WY mówicie aby banować postać która się chce sprzedać ...
Wystarczy że wyjdę poza miasto i powiem
Sprzedam postać ( JYN) za 50zł
To co...będę mógł wrabiać kogo chcę...bo przeciesz nikt nie ma pewności czy ja sprzedaje to konto...
To zrób tak cwaniaku - GM sprawdzi że masz IP niezwiązane z Jynem - czyli jesteś oszustem. Ale bana pewnie i tak dostaniesz, paragraf się znajdzie, np wyłudzanie esów (ostatnio gość napisał na czacie "sprzedam ranq" a dostał mies. więzienia za ... wyłudzanie esów )
Profesja: Mag
Nick: jakup33
Level: 109
Świat: 3
Wiek: 28 Dołączył: 15 Lut 2009 Skąd: Ze starego Poznańskiego
Wysłany: 28-02-2009, 17:39
Kraien napisał/a:
Hmm... nie wiem czy ktoś o tym mówił ale kiedyś na jakiejś inne grze też był problem podobny i ktoś wpadł na pomysł żeby nie banować ip tylko jakiś numer karty sieciowej nie pamiętam o co dokładnie chodziło ale blokowało by to tylko jeden komputer nawet ze zmiennym ip ale nie jestem pewien czy to jest prawda. Jak będę miał czas to pogrzebię w internecie może coś ciekawego znajdę. A co do Tego czekania na potwierdzenie maila to dobry pomysł
dracon13pl napisał/a:
Cytat:
po 2: limit multikont do 5
a jak sie serwer zorientuje ze masz 5 kont a nie 10 ? .. zreszta znowu osiedlowka na tym by cierpiala
Kraien napisał/a:
jakiś numer karty sieciowej
cos podobnego jest chyba w E.T. otoz jak uzywasz dopalaczy dostajez bana .. ale takiego na dysk twardy ( jak to zrobic --> nie wiem ) ale to tez moze byc rozwiazanie
Chodz tutaj o Adres MAC który jest inwidualny dla KAŻDEJ karty sieciowej, ale nie jestem pewien czy osoba trzecia np.GM mogłby go odczytać. Gdyby udało się zablokować MAC'a jedynym sposobem na ponowne granie w MFO byłaby nowa karta
_________________ Nie gram już w MFO ale polubiłem to forum
Nawet w światach moderowanych nie boją się pisać takich ogłoszeń... Robiąc od nowa postać i stojąc w okolicach pierwszych miast musiałem niekiedy interweniować na czacie zgłaszając to do gm'a.
Profesja: Mag
Level: 78
Wysłany: 30-08-2009, 19:16
ban na IP tu nic nie da.. Ponieważ dany gracz reśnie router i co wtedy? ma zmienione IP. Ja proponuje zablokowanie wszystkich kont z danego IP ale nie wiem co zrobić z graczami osiedlowymi...