Profesja: Mag
Nick: Aserothe
Level: 33
Wysłany: 17-08-2008, 12:33 Gra w czasie rzeczywistym?
Napewno każdy z was grał lub przynajmniej słyszał o Tibii.
Ta gra jak wiele innych jest grą osadzoną w czasie rzeczywistym, bez możliwości zapisu, czyli każdy ruch musi być przemyślany i zakrawa o wydarzenia w przyszłości.
Co byście powiedzieli na propozycje zmiany MFO na coś podobnego?
Też zrobić klienta, lokacje w 2D, itp itd. Podobna do Tibii ale jednak pozostawioną w klimacie MFO.
Nie pisze nic więcej, bo wiem że wiecie o co Mi chodzi.
Profesja: Wojownik
Nick: Cron
Level: 1
Wysłany: 17-08-2008, 13:09
Jestem na nie tak jak michul napisał gra się lepiej przez przeglądarkę... założę się że gdyby był client to połowa osób nie wiedziała by co ma zrobić itd. ;p
_________________ Charakterystyka || Już dwa lata na forum MF || Wielki powrót do mfo
Przecież MFO jest grą w czasie rzeczywistym, a to czy gra się przez klienta czy przez przeglądarkę nie ma tu większego znaczenia... Według mnie przez przeglądarkę gra się wygodniej, choć oczywiście klient ma więcej możliwości.
Oprócz tego, że gra straciłaby swój klimat to gdyby MF był grą taką jak Tibia to połowa osób zaczęłaby grać na botach. Wystarczy popatrzeć na tibia.com ile kont ostatnio zbanowano za boty. Poza tym wiesz ile Cipsoft (dla osób które nie wiedzą firma wydająca tibię) wydaje miesięcznie na pensje, utrzymanie servera i takie rzeczy? ok. 50 tyś. dolarów Nie sądzę żeby Admini MF'a mogli tyle płacić miesięcznie za server.
Nick: Aserothe
Level: 33
Wysłany: 19-08-2008, 14:07
Moi kochani admini.
Chyba sami nie wiecie o tym że już teraz jest dostepnych kilka botów do MFO,
pozatym, tak samo można by było zarabiać na utrzymanie servera jak Tibia, pacc i te sprawy.
Już teraz napewno troche kasy wpływa przez same smsy.
Boty już teraz są, tylko w wersji 2D trzeba by było GMom wziąść się bardziej do roboty, a nie tak jak teraz jest...
Co do marnowania potencjału, to już jest każdego indywidualna sprawa czy lepiej jest na przeglądarce czy na kliencie.
Co do tego że początkowi gracze nie wiedzieliby co i jak?
Teraz też są na początku problemy z ustawianiem inte, a nie mówiąc już o statach
od tego (jak i teraz) byłoby forum.
To jest tylko propozycja, rozpatrzycie ją albo pozytywnie albo negatywnie
pozdrawiam.
Tak kupujmy premium i co z tego byśmy mieli? Ceny w sklepach o 1% niższe? A może dodatkowi bossowie? A tak w ogóle to nie ma botów do MFa chyba, że MFO Tool uważasz za bota. Pomysł i tak nie przejdzie więc po co to ciągnąć? Chcesz mieć grę 2D? Graj w tibię a nie psuj MFO.
Moi kochani admini.
Chyba sami nie wiecie o tym że już teraz jest dostepnych kilka botów do MFO,
pozatym, tak samo można by było zarabiać na utrzymanie servera jak Tibia, pacc i te sprawy.
Już teraz napewno troche kasy wpływa przez same smsy.
Boty już teraz są, tylko w wersji 2D trzeba by było GMom wziąść się bardziej do roboty, a nie tak jak teraz jest...
Co do marnowania potencjału, to już jest każdego indywidualna sprawa czy lepiej jest na przeglądarce czy na kliencie.
Co do tego że początkowi gracze nie wiedzieliby co i jak?
Teraz też są na początku problemy z ustawianiem inte, a nie mówiąc już o statach
od tego (jak i teraz) byłoby forum.
To jest tylko propozycja, rozpatrzycie ją albo pozytywnie albo negatywnie
pozdrawiam.
No dobra, wszystko fajnie.
Ale jedna mała wątpliwość: po co?
My Fantasy ma swój niepowtarzalny klimat - nigdy nie widziałem gry choć trochę przypominającej MFO (przeglądarkowych, bo gier tworzonych przez RM jest cała masa ) Więc po co psuć klimat gry, a w ogóle ta gra raczej nie nadaje się na klienta...
Nick: Henshi I
Level: 666
Wysłany: 19-08-2008, 22:16
naprawde nie spotkałeś żadnej gry podobnej do mfa via www ? to chyba mf to pierwsza gra www w jaką grałęś/grasz. Wystarczy wejsc na margonema/smoki nightwood i inne gry...
naprawde nie spotkałeś żadnej gry podobnej do mfa via www ? to chyba mf to pierwsza gra www w jaką grałęś/grasz. Wystarczy wejsc na margonema/smoki nightwood i inne gry...
Margonem, nightwood? O czym ty mówisz - ja nie mówie o takiej podobiznie że tutaj można walczyć i tutaj tylko rozchodzi się o charakter...
ps. Margonem to totalna klapa - ma nieciekawą fabułę i jest pozbawiona większego sensu (wykonujesz zadanie, zdobywasz doświadczenie - błędne koło) to nie ma celu...
ps2. Wierz mi że grałem w bardzo dużo VIA i nie spotkałem żadnej podobnej gry (OG, Marg., inne gry GF, plemiona, travian... itd... wszystkie nieudane - oprócz Ogame i plemion)