Ta obrony się liczą...
Obu mam po 5k+, speeda 1000+ i tak padam na poziomie ziemi...
Czasem na 3 a nawet na 2 potworach, zależy na co trafie.
Jak dla mnie expienie w kraterze nie ma sensu bo jeśli jesteśmy w stanie tam expić to z pewnością pokonamy już wszystkie bossy i można zresetować fabułę.
Ogólnie w tym update przegięto z potworkami - to bossy powinny stanowić trudność a nie dojście do nich.
obrona nie jest dobrym rozwiazaniem bo i tak dużo moby zadają też miałem takie staty i dupa nie zawsze było wesoło myślę tak samo jak Val ze trzeba zadawać im cios śmiertelny wtedy nie będzie problemu a to jest możliwe koło 400-450 pnk myślę w siłe aby był krytyk i każdy mob pada na hita
obrona nie jest dobrym rozwiazaniem bo i tak dużo moby zadają też miałem takie staty i dupa nie zawsze było wesoło myślę tak samo jak Val ze trzeba zadawać im cios śmiertelny wtedy nie będzie problemu a to jest możliwe koło 400-450 pnk myślę w siłe aby był krytyk i każdy mob pada na hita
Zgadzam się, jeśli ściągniesz mobka jednym hitem to walka jest praktycznie po twojej stronie. Skoro mamy brać 1 ciosem to szybkość się przyda np. na 4 mobki. Ja obron na hybrydzie miałem na poziomie 3,7k i dawałem na luzie radę. Potem wykonałem reset, ok. 4,7k obrony i nie szło już tak łatwo bo brakło ciosu wykańczającego mobka a i tak ich ciosy nie były małe. Te staty jednak były pod demona ciemności Więc dążcie do tego by mieć idealne staty pomiędzy siłą a obroną i szybkością
żeby szybkość się liczyła to trzeba mieć jej ponad 1400 wtedy widać że się wyprzedza moby i tak trzeba się modlić o to żeby nie dostać serii 4 ciosy pod rząd , przy dużej szybkości możemy zapomnieć o dobrym ataku
Podawałem statystyki i ekwipunek z którego korzystałem podczas testowania poziomu trudności. Problemem jest to, że preferuję ekwipunek z bonusem do szybkości (a ten nie jest łatwo dostępny), a do tego Pierścień Chaosu został osłabiony. Po tych zmianach testy nie były powtarzane, ale skoro ostatni poziom krateru jest przewidziany na mniej więcej 220-230lv, a ja go "zamknąłem" na 210-220lv to do 230lv trochę luzu zostało (a to z bonusem z gemów co najmniej 200 szybkości).
Poza tym nie przypominam sobie, żeby podczas testów ktoś narzekał na poziom trudności, wykazany przez moje testy... "wszyscy" latali z 300lv i katowali fabułę.
Val Gaav napisał/a:
do regularnego krytyka trzeba albo ok 370 szczęścia w bazie albo pierścień plus 150
Na ten temat też pisałem w "raporcie" z testów - trzeba mieć około 840 szczęścia dla regularnych krytyków na ostatnich poziomach krateru.
Sax napisał/a:
myślę tak samo jak Val ze trzeba zadawać im cios śmiertelny wtedy nie będzie problemu
Na poziomie, jaki jest przewidziany dla tych lokacji jest to niewykonalne - przynajmniej mi nie udało się uzyskać rozsądnego setu. Nie zawsze potwory spadają po jednym ciosie, jak już pisałem "rosną w siłę" razem z atakiem gracza.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Jeśli chodzi o szybkość, to wspomniałem o tym - można było poniżej 220lv sobie poradzić, mapa jest (wg założeń Tomiego) na 230lv, więc jest czym nadrobić braki w szybkości. Co do szczęścia to faktycznie - zapomniałem, że Pierścień Chaosu dawał również spory bonus do szczęścia... ale nie ja go "popsułem" ; D
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Na 220 lvl spokojnie wygram z trzema mobami na poziomie ziemi, ale używam leczenia 6***** i mikstur many. Jak sobie załatwię platynowy set to będę rzeźnił
[ Dodano: 23-02-2010, 22:14 ]
Najoszczędniejszy sposób to to nie jest
_________________ Preszedłem fabułę na s2 jako drugi. Cel wykonany. Teraz można szczycić się, a ludzie traktują Cię z powagą i uszanowaniem...
niekoniecznie
Spokojnie przetrwam atak dwóch potworów z poziomu lodu. Jakbym miał te 9 lvl więcej to już inaczej by się grało Czy mi się wydaje czy na poziomie wiatru potworki są słabsze niż na poziomi ziemi??
_________________ Preszedłem fabułę na s2 jako drugi. Cel wykonany. Teraz można szczycić się, a ludzie traktują Cię z powagą i uszanowaniem...