. To by pozostawiło graczom wybór - czy dodać kilka punktów więcej do statów, czy może zainwestować w lepszą tarczę. W każdym razie, pomysł trzeba by jeszcze mocno dopracować.
Albo ograniczenie kasy, gracz miałby dylemat z samym ekwipunkiem.
Statystyk lepiej nie ograniczać. (kiedyś to proponowałem)
Drugą sprawą jest to, że bardzo długo trwają rozgrywki u low lvl (5-20 i 20-30) dlatego można by trochę zmienić rozkład maxymalnych poziomów na jeden przedział. Zaproponuję takie zestawienie..
Dobry pomysł ponieważ 10 lvl nie mają żadnych szans z 20 lvl lub 5 lvl z 20...
Cytat:
Moim zdaniem (jak i wielu innych osób) jeden turniej na miesiąc to za mało, więc dobrym pomysłem było wprowadzenie 2 turków na miesiąc (co 2 tygodnie). Na wysokim lvlu bardzo rzadko ktoś walczy, dlatego pozostaje tylko turniej.. a 3 do 5 walk na miesiąc to doprawdy mało.
Przecież za wygraną w turniejach nie dostaje się żadnego ekwipunku.
A punkty rankingowe zdobywa się w walce z gracze i niech tak zostanie. Wydaje mi sie bezsensowne, żeby ktoś miał je dostawać w sumie za darmo, przez sam fakt wygranej w turnieju Poza tym nagrody w turniejach i tak są atrakcyjne ; ]
_________________ Jest wiele rzeczy dla których warto żyć,
Jest kilka dla których warto umrzeć,
Ale nie ma ani jednej dla której warto zabijać.
eliksir to nie eq,ale rownie dobrze mozna wykluczyc zloto...
teraz jest calkiem niezle jesli chodzi o nagrody,tylko przydalaby sie wieksza czestotliwosc i roznorodnosc (1vs,TvsT itd) turniejow