Proponuję stworzenie czegoś w rodzaju "mistrza" lub czegoś w tym rodzaju, którego nowy gracz mógłby sobie wygrać na początku gry. Osoba taka miałaby wprowadzić nowicjusza do świata MF, a w zamian za to dostałaby trochę doświadczenia lub złota (niewiele), w zależności od swojego poziomu. Żeby uniknąć oszustw opcja byłaby wyłączona na s3 a osoba zaczynająca grę musiałaby:
* Mieć przynajmniej 15 Lv
* Zabitych minimum 4 Bossów
* Przynajmniej 25% walk z ludźmi wygranych
* Przynajmniej 85% walk z potworami wygranych
* Powinna potwierdzić że została jej udzielona pomoc
Dodam że pomysł nie jest zaczerpnięty z innych gier
Ostatnio zmieniony przez Farandil 14-04-2008, 10:38, w całości zmieniany 2 razy
Level: 194
Wysłany: 13-04-2008, 18:04
A może przybliż nam na czym miałoby polegać "wprowadzanie nowicjusza w świat gry"?
Na podpowiadaniu przy układaniu statystyk?
Na przeprowadzaniu "ucznia" do bossów?
EDIT: Chciałem wywalić, to napisali ode mną i już nie mogę
I jak niby miałoby być sprawdzane, czy "mistrz" pomagał? Bo jak na razie, wg tego co piszesz można wybrać sobie "mistrza", on nic nie zrobi i dostanie bonus...
A, jeszcze:
Cytat:
Żeby uniknąć oszustw opcja byłaby wyłączona na s3
Może się mylę, ale w3 chyba jest po to, żeby oszukiwać?
_________________ Offtopy SĄ fajne.
Ostatnio zmieniony przez Ku_Zi 13-04-2008, 18:11, w całości zmieniany 2 razy
według mnie jest to bezsens
ponieważ psuje uroki gry dla nowych graczy, gracz który uzyska pomoc "od mistrza", pójdzie na łatwiznę, i gra stanie sie dla niego monotonna i zaraz sie znudzi.
No ja myśle że autor miał na myśli, że MISTRZ będzie pomagał troche w statach, w fabule, w postaci tzn: Prezentacja, avatar.
staty - do tego trzeba samemu dojść, i nikt nam w tym nie powinien pomagać.
fabuła - gra rpg, gra sie dla fabuły, nie idzie sie na łatwiznę pytając "mistrza".
prezentacja avatar - to dodatek i do tego nie potrzeba pomocy "mistrz" tylko trochę inteligencji
Chodzi mi o pomoc w podstawach! Ustawienie inteligencji, założenie przedmiotów, wyjaśnienie co to exp, HP, jakie są profesje, czym są gemy, ewentualnie coś o bossach itd!
Co do rankingu w takiej pomocy to bardzo mi się to podoba, bo exp to troche nie na miejscu. Jednak chyba powinny być jakieś materialne nagrody, bo nie wiele osób by chciało pomagać. Może zrobienie loterii? 1 pomoc 1 los Ten kto wygra loterię tygodnia dostanie exp albo gold, a do tego miejsce w specjalnym rankingu "pomocnych"... nie wiem