Profesja: Wojownik
Nick: BROVTHER
Level: 69
Wysłany: 14-09-2009, 18:11
ADIHC1 napisał/a:
Nie istotne jest kto jest za zmianą, ale dlaczego i jak rozwiązać problem ze spamem/niepotrzebnymi zgłoszeniami.
ADIHC1 ja proponuje żeby był zakaz zgłaszania wulgaryzmów. (jak napisałem wcześniej są to wiadomości prywatne). Zgłaszać można jedynie reklamy. (Osób, które reklamują coś na czacie jest coraz mniej, PW jest bezpieczniejszym źródłem reklam). Jeśli by ten sam gracz cały czas wysyłał bezsensowne zgłoszenia lub Spam'ował. Dostawał by bana np. 3dni.
Skala reklamowanie stron przez PW powiększa się coraz bardziej. Dlatego trzeba coś z tym zrobić !
_________________ Walka jest myśleniem, przewidywaniem ruchów przeciwnika. Walka bez myślenia jest jak broń bez amunicji. - by BROVTHER (Sorverture).
Skala reklamowanie stron przez PW powiększa się coraz bardziej.
Od tego masz przycisk Ignoruj.
Jurassa napisał/a:
Jeśli by ten sam gracz cały czas wysyłał bezsensowne zgłoszenia
Bezsensowne zgłoszenia, czyli jakie?
Zwróć uwagę na to, że gracze nie znają Regulaminu czy Wykazu kar, przez co nieświadomie zgłaszali wiadomości, których nie powinni byli zgłaszać.
---
Z wiadomości powinny być wyłapywane i karane próby wyłudzania płatności Premium SMS (obecnie przy takich wiadomościach - teoretycznie - pojawia się przycisk GM), handlu postaciami (ciężko będzie rozwiązać to odpowiednim filtrem) czy inne "ciężkie" przewinienia. Gracze nie są karani tylko po to, żeby ich karać, a po to, żeby uchronić naiwnych graczy. A tego nie da się zrobić - nawet jak uszczelnimy wiadomości, to oszuści przerzucą się choćby na gadu i tam będą przeprowadzane "transakcje".
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Jeśli ktoś prosi Ciebie o sms - pojawia się przycisk GM.
Jeśli ktoś Cię wyzywa/spamuje - od tego masz Ignor.
Jeśli ktoś oferuje sprzedaż konta - to tylko i wyłącznie Twoja wina,
jeśli dasz się nabrać, chyba Regulamin mówi na ten temat jasno. Tyle ode mnie.