Wysłany: 18-03-2008, 14:17 Zabezpieczenie przed kradzieżami kont
Jak na obrazku .
Pomysł wziąłem ze strony allegro.pl. Po kliknięciu na obrazek, wyświetlałaby się klawiatura, na której można byłoby wpisać hasło. Zapobiegłoby to kradzieżom kont graczom, którzy logują się w kafejkach, bibliotekach itp., które bardzo często zainfekowane są keyloggerami. Jak to by wyglądało można zobaczyć tutaj.
Ostatnio zmieniony przez graci 18-03-2008, 16:12, w całości zmieniany 1 raz
Z tego co wiem, to XP ma domyślnie instalowaną klawiaturę ekranową. To nie jest rozwiązaniem. Zapewne
większość graczy traci konta ze względu na swoją naiwność czy nieudaną transakcję, a nie przez tego typu
zabiegi.
W sumie ciekawi mnie, jak gracze tracą konta - chyba zrobię ankietę.
_________________ Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. S. Lem
Gracze tracą konto najczęściej z takich powodów jak ja
Ale ciii... A oprócz tego nie logują sie długo i zapominają hasła i emaile,
bo często je wymyślają.
A co do pomysłu to jestem na nie,radze nie zapamiętywać hasła na kompie
Jestem na nie,
Powód: Dużo moicj kumpl igra w to i jak np. loguję sie na informatyce to 3 czy 4 osoby siedzą mi na plecach i lookają jakie hasło mam. Na szczęście dosyć szybko piszę więc nie ma zbytniego problemu. Niestety z mychą taki szybki to ja nie jestem i od razu by wylookali i po koncie ;/.
Gracze tracą konta właśnie z powodów tych śmiesznych keylogerów. Znam inny przypadek: kolesiowi ukradli konto, bo...lookali jak wpisywał swoje pasy (ostro, nie?)...po prostu gracze tracą swoje postacie przez własną głupotę.
Jestem na nie
Klawiatura ekranowa to nie jest rozwiązanie. Każdy lepszy keylogger instaluje swój własny sterownik dzięki czemu przechwytuje klawisze wciśnięte na klawiaturze ekranowej. Pomysł zbędny.