Regulamin Forum    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Rejestracja     Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: BaGGy
24-02-2015, 23:37
średnie ceny na targu
Autor Wiadomość
piteruss
Użytkownik

Profesja: Wojownik
Level: 78
Wysłany: 07-12-2007, 15:49   średnie ceny na targu

1) Po kliknięciu na nazwę itema, przechodzimy do listy ofert na ten przedmiot w mieście w którym jesteśmy.

2)Dodatkowa kolumna: ilość wystawionych aktualnie w mieście.

Zyga 
Użytkownik Roku 2007!

Nick: Andachiel
Level: 199
Wysłany: 07-12-2007, 16:04   

Są inne plany na najbliższy okres czasu co do średnich cen... Wgląd w to kto, od kogo, za ile, ile razy przelicytowywał/kupił dany przedmiot w danym mieście, w kolejności chronologicznej od najdrożej do najtaniej sprzedanego. Tomi obiecał że jak najszybciej to wprowadzi, mam nadzieje że nie kłamał ;]

Co do Twoich pomysłów...

1) nie jest on jakoś szczególnie priorytetowy, oszczędza nam jakieś 10 sek szukania na targu.
więc jestem przeciwny propozycji, zajmie to tylko niepotrzebnie czas administracji.

2) Chcesz coś znaleźć? Zrób rundke po miastach. / Za duże ułatwienie.

piteruss
Użytkownik

Wysłany: 07-12-2007, 16:09   

śle zrozumiałeś punky drugi, to ma być ilość wystawiona aktualnie w mieście w którym sprawdzamy, a nie w innych. Chociaż można by tez było wstawić ilość wystawiona aktualnie w wszystkich maistach, bz wyszczególnienia ile w którym. :)

Co do marnowania czasu administracji.. ile umieszczenie takiego czegoś może zająć? 5 min, 10? Bez przesady z tą dbałością o nieprzemęczanie adminów..

Winix 
Użytkownik

Nick: FantasM
Level: 142
Wysłany: 07-12-2007, 16:16   

@UpUp(Zyga)

O.o Coś nowego, heh... Ciekawe czy nie kłamał ;)

A co do pomysłu piteruss'a:

1. Tak trudno poszukać? Ja jestem na NiE. Na pewno by to zajęło dużo czasu administracji, a są ważniejsze rzeczy do zrobienia.

2. Trochę dużo ułatwień by się chciało? :razz: 50/50, nie mam zbytniego zdania na ten drugi pomysł piteruss'a. Ale zgadzam się z Zygą, rundka po miastach i tyle... Co Wam to przeszkadza? Stracicie trochę ruchów i nic więcej. Chociaż, chociaż ruchy są święte :cool:

@Edit(do 2 pomysłu)

Acha, tu chodzi o to miasto, w którym przebywamy. To co innego. Mi to odpowiada, a więc jestem z tym 2 punktem na TaK.

ADIHC1 
Junior Admin
Game Master

Level: 132
Wysłany: 07-12-2007, 16:23   

1. Wg mnie zbedne. Wklepujesz nazwe w szukaj
i masz taka liste, o jaka Ci chodzi.

2. Tez zbedne? Robisz to co napisalem wyzej - jeden
rzut okiem na liste znalezionych i wiesz juz to, co Cie
interesuje.

JYN 
Użytkownik

Nick: JYN
Level: 250
Wysłany: 07-12-2007, 21:08   

eh;/ ciągle inne plany i gadanie że nie ma czasu i są ważniejsze sprawy. OK to 200% racja, ale co na to poradzić :???: dużo jest pomysłów, a trochę mniej działania. Z Adminami ostatnio (przynajmniej tak mi się wydaje) jest coraz gorszy kontakt (chyba że wszystko obgadują z PW). Jak dla mnie właśnie Admini powinni się wypowiadać co oni myślą o takich prostych i trochę bardziej skomplikowanych pomysłach.

I nie powinno się tak gadać że jest dużo ważniejszych spraw bo wszyscy o tym bardzo dobrze wiedzą. A mi sie zdaję ze pomysły trzeba dalej dawać. W końcu po to ten dział jest ;p

Co do samego pomysłu:
1) Właśnie że mi się to spodobało bo nie trzeba kopiować ani wpisywać nazwy tylko jak coś zobaczę klikam sobie, a to mi ładnie wyświetla listę tych przedmiotów :)
2) To też mogło by być ale tylko jeżeli chodzi o dane miast jeżeli miało by być z wszystkich miast to jestem na nie.

Lag 
Użytkownik

Level: 1
Wysłany: 07-12-2007, 22:14   

1. Zawsze masz ctrl+f. Wyszukuje wyrazy równie szybko jak twoja propozycja. W sumie jest mi to lotto, ale nie będę płakał jak to wprowadzą ;)

2. W sumie to co w pierwszej. Zaoszczędzi ci to 7-8 sek. a to niewiele. Zbędne.

playcz 
Użytkownik

Nick: woseba11
Level: 999
Wysłany: 08-12-2007, 20:30   

najpierw trzeba by zaktualizować i po naprawiać błędy, bo się nic nie zmienia od ostatniego razu, a pomysły oks, jeszcze przydała by się możliwość wyszukiwania tego itemu

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Phantom 
Użytkownik

Wysłany: 13-12-2007, 10:30   

piteruss
Cytat:
1) Po kliknięciu na nazwę itema, przechodzimy do listy ofert na ten przedmiot w mieście w którym jesteśmy.

Może jeszcze zrobimy tak, że po jednym kliknięciu myszki całą grę przechodzimy ?
Jestem oczywiście na nie, to jest targ (bazarek) trzeba szukać i troszkę fatygi.

piteruss
Cytat:
2)Dodatkowa kolumna: ilość wystawionych aktualnie w mieście.

(J.W)

JYN
Cytat:
eh;/ ciągle inne plany i gadanie że nie ma czasu i są ważniejsze sprawy. OK to 200% racja, ale co na to poradzić :???: dużo jest pomysłów, a trochę mniej działania. Z Adminami ostatnio (przynajmniej tak mi się wydaje) jest coraz gorszy kontakt (chyba że wszystko obgadują z PW). Jak dla mnie właśnie Admini powinni się wypowiadać co oni myślą o takich prostych i trochę bardziej skomplikowanych pomysłach.

Może i masz racje, ale pomysły rozważa Tomi. Co do czasu, no rzeczywiście mają go mało (może taki okres), ale miejmy nadzieje, że będzie więcej.

piteruss
Użytkownik

Wysłany: 13-12-2007, 13:34   

Cytat:

Może jeszcze zrobimy tak, że po jednym kliknięciu myszki całą grę przechodzimy ?
Jestem oczywiście na nie, to jest targ (bazarek) trzeba szukać i troszkę fatygi.

No tak, po co wstawiać jakiekolwiek ułatwienia, przecież trzeba się trochę pomęczyć! Cierpienie uszlachetnia! Proponuję zatem w aukcjach wywalić linki do profilów graczy - zawsze
można sobie wpisać nick gracza w wyszukiwarkę.

Sosna 
Użytkownik

Profesja: Mag
Nick: DarkSosna
Level: 200
Wysłany: 15-12-2007, 18:14   

Można by ostatecznie dodać, ale sam pomyśl czy wogóle warto zawracać twórcom gry na to czas jak powinni się zająć czymś co naprawdę ulepszy grę bo to konieczne nie jest

EasT 
Użytkownik

Nick: Nie gram
Level: 999
Wysłany: 16-12-2007, 08:26   

Jak to Zyga napisal:P
Zyga napisał/a:

1) nie jest on jakoś szczególnie priorytetowy, oszczędza nam jakieś 10 sek szukania na targu.
więc jestem przeciwny propozycji, zajmie to tylko niepotrzebnie czas administracji.

2) Chcesz coś znaleźć? Zrób rundke po miastach. / Za duże ułatwienie.

Sadze to samo...zbliza sie up (no moze powoli ^^) a Ty wejezdzasz z takimi nie potrzebnymi pomyslami...

karbon38 
Użytkownik

Nick: Karbon38
Level: 103
Wysłany: 22-12-2007, 16:34   

moim zdaniem ten pomysł jest nie potrzebny

Bronkz 
Użytkownik

Nick: Sonny/Doherty
Level: 69
Wysłany: 22-12-2007, 16:37   

karbon38 napisał/a:
moim zdaniem ten pomysł jest nie potrzebny

Uargumentuj to. Może przestaniesz spamować i nabijać posty ?

PS. Przepraszam za ten offtop, ale to nie do wytrzymania... g:|

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi