Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:39
Time

Podoba ci się pomysł z czasem ?
Tak
60%
 60%  [ 39 ]
Nie
40%
 40%  [ 26 ]
Głosowań: 65
Wszystkich Głosów: 65

Autor Wiadomość
xyzzy 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 666
Wysłany: 05-04-2009, 17:50   

Nie ma potrzeby tego robić, bo już jest. Wystarczy zalogować się na MFO Start:
http://start.my-fantasy.net/

Zbysiu 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: Zbyszek
Level: 224
Wysłany: 05-04-2009, 19:23   

xyzzy, jesteś bardzo bystry :D gdyby autor tego wątku trochę pomyślał też by na to wpadł :P a tak serio to wg mnie temat można zamknąc gdyż xyzzy wyjaśnił wszystko (nic dodac nic ując)

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 05-04-2009, 20:15   

Za to Ty coś przeoczyłeś... w temacie chodziło o to aby był widoczny czas logowania INNYCH GRACZY, a nie Twój.
Zresztą to na MFO Start Beta też się "zaciera" jeśli odruchowo od razu się zalogujesz - więc jeśli potrzebna Ci informacja o ostatnim logowaniu Twojej własnej postaci - to nie jest to najwygodniejsze źródło.

Zbysiu 
Użytkownik

Nick: Zbyszek
Level: 224
Wysłany: 05-04-2009, 20:22   

Edwin mi chodziło właśnie tylko o swoją postac, nie pisałem tamtego posta z myślą o innych graczach tylko o własnym bohaterze

Xezze 
Użytkownik

Nick: Xezze
Level: 665
Wysłany: 06-04-2009, 07:01   

Bardzo dobry pomysł, bardzo by mi się przydał przy sprawdzaniu czy mój brat grał dzisiaj i czy mój team jest aktywny:)

Szymon XI 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 06-04-2009, 11:39   Re: Time

Propozycjons napisał/a:
Dziś chciałem zaproponować czas ostatniego logowania gracza czyli pokazanie co na sekundy czasu gracza kiedy się wylogował ostatnio.Proszę zerknąć za obrazek.

Obrazek

:arrow: To na czerwono jest czas ostatniego jego bycia na MF.

Zrobiłem ten temat bo to by jak kimś się umówisz w grze na solo ( nie chodzi mi o pojedynek ) i ci tylko pokazuje 26.01.09 to nie wież kiedy ostatnio się zalogował.Może z czasem by ułatwiło to trochę ...

wcale że nie godzina ostatniego logowanaia!

Kolorek 
Użytkownik

Wysłany: 06-04-2009, 12:59   

Cytat:
wcale że nie godzina ostatniego logowanaia!

Na obrazku widzę ostatnia godzinę logowania
I w czym problem ?
Chyba gracz Propozycjons opisał wszystko dokładnie :-)

Ukryty_Samuraj 
Użytkownik

Level: 117
Wysłany: 06-04-2009, 14:58   

Jak najbardziej za. Prywatność... Ojej, jak wy szalejecie na tym punkcie. Było w profilu MP - było o tym na forum, że MP jest 'prywatne' (załosne), później był atak fizyczny/magiczny - tutaj akurat miałem okres nieaktywności, ale znam tendencje graczy do wymyślania podobnych bzdur to pewnie też było coś takiego. Teraz mamy już profesje mag/woj/hybryda... A teraz wymyślacie że czas logowania to rzecz prywatna - nie podoba się - to nie graj, skoro to, że ktoś widzi kiedy się ostatnio logowałeś (w końcu to nie jest historia wszystkich logowań, tylko jedno, ostatnie) uwłacza twojej dumie - jak mówiłem na początku - jestem zdecydowanie na tak :)

Pieniądze w karczmie:494G

Rebith ssj 
Użytkownik

Nick: Rebith ssj
Level: 120
Świat: 3
Wysłany: 06-04-2009, 15:25   

Witam Was. Moim zdaniem owy pomysł jest bardzo dobry. Jestem też za takim rozwiązaniem gdzie włączamy np. opcję .. Ukryj zegar na: 1h, 2h, 3h. itp.

EdwinOdesseiron 
Użytkownik

Nick: Edwin
Level: 145
Wysłany: 06-04-2009, 17:57   

Ukryty_Samuraj, o czym Ty w ogóle mówisz? MP lub HP to część gry - mówienie że jest to "prywatne" jest żałosne. Ale czas logowania mówi także coś o Tobie- a dokładnie kiedy miałeś wolny czas i się logowałeś. A na to część ludzi się nie zgodziła i ich wolę MUSISZ uszanować, czy Ci się podoba, czy nie. Co innego opcja z wyłączeniem - ale wtedy wszyscy to wyłączą i tyle będzie zabawy ;)

llludek 
Użytkownik

Level: 69
Wysłany: 07-04-2009, 00:25   

jak dla mnie mozna i to wprowadzic. ale jesli mialoby to byc wprowadzone to powinna byc tez dodana opcja pokazuj/nie pokazuj czas ostatniego logowania.

Ukryty_Samuraj 
Użytkownik

Level: 117
Wysłany: 07-04-2009, 06:39   

EdwinOdesseiron napisał/a:
Ukryty_Samuraj, o czym Ty w ogóle mówisz? MP lub HP to część gry - mówienie że jest to "prywatne" jest żałosne. Ale czas logowania mówi także coś o Tobie- a dokładnie kiedy miałeś wolny czas i się logowałeś. A na to część ludzi się nie zgodziła i ich wolę MUSISZ uszanować, czy Ci się podoba, czy nie. Co innego opcja z wyłączeniem - ale wtedy wszyscy to wyłączą i tyle będzie zabawy ;)

Tak, weź pod uwagę że wiele pomysłów jest tu TAK/NIE/ZOpcjąWyłączWłączWProfilu... I jeszcze żaden pomysł z włącz/wyłącz nie przeszedł :D Choć z drugiej strony trzeba by się zastanowić jakie pomysły z tego działu przesżły w życie :D

Pieniądze w karczmie:494G

Rosio 
Użytkownik

Wysłany: 07-04-2009, 18:53   

Pyszny Pomysł :roll: Mała zmiana a myśle ze wiele ulatwi, zmieni. Chyba niezbyt duzo czasu zajmie wprowadzenie w zycie tego pomyslu?? ;>

Darksteel 
Użytkownik

Wysłany: 05-06-2009, 18:03   

Cieszcie się ,że jest ostatni dzień zalogowania pokazany..Przecież nic ci nie pomoże to że będziesz wiedział czy był 5 min. temu lub 10 min. I tak będzie offline a jak będzie online to sobie zobaczysz

Fareli 
Użytkownik

Nick: Fareli
Level: 5
Wysłany: 05-06-2009, 18:25   

Ciekawy pomysł :razz: , mi się podoba, czasami faktycznie jest mi to potrzebde, choć rzadko. :-|

Cytat:
Ale jesli mialoby to byc wprowadzone to powinna byc tez dodana opcja pokazuj/nie pokazuj czas ostatniego logowania.

Absolutnie się z tobą zgadzam :twisted:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi