problemem jest niewyważeni co niektórych potworków , czyli tych co używają pocisku , bo to nie jest normalne gdy mam
Obrona (efektywność: 76%) 3627 > 2756
Obrona magiczna (efektywność: 82%) 3440 > 2820
i zoltar , platynowy golem i asura zadają obrażenia po 4400-5000
a czarny smok , czarnoksiężnik , archanioł po 8000 -9500 a ta sama liga potworów , ten sam lv
co do expienia najlepszy moim zdaniem exp jest w starożytnych ruinach (złoty golem,stara wiedźma i Gladiator) tam nie padam i exp jest bardzo ciekawy do Krateru nie ma co iść ;p
Średnia na potworku (wg mnie) w lokacji, gdzie często atakują potwory (np mokradła) to 135% expa z potworka. I to się sprawdzało!! Średnio na 100 ruchów w mokradłach dostawało się 500k expa. Potworek ok. 3800expa. 3800*135% daje ok. 5k na ruch . Niestety teraz nie wiem jak to obliczyć Może później wykombinuję
_________________ Preszedłem fabułę na s2 jako drugi. Cel wykonany. Teraz można szczycić się, a ludzie traktują Cię z powagą i uszanowaniem...
zoltar , platynowy golem i asura zadają obrażenia po 4400-5000
a czarny smok , czarnoksiężnik , archanioł po 8000 -9500 a ta sama liga potworów , ten sam lv
To oczywiste, ze magiczny potwor ma wiekszy atak.
to czemu na poziomie ognia dostaje po 5500 przy atrybucie 25 a od ptaka gromów za 3500 przy 50 wiatr
coś twoja teoria się kupy nie trzyma , oba ataki są sobie równe nie ma że jeden jest silniejszy od drugiego
Bo masz atrybut ognia i wiatru. A pocisk magiczny ma większy atak niż gem z atrybutem.
Po za tym wnioskuję, że skoro Czarny Smok ma ~1300many więcej od Ptaka Gromów to zapewne ma też więcej ataku
_________________ Kiedyś pisałem z konta wrobelekek ale zostało zhakowane...
Dobrze jest expić na poziomie ziemi.Średnio na 1 ruch na mokradłach się dostaje 4,8 k expa a na poziomie ziemi 7,3 k, więc różnica jest spora.Nie próbowałem expić na niższych poziomach krateru, ale wydaje mi się, że tam exp powinien być jeszcze lepszy.
Jeżeli masz takie staty że dasz rade ubić 4 potwory np 4 zoltary/czarne smoki to super tam jest ja zawsze padałem na 3,4 potworach na ziemi a na wietrze 4 wygrywalem i to bez problemów ;d
i jest bardzo ciężko , a zrobiłem na testach chyba z 30 resetów żeby sprawdzić co trzeba mieć żeby mieć jakiekolwiek szanse , i tak jeszcze brakuje ataku i szczęścia i najgorsze jest to że trzeba też się leczyć elixirami bez tego nie ma żadnych szans
Nie wiem, jak Ty Val, ale ja podczas testów doszedłem do wniosku, że nie ma sensu pakować w atak, te silniejsze potwory i tak nie zawsze padają po jedynym ciosie (im masz więcej siły, tym one są mocniejsze i tak aż do... nie wiem kiedy następuje moment kiedy przestają "rosnąć w siłę") - także moim zdaniem niepotrzebnie marnujesz punkty ładując je w siłę, zamiast w szybkość.
Ostatni poziom krateru (4x Baalrukh) "wyceniłem" na 220lv (miałem wtedy 250 siły i tyle szczęścia, żeby regularnie siadały krytyki) i zdaje się, że tak miało być, skoro Tomi nie zrobił korekty.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
to podaj swój typ to zobaczę jak się sprawdza
po wielkich mękach w końcu doszedłem i pokonałem bóstwo wiatru i lodu , właśnie taką metodą że mam moby na raz , jeżeli uważasz że pokonasz grupę czarnoksiężników mając je więcej jak na raz to chce to zobaczyć
do regularnego krytyka trzeba albo ok 370 szczęścia w bazie albo pierścień plus 150