Żeby poniżej 18-20 poziomu (czyli przed dostaniem się do Eliar) legalnie zarabiać większe ilości złota to trzeba być masochistą i mieć mnóstwo wolnego czasu. Ogólnie, moim skromnym zdaniem, dopiero wraz z dostępem do czwartego miasta zaczyna się gra.
Choć z drugiej strony pamiętam, że swój pierwszy milion zarobiłem na około 13 poziomie...
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Żeby poniżej 18-20 poziomu (czyli przed dostaniem się do Eliar) legalnie zarabiać większe ilości złota to trzeba być masochistą i mieć mnóstwo wolnego czasu.
oj uwierz mi są tacy : D
Prawdziwe zarabianie to się zaczyna po dostępie do Oasis/Kurthus bo tam się zaczynają pojawiać naprawdę dochodowe stworki D:
Po 1 .
w targu zaproponowano na swiecie 1 że jak sprzedasz zbroję powiedzmy w targu z lange do eterni to nic nie zyskasz, bo..
powiedzmy ze jakaś zbroja kosztuje z 2500 G w sklepie a ty chcesz sprzedac ją w targu w eternii..
to..
albo weźniesz sprzedasz na targu za 2500 G ktoś licytuje za 3000 G a zbroja jest warta z 2500 G to niestety nie warto na świecie 1 tak robic.
warunkiem jest świat 3 co można prawie wszystko robic
proponuje ci walczenie z innymi graczami.. ( jak nie chcesz na potworkach zarobic golda to może na graczach zarobisz za gracza jest więcej Gold niż za potwora a ranq zdobywasz )
Profesja: Wojownik
Level: 33
Wysłany: 19-12-2009, 22:30
Walkmen napisał/a:
Szczerze? Nie znam takiej formy legalnego zarabiania kasy. Na tym lvlu to niczym nie można uczciwie handlować.
Oj Walkmanie mozna, tylko potrzeba sporo cierpliwosci i czasu.
Potezny Trusk napisał/a:
Walkmanie, chcę, aby wszystko było w 100% legalne. Bez żadnych przelewów itp.
Zasady sa proste:
1. skupujesz z targu sprzet który stoi ponizej 50% wartosci i sprzedajesz z zyskiem na pniu, zwykle sa to badziewy których nawet nie opłaca się wystawiać, typu tasaki czy cisowe rózdżki za niewielki zysk, ale czasem trafiaja się prawdziwe okazje (najwiecej z takiej transakcji miałem 1.300.000 zysku ale musiałem zainwestować 1.200.000).
2. skupujesz inny sprzęt który ma wartośc ale idzie wyjatkowo tanio i go póxniej wystawiasz za normalna cenę, jak jest na zbyt wysoki level wtedy musisz szukac kupców.
3. przegladasz oba targi po kilka razy dziennie a na okazje polujesz licytujac kilka minut przed końcem aukcji.
To tak w skrócie, jak dochodzisz do eliar to na samym sprzecie sklepowym masz niezły utarg ale na 10 levelu to musisz długo orać na sprzęt i miksy bo kaktusy sporo kosztują.
pozdrawiam
[ Dodano: 19-12-2009, 22:32 ]
ADIHC1 napisał/a:
Żeby poniżej 18-20 poziomu (czyli przed dostaniem się do Eliar) legalnie zarabiać większe ilości złota to trzeba być masochistą i mieć mnóstwo wolnego czasu. Ogólnie, moim skromnym zdaniem, dopiero wraz z dostępem do czwartego miasta zaczyna się gra.
[Ex-GM] Shell napisał/a:
oj uwierz mi są tacy : D
Dokładnie jak piszecie, ale ten masochizm naprawdę sie opłaca.
Profesja: Wojownik
Level: 33
Wysłany: 21-12-2009, 20:51
Cytat:
Opłaca się, opłaca - sam tak robiłem. Co nie zmienia faktu, że jest to żmudny proces, dlatego mało kto się tym para.
Żmudny, ale przynoszący naprawdę świetne efekty, jak słusznie zauwazasz, a to że mało kto sie nim zajmuje tym bardziej premiuje tych którzy to robią, gracz cierpliwy i konsekwentny ma dzięki swojemu uporowi kase na wszystko czego mu potrzeba bez żadnych kombinacji co mu daje naprawdę powazne mozliwości i spora przewagę nad innymi.
pozdrawiam
[ Dodano: 21-12-2009, 21:18 ]
Cytat:
Popieram masz rację, choc mam 17 lv to z ludzi(niektórych) wylatuje po 30k takzwanych "przelewaczy"
luki_23 napisał/a:
proponuje ci walczenie z innymi graczami.. ( jak nie chcesz na potworkach zarobic golda to może na graczach zarobisz za gracza jest więcej Gold niż za potwora a ranq zdobywasz )
W ten sposób nie da sie zbyt wiele zarobić 30k to naprawdę pryszcz tyle to kosztuja kaktusy na 2 walki a z dobrego gracza moze wypaść sporo sporo wiecej, tylko trzeba go pokonać
Przelewacze maja kasę, ale ci którzy uczciwie ciułaja maja jej sporo więcej, a bez niej wiele nie zwojujesz, dobre gemy sporo kosztuja niestety i zbiera się na nie naprawdę długo.
pozdrawiam
[ Dodano: 21-12-2009, 21:18 ]
p.s. na 3 walki bedzie tych kaktusów
A może takie pytanko poza tematem. Na s3 golda można przelewać. Jeżeli chciałbym sprzedawać ranq na MF-y to te MF-y muszą iść na konto na s3 czy mogą iść na s2 lub s1?
TZN. Sprzedam ranq i podam kod postaci na s2. Legalne czy nie??
Oczywiście, że legalne, jak najbardziej, to najszybszy sposób na zbanowanie konta
Bez urazy, ale zadałeś wręcz idiotyczne pytanie
Na świecie drugim nawet się nie wychylaj, bo cię walkmen dorwie