Nie zawsze, ba - bardzo rzadko trafia się możliwość nałożenia bana IP, który byłby skuteczny (stałe IP), ale jednocześnie nieszkodliwy dla innych graczy (sieci osiedlowe).
Prawda, o tym nie pomyślałem.
ADIHC1 napisał/a:
Cytat:
Pozatym karać nie powinno sie tylko za czyny ale też za sam fakt podszywania sie, co z tego że założył konto o nicku np. gm_funny ale nie wykorzystuje go do oszukiwania graczy? Samo podszywanie sie jest przecie zabronione.
Ale jest nieszkodliwe. Kwestia priorytetów.
To, że konto jest nieszkodliwe nie ma wg. regulaminu większego znaczenia.
Jak widać na załączonym obrazku podszywanie się pod administrację a wykorzystywanie go w celach wyzyskiwania jakichkolwiek korzysci to dwie różnie rzeczy i w obu wypadkach nalezy się za to ban.
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
To, że konto jest nieszkodliwe nie ma wg. regulaminu większego znaczenia.
Ale ma dla mnie czy dla innych GM. Skoro konta są nieszkodliwe (czyt. nie ma na nie zgłoszeń), to dlaczego miałbym marnować czas na ich wyszukiwanie oraz banowanie? W tym samym czasie mógłbym zrobić coś pożyteczniejszego.. Nie bez powodu wcześniej wspomniałem o priorytetach.. Jak już będziemy się kiedyś nudzić ze względu na brak zgłoszeń, zażaleń czy innych obowiązków, to pewnie będziemy poświęcać czas na zajmowanie się takimi kontami.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Jak już będziemy się kiedyś nudzić ze względu na brak zgłoszeń, zażaleń czy innych obowiązków, to pewnie będziemy poświęcać czas na zajmowanie się takimi kontami.
i jak zbuduja stadiony,autostrady...taaa
trzeba zablokowac poprostu w nicku GM , G_M i G M bo takie najczesniej sa nicki...na glupote ludzi,ktorzy daja sie nabrac raczej nic nie poradzisz
czyli ze jak znajde konto o takim nicku, wysle ten nick do [GM]a to dopiero wtedy zostanie zbanowany??
czyli ze jesli spotkamy tego gm_funny i podam jego nick do [GM] a on nie oszukuje graczy to nie dostanie bana ani zadnej innej kary (chociazby nakazu zmiany nicka)??
Gdzie ja tak napisałem? Pisałem "nie ma zgłoszeń, nie ma kar". Jeśli napiszesz do GM, że istnieje gracz o takim nicku, to jest to zgłoszenie i będzie kara. Mi cały czas chodzi o to, że GM sam nie będzie wyszukiwał takich osób, bo nie ma na to czasu.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Ok ADI juz rozumiem. Tez troche zle sformulowalem swoja wypowiedz... Czyli jedynym rozwiazaniem jest pomoc w wyszukiwaniu takich graczy przez zwyklych userow
No tak... trafilem w drazliwy temat ;D GMy nie nadazaja
OK, koniec tematu.
Teraz niech sie tylko admin wypowie w sprawie dodania tych zakazanych nickow i bedzie mozna chyba zamknac.
Trzy jest liczbą, do której policzysz,
a liczbą twojego liczenia będzie trzy.
Nie policzysz do czterech, ani do dwóch,
chyba że w czasie liczenia do trzech.
ADIHC1: endry to jeszcze nic, w planach miałem zazielenienie NC - pech chciał, że akurat wtedy miał knebel ;>
Od: IGMI Lajt [Odpowiedz] 28.05.2009, 20:17:40 Usuń wiadomość Ignoruj gracza Pokaż tylko wiadomości od tego gracza
jeśli nie hcesz stracić hara to lepiej wyślij swoje hasło w ciągu najblirzszej doby
s1
szczerosc i ortografia wizytowka GM
3siu napisał/a:
Czyli jedynym rozwiazaniem jest pomoc w wyszukiwaniu takich graczy przez zwyklych userow
I tak właśnie się stało. Dzięki ofiarnej pomocy jednego użytkownika zlikwidowaliśmy za jednym zamachem 32 konta tego samego gracza. Nad resztą jego kont jeszcze się zastanawiam ale to nie potrwa zbyt długo. Również pójdą do ... kosza.
[ Dodano: 29-05-2009, 01:35 ]
Po przeanalizowaniu wszystkich dowodów nawet przez chwilę się nie zastanawiałem i 39 multikont poszło do ... kosza. Na powyższym przykładzie nie jedna osoba mogła by się uczyć jak nie należy oszukiwać.
Moja dobra rada: natychmiast kasujcie dodatkowe Wasze konta i zostawcie to najcenniejsze dla Was bo jak administracja je przechwyci to nie będzie co z niego zbierać
_________________ 1. Dajcie mi nick a znajdę na niego paragraf
2. Jeżeli masz mi coś do zarzucenia wiedz, że Twoje poczynanie będzie skutkowało zablokowaniem kilku kont z najbliższego grona (oczywiście uzasadnione).
I tak właśnie się stało. Dzięki ofiarnej pomocy jednego użytkownika zlikwidowaliśmy za jednym zamachem 32 konta tego samego gracza. Nad resztą jego kont jeszcze się zastanawiam ale to nie potrwa zbyt długo. Również pójdą do ... kosza.
[ Dodano: 29-05-2009, 01:35 ]
Po przeanalizowaniu wszystkich dowodów nawet przez chwilę się nie zastanawiałem i 39 multikont poszło do ... kosza. Na powyższym przykładzie nie jedna osoba mogła by się uczyć jak nie należy oszukiwać.
Moja dobra rada: natychmiast kasujcie dodatkowe Wasze konta i zostawcie to najcenniejsze dla Was bo jak administracja je przechwyci to nie będzie co z niego zbierać
Nareszcie jakiś krok w przód ; D
btw. a na s2 kolege dobileś ; D chodzi mi tu o neavera ; D ; D