Wysłany: 04-05-2008, 18:33 Jedzenie, Picie, i wszystko co się z tym wiąże
Mój pomysł obejmuje wprowadzenie nowego paska - wskaźnika najedzenia postaci. Zastanawiało mnie kiedyś jak nasze postacie potrafią przeżyć wiele dni bez jedzenia czegokolwiek, i / lub picia (szczególnie w okolicach Oazis, Scythe, i Kurthus). Pasek ten znajdywał by się pomiędzy paskiem od MP, i ilością złota.
Jak miałoby to działać?
W prawie każdym mieście (wszystkie za wyjątkiem Ballis) jest dostępna karczma - czasem można tam kupić jakieś picie, które powoduje trzęsienie ekranu, i nic poza tym. Ofertę karczm można rozszerzyć o różne posiłki - które odnawiały by pewną liczbę tychże punktów najedzenia. Punkty te spadałyby np. o 1 dziennie - ich ubytek stopniowo ograniczałby zdolności bojowe postaci, zaś ich spadek do zera wiązałby się z brakiem możliwości walczenia z graczami, i /lub odesłaniem postaci do domu / ostatnio odwiedzonego miasta.
Po co to?
Oczywiście skutki niedożywienia postaci mogłyby być dużo poważniejsze - można pod nie podstawić kasowanie nieaktywnych postaci (które umierałyby [na stałe] z głodu po spadku najedzenia do zera) - a w każdej chwili można by było podejrzeć ile taka postać jeszcze pociągnie. W pewnym sensie uzależniało by to graczy od wizyt w miastach - ich brak powodowałby praktycznie brak szans w walce z innym graczem (bo głodny wojownik walczy gorzej niż najedzony )
Nie tylko było proponowane... Sam to proponowałem xd oczywiście nie przeszło chociaż mi się ten pomysł bardzo podoba... Ale teraz liczą się masy więc jednostki nie mają nic do gadania
Mi pomysł się podoba z tym, że darowałbym sobie te całe niedożywienie, a zrobił to jako przelicznik na punkty życia/many(jako urozmaicenie gry, która wg mnie jest strasznie schematyczna)
Np.
Z dzika wypadałoby surowe mięso, które dawałoby 5 pż. WE karczmie można by je było zamienić na pieczone-8 pż itp. Dodatkowo w karczmie mogłaby się odbywać wymiana innych surowców na jedzenie czy tam inne specjały odnawiając manę.
Tu chodzi o to, że po iluś tam dniach nie wchodzenia na konto dopiero postać umiera - a im wyższy lv. tym dłużej się utrzyma.
Przeczytaj pierwszego posta jeszcze raz (ale powoli)
Nawet jeśli to jak ktoś pojedzie na wakacje czyli na (2 miesiące) i ma bloka i co potem odnowa bo mu postać zmarła ?? Chociaż brakowało mu do levela 1 k expa