Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
turnieje prywatne
Autor Wiadomość
mnietuniema
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 07-11-2007, 18:53   turnieje prywatne

Było już kilka postów o prywatnych turniejach i związanych z nimi niecnych praktykach - przelewanie/wyłudzanie expa, ranku itp. i niestety nie przyniosły te rozmowy żadnej poprawy sytuacji :(
Gram na ś2 i kiedy po raz kolejny dostałem zaproszenie do turnieju organizowanego przez anty czy też gracza z levelem o kilkadziesiąt większym od mojego to z trudem powstrzymałem się od wysłania jakiegoś "soczystego" pw...
Przyglądając się tym turniejom zauważyłem że WSZYSTKIE są turniejami z zaproszeniami.

USUNĄĆ TURNIEJE Z ZAPROSZENIAMI!
przynajmniej teo coś

Zostaną jeszcze te organizowane przez wysokie levele, ale cóż... tylko ci z największymi będą naprawdę bezpieczni w takiej sytuacji :cool: Przy otwartej rejestracji zawsze jest większa szansa na to że ustawki będą jakoś eliminowane :)

Koshima
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 92
Wysłany: 07-11-2007, 19:00   

boshe, moze takie pw zignorowac... usunąć i sie nie przejmowac....

www.kreator.wmcms.info

Jest XXIw. a ty jeszcze nie masz swojej strony internetowej ?!

Wejdz: www.kreator.wmcms.info

i Zarejestruj Sie Już Dziś!!

JYN 
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Nick: JYN
Level: 250
Wysłany: 07-11-2007, 19:08   

hmmm... mam wysoki lv i akurat sam organizuję takie turnieje więc wiem o co kaman :twisted: (na ale i tak sam jestem zapraszany do innych)
Jeżeli chodzi o usunięcie zaproszeń z turniejów to raczej nie przejdzie :)
Ja widzę 2 możliwości:

1) W turniejach powinna być 2 opcję ignoruj zaproszenia od gracza (i tutaj lista graczy) bądź opcja ignoruj wszystkie zaproszenia.

2) W turniejach powinny być przedziały leweli tak jak w turniejach ogólnych i dal niektórych nie oznaczało by to ze jak dojdą da turnieju to trafią na jakiś wysoki lv i od razu padną.

Myślę że te pomysły są troszkę lepsze :-D

PS: Koshima uwierz to może być denerwujące.
Ostatnio zmieniony przez JYN 07-11-2007, 19:10, w całości zmieniany 1 raz  

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 07-11-2007, 19:10   

Koshima napisał/a:
boshe, moze takie pw zignorowac... usunąć i sie nie przejmowac

A wiesz ile osob nawet nie wie na co klika, do czego przylacza
i ze ulatwia zycie cwaniakom? Jak nie wiesz, to sam sprawdz..

Wg mnie Twoj pomysl, jest calkiem ciekawy. Powinno to bardzo
utrudnic tego typu zagrywki. A tylko najbardziej zdesperowani
zdecyduja sie na zapaszanie via PW..

JYN, taaa, pamietam zaproszenie od Ciebie - ja 9lv Ty
grubo ponad 120lv - dlaczego dostalem zaproszenie od Ciebie?
Tylko szczerze ; >

Shark 
Użytkownik

Nick: Mickey
Wysłany: 07-11-2007, 19:16   

Hmmm,a nie lepiej zrobić w tych turniejach,że złoto/rank/exp/przedmioty dostajemy tylko w przedziale +/- 3 lvl?Wtedy byłoby to uczciwe.Rzecz tyczy się prywatnych turnieji.

JYN 
Użytkownik

Wysłany: 07-11-2007, 19:26   

ADIHC1 napisał/a:
Tylko szczerze ; >

szczerze hehe fajnie to brzmi ;p no wiesz ja zbieram wszystkich ludków do swojego lv :) lecę za koleją od najniższych do najwyższych:) Jestem już przy 3 turnieju (2 z zaproszeniami) i chyba na nim przestanę bo to troszkę nudne wysyłać zapy.
Odbiegając od odpowiedzi a no wysłałem bo byłeś najprawdopodobniej on-line ;p albo się po prostu tak nawinąłeś ;p

Co do pomysłu Shark wydaje mi się dość beznadziejny :p patrz na s2 lub s3 z kim tam byś walczył na wysokich lv z nikim :(

Diono
Użytkownik

Nick: Diono
Level: 6
Wysłany: 07-11-2007, 19:28   

Pomysl mi sie podoba. Bo ja np. mając 11 czy 12 lvl dostalem zaproszenie od Kubi 14 a on mial cos okolo 100 lvlu. Pomysl bardzo ciekawy. Bez zaproszen byloby lepiej i nie bylo by zadnych przekretow i tak jak napisal ADHIC1 wiele osob nie wie na co klika i przylacza sie do cwaniakow. Wg mnie powinno to byc wprowadzone.

dislike 
Użytkownik

Profesja: Mag
Level: 180
Wysłany: 07-11-2007, 19:52   

Cytat:

A ja takich Pw w ogóle nie dostaje.. chyba że od 170-180 lvli... ... ale to "bałdzo" rzadko..
a sprawdzanie ... ponad 100 raportów walk 100 lvl vs 10 lvl które potem okazują sie być turniejowymi i to na zaproszenie to.. nawet nie jest śmieszne i mozolne zajęcie ..
To wręcz kpina ; / mistrzowskie wykorzystanie płatnej usługi założenia turnieju... poprzez który wyciąga sie od graczy nie mających z główna postacią szansy wygranej - Ranking.

JYN napisał/a:
W turniejach powinny być przedziały leweli tak jak w turniejach ogólnych i dal niektórych nie oznaczało by to ze jak dojdą da turnieju to trafią na jakiś wysoki lv i od razu padną

Pytanie: dlaczego jeszcze tego nie ma?

Endry 
Użytkownik

Level: 130
Wysłany: 07-11-2007, 19:55   

mialbyc podzial na grupy w turniejach prywatnych... i gdzie on jest? mnie tez cholera bierze jak patrze na noobkow przed miastem placzacych ze przegrali w turnieju z kims 20 lvli +, a jak sie ich pytam po co wchodzili, to pisza "bo nie wiedzialem ze tam beda takie wysokie lvle"... ta niewiedza kiedys ich zgubi... ; >
czas polegać na sobie i wierzyć mocno w duchu
weź rusz dupsko, na każdym rogu czai sie okazja
jakich mnóstwo, by z godnością patrzeć w lustro
powiesz ze znów to samo, a jednak perspektywa
swiatły rozum, kiedy coś porywa i masz dozór
na pozór, wszystko wydaje się proste
toniesz w morzu możliwosci własnego losu...

JYN 
Użytkownik

Wysłany: 07-11-2007, 20:05   

Według mnie każdy czytać umie i jeżeli ktoś nie wie co to niech nie wchodzi.
Ten pomysł niezbyt mi się podoba no ale nie ode mnie to zależy już jak komuś to przeszkadza do dać tak jak napisałem ignoruj zaproszenia turniejowe i po kłopocie.

Co do GM-ów faktycznie o tym nie pomyślałem oni mają przez to troszku więcej roboty.
Ale może dało by się to tak rozwiązać że walki z turniejów będą zapisywane w innych raportach powiedzmy zamiast:
s4.my-fantasy.net/battle_report.php?r_id=1469027
mogło by być:
s4.my-fantasy.net/battle2_report.php?r_id=1469027&vid=1035
lub sam początek s1, s2, s3 powinien być przyporządkowany do raportów zwykłych, a s4 do raportów z turniejów.
No lub coś w tym stylu wtedy prościej było by odróżnić walki turniejowe od walk zwykłych.

mnietuniema
Użytkownik

Wysłany: 07-11-2007, 20:11   

Koshima napisał/a:

nie chodzi o same pw tylko o to że np. antywoj robi turniej z zaproszeniami i tylko wojów z niższymi levelami zaprasza... nowi nie wiedzą o co chodzi, a starzy rankerzy to wykorzystują..... niby jest to dozwolone, ale czy uczciwe?

JYN napisał/a:
hmmm... mam wysoki lv i akurat sam organizuję takie turnieje

wiem, wiem - właśnie twoje zaproszenie mnie natchnęło :twisted:

JYN napisał/a:
W turniejach powinny być przedziały leweli tak jak w turniejach ogólnych i dal niektórych nie oznaczało by to ze jak dojdą da turnieju to trafią na jakiś wysoki lv i od razu padną.

przedziały to najlepszy pomysł, ale jakoś nie może się doczekać realizacji, poza tym nie rozwiąże to problemu turniejów organizowanych przez anty(naciągaczy)

ADIHC1 napisał/a:
A tylko najbardziej zdesperowani
zdecyduja sie na zapaszanie via PW..

zdesperowani i ... uczciwi, którzy po prostu chcą powalczyć :)

Shark napisał/a:
Hmmm,a nie lepiej zrobić w tych turniejach,że złoto/rank/exp/przedmioty dostajemy tylko w przedziale +/- 3 lvl?Wtedy byłoby to uczciwe.Rzecz tyczy się prywatnych turnieji.

ten pomysł też mi się podoba i nawet wiem skąd to wziąłeś i kto to zaproponował :mrgreen:

JYN napisał/a:
Co do pomysłu Shark wydaje mi się dość beznadziejny :p patrz na s2 lub s3 z kim tam byś walczył na wysokich lv z nikim

pomysł dotyczy walk "o coś"!

Cytat:
mialbyc podzial na grupy w turniejach prywatnych... i gdzie on jest? mnie tez cholera bierze jak patrze na noobkow przed miastem placzacych ze przegrali w turnieju z kims 20 lvli +, a jak sie ich pytam po co wchodzili, to pisza "bo nie wiedzialem ze tam beda takie wysokie lvle"... ta niewiedza kiedys ich zgubi... ; >

no miał, miał - ale skoro z jakichś powodów wejść nie może to chociaż taka proteza jak mój pomysł wejdzie? :) nagrody można było usunąć to może i zaproszenia się wcześniej uda usunąć...

JYN napisał/a:
Według mnie każdy czytać umie i jeżeli ktoś nie wie co to niech nie wchodzi.

ale jak ktoś jest nowy i nie walczył w turnieju to skąd ma wiedzieć? dostaje zaproszenie od taaakiego gracza i .... dopiero wie :-| tylko dlaczego o walkach turniejowych ma się uczyć w turniejach (przynajmniej niektórych) uczciwych inaczej?
poza tym jeśli to moja muza (patrz wyżej) narzeka na mój pomysł to mi on podoba się jeszcze bardziej :P

`Patryk 
Użytkownik

Level: 666
Wysłany: 08-11-2007, 19:27   

Pomysl "moundry" bo jak piszecie swiezi gracze co zaczeli od niedawna przygode z MFO lapia sie na takie turnieje jak mucha w lep . Proponuje tez zeby przy takim zaproszeniu pisalo np. : Zostales zaproszony do turnieju xxx . Zalozyciel turnieju ma xxx lvl czy chcesz dolaczyc do tego turnieju ? i mozna by bylo kliknac tak lub nie
tak gracze by sie chociaz nie dawali oszukac przez wieksze lvl

FeaR 
Użytkownik

Nick: FeaR
Level: 23
Wysłany: 08-11-2007, 20:03   

JYN napisał/a:
1) W turniejach powinna być 2 opcję ignoruj zaproszenia od gracza (i tutaj lista graczy) bądź opcja ignoruj wszystkie zaproszenia.

Ale Można też ustawić żebyśmy dostawali Priv z Turniejem o nic :D
Na tak ;]

Crypton 
Game Master

Level: 230
Wysłany: 08-11-2007, 21:27   

dislike napisał/a:
zaproszenie to.. (...) i mozolne zajęcie ..

Na to pozostaje tylko jedno ... komunikat o otworzeniu zapisów w turnieju
bez zaproszeń. O co głównie graczom chodzi w zapraszaniu? O to, aby
każdy wiedział o powstaniu takiego turnieju. Z doswiadczenia wiem, ze graczą
nie chce się wchodzić w Turnieje>Prywatne turnieje> blablabla
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=14446
W tym temacie są chyba najważniejsze usprawnienia

Wykluczenie opcji zaproszeń nie wchodzi w gre.

mnietuniema
Użytkownik

Wysłany: 08-11-2007, 22:23   

Crypton napisał/a:
O co głównie graczom chodzi w zapraszaniu? O to, aby
każdy wiedział o powstaniu takiego turnieju.

O nie, wprost przeciwnie! w takich turniejach organizatorom zazwyczaj chodzi o to żeby nikt niepowołany się nie dołączył :)
Natomiast możliwość powiadomienia wszystkich o turnieju do którego można dołączyć (taki odpowiednik żółtej kropy z oficjalnych turniejów) to dobry pomysł.

Crypton napisał/a:
Wykluczenie opcji zaproszeń nie wchodzi w gre.

Przecież tego nie proponuję :) nie podobają mi się turnieje w których uczestniczą tylko zaproszone osoby :) Cwaniactwem cuchną :evil: Co innego turniej otwarty, który reklamowany jest zaproszeniami.
Rozumiem ;) organizatorów TAKICH turniejów że bronią ich jak niepodległości - chwilka (niewielkiego) stresu i 1200 ranka jest! :cool:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi