Profesja: Wojownik
Nick: Yon
Level: 155
Świat: 3
Wysłany: 03-04-2007, 19:41 Kolejne sposoby spamowania
Zapewne każdy kto w ciągu ostatnich paru tygodni przesiadywał m.in. pod Eternią zauważyć jak "bardzo inteligentni" gracze spamują swoim nowym cudownym sposobem, a mianowicie wypisują łańcuszek np. [spam][spam][spam][spam][spam].... lub ________________ i podobne co powoduje rozszerzenie strony i co za tym idzie poważnie zmniejsza jej czytelność.
Przykład takiego zniekształcenia obrazu
Piszę więc z pytaniem, czy dałoby się jakoś zmodyfikować czat tak by uniemożliwić tym "inteligentom" taki proceder, bo jest on dosyć denerwujący a na pewno przeszkadza w grze
1. nie wiem czemu to wysyła [SPAM] zamiast nic nie wysyłać w ogóle
2. zaczynam przychylać się do opinii, żeby można było na czat wysyłać jedynie linki na serwery MF (czyli praktycznie tylko logi i raporty)
_________________ nie działam już aktywnie na scenie MF
Ucz się ucz, bo nauka do potęgi klucz;
a jak będziesz mieć dużo kluczy,
złamiesz wszystkie zabezpieczenia.
chcialem sobie przeklnac to wlasnie wyskakiwalo [SPAM] to moze dlatego takie cos ?
Tak, ten filtr cenzuruje bluzgi i uniemozliwia (niecalkiem) na przesylanie
linkow do zewnetrznych stron - zamiast tego sle '[SPAM]', choc lepiej,
gdyby nie wysylalo nic, tak jak X-F wspomnial..
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Profesja: Wojownik
Nick: Yon
Level: 155
Świat: 3
Wysłany: 04-04-2007, 16:17
Zgadzam sie z przedmówcą, a dokładniej ze słowem "niecałkiem".... Zablokowana możliwość przeklinania na czacie- Polak potrafi... wystarczy że wepchnie kropkę pomiędzy r i w i po sprawie... Przekliniania nie zablokujemy w tej grze, to kwestia gustu i dobrego wychowania, a panowie i panie którzy rzucają obelgami na lewo i prawo sami tylko prezentują własną niedojrzałość itp.
W temacie jednak chodziło mi przede wszystkim o możliwość zablokowania "łańcuszków" które zniekształcają ekran gry i utrudniają przykładowo atak na jakąś osobę, lub zwykły ruch po mapie...