Otóż proponuję pewną zmianę w tabeli ''przyjaciół''... Przed dodaniem do niej kogokolwiek, (załóżmy że gracz Pijany Majster zaprasza gracza Hellraiser), osoba zapraszana, po zalogowaniu się do gry, zostaje poproszona o zatwierdzenie ''znajomości'', chociażby komunikatem a'la:
Gracz Pijany Majster chce być twoim przyjacielem. Czy zgadzasz się na to?
Zapobiegłoby to bezsensownym gonitwom za dopiero co wlogowanym graczem, ponieważ użycie opcji ''szukaj'' zajęłoby nieco więcej czasu. Tym sposobem także wyeliminuje sie walki a'la ''jestem silniejszy, to teraz co godzinę będe cię ścigał!''
Myślę, że jest to propozycja godna zwrócenia uwagi. Wielu graczy jest po prostu słabych, i zniechęcają się do gry przez ''wymuszone'' walki. Dotyczy to szczególnie nowych graczy, których nie chcemy tracić, prawda? Proszę o komentarze.
Propozycja jak najbardziej na tak
Szczerze neilubie jak ktoś mnie goni
ale jest to jedno "ale" :
taki funreal_pyre zahir i inni high levele oraz gmowie mieli by takei coś :
- Jakis 1 lvl chce byc twoim przyjacielem...Czy zgadzasz się na to ?
...
Propozycja i tak bardziej na tak niż nie
Można by było też blokowac tą funkcje dla np : jakiegoś przedziału lvlowego,gracza lub wogóle i samemu zapraszac
Profesja: Mag
Level: 114
Wysłany: 21-08-2007, 13:15
no racja najlepiej jak by to ktoś pilnował albo zgłaszać do GM że tobie się to nie podoba że ktoś cie ma w przyjaciołach ale musiało by być więcej GM bo mieli by dużo pracy.
Level: 194
Wysłany: 21-08-2007, 14:02
Ta opcja jest naprawdę przydatna. Nieraz w 5 sekund po zalogowaniu dostaję PW: "solo??" bo gość dodał mnie do przyjaciół... Jestem na tak. A co do spamu na skrzynce:
Level: 999
Wysłany: 21-08-2007, 14:36
Cytat:
Powód? Zostawię dla siebie
Nie wiem nie potrzebny SPAM to jest ;/ Bo , przecież nie powiedziałeś nic sensownego ;/
Ja jestem na TAK Mam tak samo z wieloma graczami ;/ Którzy na mnie polują.
W ten sposób by było lepjej ^^ Można by w tym ignory zrobić Albo nie przyjmuje przyjaźni od x leweli
Załóżmy, że ktoś na nas poluje.
Tak od razu wiemy, że jest online ... chociaz mi to nie sprawia większej różnicy bo i tak mam w zakładkach link do szukajki z ludźmi online na moim lvl'u (nie wspominam juz o tym, że niektóre osoby w liście mam na biało, a w rzeczywistości są offline )
A teraz Lista TODO
Cytat:
• Podział listy przyjaciół na listy 'kumpli' i 'wrogów', gracze w sieci "idą" na góre listy.
A więc teraz będziemy się pytać "Czy chcesz zostać moim wrogiem?"
Tak ale lista TODO jest wprowadzana najczęściej przy UpDate a taką rzecz mogliby zrobić już bo serio tak jak na FOTKA.PL powinna być akceptacja a najczęściej to lista ofiar a nie przyjaciół