Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 01:03
Zalew zamówień w FA vs. Spam "byle do 20 postów"
Autor Wiadomość
Skailer 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Skailer
Level: 150
Wysłany: 29-01-2009, 15:59   

Cytat:
Lag, przynajmniej osoby będą choć trochę rozważniej pisać... Mi ten pomysł pasuje ;]

A mi nie ;> Ostra łatwo dostać (patrz w moje g:P , w jednym wygłupiałem się na SB, a w drugim nie doczytałem ogłoszenia na arenie)
I to ma być kara? Zbyt ostra ;p, zakaz składania zamówień od 2 ostrów, to mi jeszcze pasuje ;>

| Gospoda: Skailer Shuntzz 85g | Wojownik/Kucharz/Złodziej |

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 29-01-2009, 16:55   

Crypton napisał/a:
Póki co najprostszym rozwiązaniem będzie zakaz składania zamówień przez osoby
"wyostrzone".

Bez przesady ... Mnie osobiście to nie obchodzi, ale większość "dobrych" użytkowników, czyli starszych stażem i (zazwyczaj) nie spamujących nacięła się kiedyś na ostra ;) nie ma sensu im blokować tego FA, gdyby nagle im się avka zachciało.
BARTOSh napisał/a:
i dodać do tego jeszcze staż na forum >1dzień (inne tematy zamykane)

Jeśli jesteście w stanie to zrobić - a twierdzisz że jesteście- to również możecie zwiększyć limit z 1 dnia do 10 (tak jak mówiłem ja i ADI). To by było najlepsze rozwiązanie.

Conrado 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 29-01-2009, 17:53   

EdwinOdesseiron napisał/a:

Crypton napisał/a:
"wyostrzone".

Bez przesady ... Mnie osobiście to nie obchodzi, ale większość "dobrych" użytkowników, czyli starszych stażem i (zazwyczaj) nie spamujących nacięła się kiedyś na ostra ;) nie ma sensu im blokować tego FA, gdyby nagle im się avka zachciało.

Przecież ostry znikają g:zla 3 miechy to nie tak duzo ;p

Jeśli jesteście w stanie to zrobić - a twierdzisz że jesteście- to również możecie zwiększyć limit z 1 dnia do 10 (tak jak mówiłem ja i ADI). To by było najlepsze rozwiązanie.

Sprawdzić kiedy user się zarejestrował ? To przecież nie jest żaden problem g;) Pod avatarem pisze data dołaczenia g:>

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 29-01-2009, 18:41   

Conrado napisał/a:

Sprawdzić kiedy user się zarejestrował ? To przecież nie jest żaden problem g;) Pod avatarem pisze data dołaczenia g:>

Chodzi mi o znalezienie "ochotnika" który będzie tego pilnował ;) wiesz, nie chciałem Wam obowiązków dorzucać ^^

dracon13pl 
Użytkownik

Nick: Drac0n/elemelek
Level: 220
Świat: 3
Wysłany: 29-01-2009, 18:54   

Conrado napisał/a:
"wyostrzone".

e czyli co ? jak bede miec 1 ostra za np. "przypadkowy" bluzg na Sb i co nic nie moge juz skladac ? ;O

a przeciez ostry sa w modzie.... :/

BARTOSh 
Użytkownik

Level: -1
Wysłany: 29-01-2009, 19:02   

dracon13pl napisał/a:
e czyli co ? jak bede miec 1 ostra za np. "przypadkowy" bluzg na Sb i co nic nie moge juz skladac ? ;O
własnie tak... bo kulturalny człowiek "przypadkowo" nie bluzga i panuje nad sobą.

リョコ カワチ || バルトシュ クリシャック || Regulaminy || Arena ||

SaKe 
Użytkownik

Nick: Cervantez
Level: 230
Wysłany: 29-01-2009, 20:08   

ewentualnie stworzyc nowy dzial tylko dla modow,gdzie posty nie sa naliczane,tam przenosiloby sie glupie posty,i wtedy chyba nie bylyby naliczane gdyby byly napisane w innym dziale?tylko to duzo roboty ;p

btw jest "Dolaczyl ..." wiec poprostu mod bedzie zamykal takie tematy (gdzie zalozyciel tematu jest mniej niz te 10 dni na forum)

pyry nie som strofe
Pisze nie poprawnie po polskiemu.

Conrado 
Użytkownik

Wysłany: 29-01-2009, 20:14   

Chodzi mi o znalezienie "ochotnika" który będzie tego pilnował ;) wiesz, nie chciałem Wam obowiązków dorzucać ^^

To ja z Mysią sobie juz poradze g;)

SaKe napisał/a:
btw jest "Dolaczyl ..." wiec poprostu mod bedzie zamykal takie tematy (gdzie zalozyciel tematu jest mniej niz te 10 dni na forum)

Dokładnie o to mi chodziło ;>

Conrado napisał/a:

g:)

Mysia 
Użytkownik

Level: 130
Wysłany: 29-01-2009, 20:19   

Conrado napisał/a:

To ja z Mysią sobie juz poradze g;)

No właśnie.. może ja się wreszcie na coś przydam... Oj obijało mi się ostatnio g;)

Gajos 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 29-01-2009, 22:02   

Przydało by się zmniejszyć wymaganą ilość postów do 10 i powinno być dobrze... A spamerów to powinni powiesić za... :P

Pitazboras 
Użytkownik

Level: 220
Wysłany: 29-01-2009, 23:54   

SaKe napisał/a:
ewentualnie stworzyc nowy dzial tylko dla modow,gdzie posty nie sa naliczane,tam przenosiloby sie glupie posty,i wtedy chyba nie bylyby naliczane gdyby byly napisane w innym dziale?tylko to duzo roboty ;p

Taki dział już jest, nazywa się śmietnik. Problem techniczny polega na tym, że nie da się przenieść pojedynczego posta do innego działu, można go co najwyżej usunąć (ale wtedy zacieramy dowody "zbrodni").

Phantom 
Użytkownik

Wysłany: 30-01-2009, 00:11   

Pitazboras napisał/a:
Problem techniczny polega na tym, że nie da się przenieść pojedynczego posta do innego działu

Da się, trzeba go wydzielić - dokonamy tego przy użyciu tej ikony
Odbywa to się tak, że wybieramy post/posty do wydzielenia,
następnie musimy wpisać nazwę nowego tematu w, którym znajdą się przez nas wybrane posty
i na koniec nie pozostaje nam nic innego jak wybrać dział do którego trafi temat z wybranymi postami :)

Crypton 
Game Master

Level: 230
Wysłany: 30-01-2009, 00:21   

Ja przez te 2 lata miałem jedynie 1 ostra za pole "skąd" bo mnie nie było w dniach,
kiedy zmiana została wprowadzona, jak widać się da. :)

Conrado 
Użytkownik

Wysłany: 30-01-2009, 09:21   

Crypton napisał/a:
Ja przez te 2 lata miałem jedynie 1 ostra za pole "skąd" bo mnie nie było w dniach,
kiedy zmiana została wprowadzona, jak widać się da. :)

Ja tam nigdy nie miałem jeszcze ostra, a jestem tu juz chyba z 1,5 roku(chyba?) :P , więc spokojnie można tego uniknąć

Myślę, że ten pomysł:
Crypton napisał/a:
"wyostrzone". Jeżeli spamuje aby wbić te 20 postów - dostaje ostryge. Co za tym idzie
to już wiadomo ...

+
BARTOSh napisał/a:
dodać do tego jeszcze staż na forum >1dzień (inne tematy zamykane)

Tylko nie 1 dzień a 10 i problem powinien zniknąć g;)

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 30-01-2009, 15:03   

SaKe napisał/a:

Tylko po co? Dlaczego reszta forum na odczuć negatywne skutki sielanki w FA (ewentualnie FS, które niedługo powinno ożyć i pewnie chciałoby na podobnych zasadach)?

Gdybym miał podjąć decyzję w tej sprawie już dzisiaj, to limit zostałby zniesiony.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi