Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
21-02-2015, 00:04
Jak zarobić, a się nie narobić?
Autor Wiadomość
Levusek 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 182
Wysłany: 13-12-2009, 15:43   

Legolass napisał/a:
Musisz znaleźć sponsora.

WYKAZ KAR napisał/a:
Celowe i/lub wielokrotne przekazywanie złota innemu graczowi poprzez celowe operacje na targu.

:mrgreen:

Piszę poprawnie po polsku.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 13-12-2009, 17:26   

Żeby poniżej 18-20 poziomu (czyli przed dostaniem się do Eliar) legalnie zarabiać większe ilości złota to trzeba być masochistą i mieć mnóstwo wolnego czasu. Ogólnie, moim skromnym zdaniem, dopiero wraz z dostępem do czwartego miasta zaczyna się gra.

Choć z drugiej strony pamiętam, że swój pierwszy milion zarobiłem na około 13 poziomie...

[Ex-GM] Shell 
Tester

Profesja: Mag
Level: 1
Wysłany: 16-12-2009, 16:19   

Cytat:
Żeby poniżej 18-20 poziomu (czyli przed dostaniem się do Eliar) legalnie zarabiać większe ilości złota to trzeba być masochistą i mieć mnóstwo wolnego czasu.

oj uwierz mi są tacy : D

Prawdziwe zarabianie to się zaczyna po dostępie do Oasis/Kurthus bo tam się zaczynają pojawiać naprawdę dochodowe stworki D:

Archaniol 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Nocny Lowca
Level: 237
Wysłany: 18-12-2009, 23:22   

[Ex-GM] Shell napisał/a:
Prawdziwe zarabianie to się zaczyna po dostępie do Oasis/Kurthus bo tam się zaczynają pojawiać naprawdę dochodowe stworki D:

Dokładnie tak :)
Lecz już takie zarabianie na full jest w chwili gdy czeka się na upka na dużych IvI wtedy nie ma co robić to się handluję :twisted: :-D :twisted:

Pasuje ?
Czy może nadal nie ?

luki_23 
Użytkownik

Nick: luki_23
Level: 999
Świat: 3
Wysłany: 19-12-2009, 21:43   

Po 1 .
w targu zaproponowano na swiecie 1 że jak sprzedasz zbroję powiedzmy w targu z lange do eterni to nic nie zyskasz, bo..
powiedzmy ze jakaś zbroja kosztuje z 2500 G w sklepie a ty chcesz sprzedac ją w targu w eternii..
to..
albo weźniesz sprzedasz na targu za 2500 G ktoś licytuje za 3000 G a zbroja jest warta z 2500 G to niestety nie warto na świecie 1 tak robic.
warunkiem jest świat 3 co można prawie wszystko robic ;)
proponuje ci walczenie z innymi graczami.. ( jak nie chcesz na potworkach zarobic golda to może na graczach zarobisz ;) za gracza jest więcej Gold niż za potwora a ranq zdobywasz ;) )

Misiopysio 
Użytkownik

Level: 33
Wysłany: 19-12-2009, 22:30   

Walkmen napisał/a:

Szczerze? Nie znam takiej formy legalnego zarabiania kasy. Na tym lvlu to niczym nie można uczciwie handlować.

Oj Walkmanie mozna, tylko potrzeba sporo cierpliwosci i czasu.

Potezny Trusk napisał/a:
Walkmanie, chcę, aby wszystko było w 100% legalne. Bez żadnych przelewów itp.

Zasady sa proste:
1. skupujesz z targu sprzet który stoi ponizej 50% wartosci i sprzedajesz z zyskiem na pniu, zwykle sa to badziewy których nawet nie opłaca się wystawiać, typu tasaki czy cisowe rózdżki za niewielki zysk, ale czasem trafiaja się prawdziwe okazje (najwiecej z takiej transakcji miałem 1.300.000 zysku ale musiałem zainwestować 1.200.000).
2. skupujesz inny sprzęt który ma wartośc ale idzie wyjatkowo tanio i go póxniej wystawiasz za normalna cenę, jak jest na zbyt wysoki level wtedy musisz szukac kupców.
3. przegladasz oba targi po kilka razy dziennie a na okazje polujesz licytujac kilka minut przed końcem aukcji.

To tak w skrócie, jak dochodzisz do eliar to na samym sprzecie sklepowym masz niezły utarg ale na 10 levelu to musisz długo orać na sprzęt i miksy bo kaktusy sporo kosztują.

pozdrawiam

[ Dodano: 19-12-2009, 22:32 ]
ADIHC1 napisał/a:
Żeby poniżej 18-20 poziomu (czyli przed dostaniem się do Eliar) legalnie zarabiać większe ilości złota to trzeba być masochistą i mieć mnóstwo wolnego czasu. Ogólnie, moim skromnym zdaniem, dopiero wraz z dostępem do czwartego miasta zaczyna się gra.
[Ex-GM] Shell napisał/a:
oj uwierz mi są tacy : D

Dokładnie jak piszecie, ale ten masochizm naprawdę sie opłaca.

pozdrawiam

Debil_sqn 
Użytkownik

Nick: Debil_sqn
Level: 17
Wysłany: 20-12-2009, 11:01   

luki_23:
Popieram masz rację, choc mam 17 lv to z ludzi(niektórych) wylatuje po 30k takzwanych "przelewaczy" :twisted:

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 20-12-2009, 17:17   

Misiopysio napisał/a:
Dokładnie jak piszecie, ale ten masochizm naprawdę sie opłaca.

Opłaca się, opłaca - sam tak robiłem. Co nie zmienia faktu, że jest to żmudny proces, dlatego mało kto się tym para.

american idiot 
Użytkownik

Level: 186
Wysłany: 20-12-2009, 17:20   

Zależy od świata
na 3 sprowadzaj eq i potki a dodatkowo mozesz sprzedawac expa ranq oraz robic drobne prace graficzne

Misiopysio 
Użytkownik

Level: 33
Wysłany: 21-12-2009, 20:51   

Cytat:
Opłaca się, opłaca - sam tak robiłem. Co nie zmienia faktu, że jest to żmudny proces, dlatego mało kto się tym para.

Żmudny, ale przynoszący naprawdę świetne efekty, jak słusznie zauwazasz, a to że mało kto sie nim zajmuje tym bardziej premiuje tych którzy to robią, gracz cierpliwy i konsekwentny ma dzięki swojemu uporowi kase na wszystko czego mu potrzeba bez żadnych kombinacji co mu daje naprawdę powazne mozliwości i spora przewagę nad innymi.

pozdrawiam

[ Dodano: 21-12-2009, 21:18 ]
Cytat:
Popieram masz rację, choc mam 17 lv to z ludzi(niektórych) wylatuje po 30k takzwanych "przelewaczy" :twisted:
luki_23 napisał/a:
proponuje ci walczenie z innymi graczami.. ( jak nie chcesz na potworkach zarobic golda to może na graczach zarobisz ;) za gracza jest więcej Gold niż za potwora a ranq zdobywasz ;) )

W ten sposób nie da sie zbyt wiele zarobić 30k to naprawdę pryszcz tyle to kosztuja kaktusy na 2 walki a z dobrego gracza moze wypaść sporo sporo wiecej, tylko trzeba go pokonać ;)
Przelewacze maja kasę, ale ci którzy uczciwie ciułaja maja jej sporo więcej, a bez niej wiele nie zwojujesz, dobre gemy sporo kosztuja niestety i zbiera się na nie naprawdę długo.

pozdrawiam

[ Dodano: 21-12-2009, 21:18 ]
p.s. na 3 walki bedzie tych kaktusów ;)

Potezny Trusk 
Użytkownik

Wysłany: 22-12-2009, 15:11   

A może takie pytanko poza tematem. Na s3 golda można przelewać. Jeżeli chciałbym sprzedawać ranq na MF-y to te MF-y muszą iść na konto na s3 czy mogą iść na s2 lub s1?

TZN. Sprzedam ranq i podam kod postaci na s2. Legalne czy nie??

BLade_immortal 
Użytkownik

Nick: BLade
Level: 186
Wysłany: 22-12-2009, 16:12   

Oczywiście, że legalne, jak najbardziej, to najszybszy sposób na zbanowanie konta :D
Bez urazy, ale zadałeś wręcz idiotyczne pytanie ;)
Na świecie drugim nawet się nie wychylaj, bo cię walkmen dorwie ;)

Potezny Trusk 
Użytkownik

Wysłany: 22-12-2009, 16:23   

Nie oto mi chodzi!!

Jeśli sprzedaję ranq na S3, a Nie na S2 i podam kod postaci ze świata moderowanego.

Źle mnie zrozumiałeś ;D

Woj Mroku 
Użytkownik

Nick: Woj1910
Level: 140
Wysłany: 22-12-2009, 17:01   

Dobrze zrozumiał, ja też zrozumiałem.
Odpowiedź brzmi:
Nie ma takiej opcji!

Woj1910 -4 - Landern

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Wysłany: 22-12-2009, 17:05   

Rozumiem, że w wolnej chwili Tomi ma rzucić okiem na Twoje doładowania i w razie czego przydzielić odpowiednią karę? ; >

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi