Początkujący gracz może być zdezorientowany widząc że na każde pytanie Solidius odpowiada "Wszystkie informacje znajdziesz w FAQ"... nie ładniej by było, gdyby powiedział: "Jestem już stary i nie pamiętam wszystkiego. Wszystkie informacje możesz znaleźć w FAQ lub poradnikach"
Wiem że zmiana mała i kosmetyczna, ale ja mogę nawet do każdego "Zapytania" Solidiusa dopisać krótką i zwięzłą odpowiedź:
O ekwipunku - W ekwipunku są przechowywane wszystkie przedmioty które posiadasz. Zbroje, bronie, mikstury, gemy i wiele innych.
O przedmiotach - Przedmioty dzielą się na zwykłe i kluczowe. Te zwykłe mogą być miksturami lub mogą być przedmiotem twojego zadania. Te kluczowe dostajesz popychając fabułę do przodu i nie możesz ich stracić.
O inteligencji - Inteligencja jest bardzo rozbudowanym działem. Dzięki niej twoja postać potrafi taktycznie poruszać się w walkach automatycznych. Więcej o działaniu inteligencji dowiesz się z poradników.
O magii - Atakowanie magią różni się od walki na broń dwoma rzeczami: po pierwsze musisz posiadać gem odpowiedniego czaru. Po drugie czar zabiera ci manę. Gdy skończy się mana, musisz ją odnowić by móc dalej czarować.
O statystykach - Na każdy poziom masz do rozdania 10 punktów w 10 statystyk. Najedź kursorem na statystykę by dowiedzieć się co da ci zainwestowanie w nią.
Kozak, superaski pomysł szczególnie jak ktoś gra pierszy raz w tą gre, bo starym wyjadaczom sie to nie przyda. To znacznie ułatwiło by wprowadzenie sie do klimatu gry i zapoznaniem sie ze wszystkim. Mysle, że takie cos by sie bardzo przydało
W sumie faktycznie to troche dziwne, chociaż myślący gracz [których mało] sam powinien zajrzeć do FAQ) wydaje sie że zbędne, ale w przyszłości może sie przydać
Mi to lotto ;>
Zawsze można coś takiego wprowadzić,
chociaż gracz może sobie sprawdzić w FAQ.
Bo w końcu od tego on jest.A jak mu się nie chce czytać to jego sprawa...
PS.Jeśli sądzisz,że w dobie komputerów sztuka czytania zanika
to niezawodny znak,że jesteś mugolem
Pomysł świetny...jak ja zaczynałam grać to trochę byłam zaskoczona, że "Wszystkie informacje znajdziesz w FAQ" no, bo jak wszystko jest w FAQ to nie mogło pisać "Jak chcesz się czegoś więcej dowiedzieć to zajrzyj do FAQ" lub coś w ten deseń
Jestem na tak i uważam, że pomysł powinien przejść