Profesja: Wojownik
Nick: Binox
Level: 997
Wysłany: 12-01-2009, 20:10 Większa częstotliwość turniejów w miesiącu
Wiem wiem.. pierwsze o czym pomyśleliście, to pewnie "no nie, kolejny głupi temat o większej ilości turniejów w miesiącu". Można powiedzieć że tak jest, ale to raczej jeden z bardziej dopracowanych pomysłów
Moim zdaniem (jak i wielu innych osób) jeden turniej na miesiąc to za mało, więc dobrym pomysłem było wprowadzenie 2 turków na miesiąc (co 2 tygodnie). Na wysokim lvlu bardzo rzadko ktoś walczy, dlatego pozostaje tylko turniej.. a 3 do 5 walk na miesiąc to doprawdy mało.
Pierwszy turniej zawsze zaczynałby się w pierwsze dni miesiąca, najlepiej 01.XX o danej godzinie, a zapisy kończyłyby się o ustalonej porze (np. 03.XX o 23:00) 2 tygodnie póxniej zaczynałby się kolejny turniej (w środkowe dni miesiąca - tak jak jest teraz i działałby na zasadzie jak pierwszy). Teraz wytłumaczę resztę rzeczy.
Jednakże, żeby te "przygotowane" osoby w najlepszy eq na dany lvl i miksturki nie zarabiały za dużo MFów, możnaby:
zmniejszyć o połowę dotychczasową nagrodę
zacząć zniżać od trochę większych lvli
po prostu nic nie zmieniać
Drugą sprawą jest to, że bardzo długo trwają rozgrywki u low lvl (5-20 i 20-30) dlatego można by trochę zmienić rozkład maxymalnych poziomów na jeden przedział. Zaproponuję takie zestawienie..
W logach gracza za miejsce w turnieju pokazywałaby się nazwa:
Turniej Styczniowy 2009 ( I ) + msc
Turniej Styczniowy 2009 ( II ) + msc
Turniej Lutowy 2009 ( I ) + msc
itd.
Jedynym problemem może być pierwszy przedział.. bo wiele osób zrobi nowe konta, żeby tylko uczestniczyć w turnieju przez co zwiększy się ilość rund.. ale i tak rzadko ktoś z 5/10 lvla dochodzi do turnieju 5-20, więc można by się go ogólnie pozbyć.
Opcjonalnym dodatkiem mogłoby być jakieś dobre eq na dany lvl za wygranie lub zdobycie 2-giego miejsca w turku.. (np. za wygranie turnieju do 230 lvlu - szlachecka zbroja/peleryna jednorożca)
Ostatnio zmieniony przez grubybenek 26-01-2009, 16:39, w całości zmieniany 2 razy
No wiesz pomysł niczego sobie, ale i tak już była o tym mowa, no i te rundy czasami ich jest 10+ na low poziomach co daje nam 10 dni walk plus 2 czy tam 3 na zapisy co daje max 2 turki na miecha a jeżeli ktoś się nie przygotuje to ma pecha, turnieje nie były, nie są i chyba nie będą obowiązkowe, więc osobiście jestem na tak
jak kiedys pisalem,mysle,ze tak od 100lvla lub nawet wczesniej (60lvl?) mozna byloby robic 2,nawet 3 turnieje miesiecznie,bo tam juz malo osob naprawde walczy...
Sake, mylisz się, ponieważ w przedziałach do 100-120 dochodzi do 7 rund nawet co niby by mogło dać 3 turki na miech aczkolwiek jak wiadomo coraz więcej graczy jest, i jeszcze gdyby wszedł plan mnietumienia, że ludzie walczyli by o dalsze pozycje i może jeszcze by dostawali drobne upominki (itemki, gemy, gold) to na pewno ilość rund by się zwiększyła
Ostatnio zmieniony przez Jelsyn 12-01-2009, 22:25, w całości zmieniany 1 raz
nie to juz nie,bo jak mowil chyba Adi i Vaal_Gaav,nie kazdy ma czas,zeby nawet raz dziennie wejsc i przygotowac sie,a co dopiero 2 razy...
Wtedy to już problem tego kto się zapisał - jeśli ktoś nie ma czasu, nikt go nie zmusza do zapisywania się.
Ale to jest działanie lekko nie fair bo nie każd y ma te 12-18 lat i prowadzi beztroskie życie, ludzie mają też inne ważne rzeczy na głowie, a co byś zrobił jak by Ci necik padł, albo komputer tuż przed walką i byś nie zdążył się przygotować
Level: 227
Świat: 3
Wysłany: 12-01-2009, 23:45
Pomysł jak najbardziej trafiony i również jestem za...
a z takich dodatkowych rzeczy to przyszło mi do głowy, że można by było do takiego turnieju dołączyć zakłady kto naszym zdaniem wygra w danej grupie, nie wiem jak by to miało wyglądać od strony praktycznej ale wydaje mi się że mogłoby to w jakimś stopniu urozmaicić grę Nom i tak człowieczek, który obstawiłby zwycięzcę mógłby również dostać jakąś symboliczną nagrodę ale to już niekoniecznie..
_________________ Jest wiele rzeczy dla których warto żyć,
Jest kilka dla których warto umrzeć,
Ale nie ma ani jednej dla której warto zabijać.
Hmm... Za dużo osób w turniejach? Ale przecież tenisa profesjonalnie uprawia więcej osób, niż gra w MFO, a na nadmiar osób w turniejach jakoś się nie narzeka... Jak oni to robią? Ano ranking, ranking...
1. Wprowadzić drugi ranking, turniejowy, niezależny od dotychczasowego.
2. Usunąć podział na grupy (ew. wprowadzić dwie różne grupy - juniorzy i właściwa grupa), za to dać graczom na czas turniejów do dyspozycji osobne punkty statystyk i punkty, za które będą mogli (również na czas turnieju) kupić ekwipunek i gemy - zamiast walczyć "zwykłymi" postaciami, będzie się walczyć nowoutworzonymi na potrzeby turniejów.
3. Stworzyć 4 główne turnieje w roku, na które mogą się zapisywać powiedzmy 256 najlepszych osób z rankingu + kolejne 256 na podstawie kwalifikacji (również z pewnym progiem rankingowym).
4. Stworzyć więcej mniej znaczących turniejów (nawet po kilka na tydzień, z zastrzeżeniem brania udziału w co najwyżej jednym turnieju na raz), na których mogliby się wykazać gracze z mniejszym rankingiem (jeśli ktoś się będzie chciał wybić, będzie musiał najpierw próbować sił w pomniejszych turniejach, z niższym progiem rankingowym i tam ciułać punkty).
5. Ranking będzie ustalany wyłącznie na podstawie dokonań z ostatnich 365 dni i będą się do niego wliczać wyłącznie wyniki z 4 głównych turniejów + powiedzmy 10 najlepszych wyników z pozostałych.
Heh, marzenia... A i tak jeśli w ogóle to wejdzie, to za jakieś 15 lat...
Profesja: Wojownik
Level: 1
Wysłany: 13-01-2009, 00:44
Cytat:
2. Usunąć podział na grupy (ew. wprowadzić dwie różne grupy - juniorzy i właściwa grupa), za to dać graczom na czas turniejów do dyspozycji osobne punkty statystyk i punkty, za które będą mogli (również na czas turnieju) kupić ekwipunek i gemy - zamiast walczyć "zwykłymi" postaciami, będzie się walczyć nowoutworzonymi na potrzeby turniejów.
Myślałem nad takim rozwiązaniem w innej grze i powiedz mi jak by to wyglądało: zgłaszając się do turnieju normalną graną na zwykle postacią nasze staty są resetowane ? Czy może dostajemy wiadomość o zalogowaniu się na ten a ten login z gotowymi pkt ? Jeszcze, świat zostanie dla takich postaci otwarty ? Bo wiadomo że będąc w Eterni i ekwipunki z niej mamy marne szanse niż osoba z ekwipunkiem z Nordii.